πάμε μπροστά

Τετάρτη

26

Ιούνιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Λύση στο πρόβλημα της συμφόρησης του κέντρου από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης [Νέα βίντεο, 29/6/2013]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Αρχεία βίντεο, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Ψηφίσματα

Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης στην οδό Καραϊσκάκη

Στο σημερινό (Τετάρτη 26/6/2013) δημοτικό συμβούλιο τέθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και σε σχόλιο του κ. Γρηγοριάδη, το πρόβλημα που δημιουργεί η στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το υπό ανακατασκευή Ωδείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην οδό Καραϊσκάκη.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Κιτσικίδης, αναφέρθηκε σε πρότασή του προς την ΚΕΔ για εκμίσθωση του κτιρίου ιδιοκτησίας της ΕΑΣ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας Έβρου.

Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων με 600 μέτρα υπόγειο, σχετικά νέο στην κατασκευή και με χώρους πάρκινγκ στην περιοχή. Ο κ. Κιτσικίδης ανέφερε ότι η πρόταση εξετάζεται από την ΚΕΔ και στελέχη του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Ο κ. δήμαρχος συναίνεσε στο αίτημα να συντάξει κείμενο προς το αρμόδιο υπουργείο που να ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

Ως ένας εκ των συνιδιοκτητών του κτιρίου που στεγάζει ως σήμερα την αστυνομική διεύθυνση, από καιρό μιλώ για την ανάγκη μεταφοράς της αστυνομίας σε χώρο εκτός του κέντρου της πόλης, στο χώρο του παλιού νοσοκομείου που ρημάζει και λεηλατείται καθημερινά.

Τα δημόσια κτίρια θα έπρεπε να ανήκουν σε ένα κεντρικό φορέα και όχι σε υπουργεία. Η παραχώρηση των δημοσίων κτιρίων κατά χρήση, από έναν κεντρικό φορέα, θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα ασυννενοησίας που παρατηρούνται μεταξύ υπουργείων και υπηρεσιών τους και θα μείωνε κατά πολύ τα κόστη εκμίσθωσης ιδιωτικών ακινήτων από πλευράς δημοσίου.

Η λύση της εκμίσθωσης του κτιρίου ιδιοκτησίας της ΕΑΣ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, ως προσωρινή λύση θα ήταν πιθανά μία πολύ καλή επιλογή. Πρέπει όμως άμεσα να προχωρήσει η παραχώρηση των απαραίτητων υποδομών στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου και η ανακατασκευή τους, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση μηδενικού κόστους (από πλευράς ενοικίου) για το δημόσιο.

================================

Προσθήκη Σάββατο 29/6/2013 ώρα 17:45

Παρακολουθείστε απόσπασμα του βραδινού δελτίου ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης Αλεξανδρούπολης της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2013.

Σε αυτήν προσκεκλημένος τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση” κ. Λάζαρος Κιτσικίδης.

Θέμα της συζήτησης η πρόταση του κ. Κιτσικίδη (στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26/6/2013) για μεταφορά των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σε κτίριο ιδιοκτησίας της ΕΑΣ επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την εξόφληση των χρεών της ΕΑΣ προς το δημόσιο.

Παρακολουθείστε απόσπασμα του βραδινού δελτίου ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης Αλεξανδρούπολης της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2013.

Σε αυτήν προσκεκλημένος στο στούντιο ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Χατζηαναγνώστου και τηλεφωνικά ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση” κ. Νίκος Γρηγοριάδης.

Θέμα της συζήτησης η πρόταση του κ. Κιτσικίδη, προέδρου ΕΑΣ Έβρου και δημοτικού συμβούλου της παράταξης Γρηγοριάδη, για μεταφορά των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σε κτίριο ιδιοκτησίας της ΕΑΣ επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την εξόφληση των χρεών της ΕΑΣ προς το δημόσιο.