πάμε μπροστά

Πέμπτη

27

Ιούνιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Παρέμβαση για δεσποτικά και αδέσποτα ζώα από το Χρήστο Κοσμά

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικών Κοινοτήτων, Διαύγεια

Χρήστος Κοσμάς, σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Χρήστος Κοσμάς, σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 7/6/2013 και ώρα 12:00 συζητήθηκε θέμα με τίτλο “Παράνομη θανάτωση δεσποτικών ζώων από αγνώστους” με εισηγητή το σύμβουλο της παράταξής μας, κ. Χρήστο Κοσμά.

Ο κ. Κοσμάς, σύμφωνα με την ανάρτηση της 27/06/2013 στο Διαύγεια, ανέφερε τα ακόλουθα:

“Κύριοι Σύμβουλοι,
Με αφορμή προσωπική μου εμπειρία, καθώς και μαρτυρίες άλλων πολιτών του Δήμου μας, θεωρώ υποχρέωσή μου να φέρω στο Συμβούλιό μας το θέμα της παράνομης και με αδιανόητη βαρβαρότητα θανάτωσης τόσο αδέσποτων όσο και εγκλεισμένων σε ιδιωτικούς χώρους σκύλων.

Θεωρώ περιττό και κουραστικό να αναφερθώ για άλλη μια φορά στον πολιτισμό και τα ήθη ενός λαού και με ποιες παραμέτρους αυτά καθορίζονται, μιας και είναι γνωστά σε όλους. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα η πολιτεία έχει νομοθετήσει και μάλιστα με αυστηρότατο τρόπο εναντίον τέτοιων παράνομων συμπεριφορών.

Στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις χωρίς να βλέπουμε να γίνονται προσπάθειες για κινήσεις καταστολής και δίωξης. Ακούγεται μάλιστα ότι υπάρχει και διαδικτυακή εμφάνιση κειμένων και δηλώσεων ατόμων με αντιφιλοζωϊκό περιεχόμενο και παρ’ όλα αυτά δεν κινείται τίποτα.

Θεωρώ ότι θα πρέπει, επιτέλους, ο Δήμος να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα αδέσποτα, όπως προβλέπεται και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και προωθείται με επιδοτήσεις, κυρίως αυτή την περίοδο, που μάλιστα υπάρχει οδηγία εσωτερική για κρούσματα λύσσας στην Ελλάδα και περισυλλογή των αδέσποτων. Ένα τέτοιο φαινόμενο παρατηρείται στον Αερολιμένα μας και χρήζει άμεσης δραστηριοποίησης.”

Ακολούθησε ομόφωνη απόφαση των παρόντων συμβούλων που “προτείνει να εφαρμοσθεί η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, να ενημερωθούν οι κάτοχοι των δεσποτικών σκύλων να μην τα αφήνουν ελεύθερα, και να γίνει περισυλλογή και έλεγχος για λύσσα των αδέσποτων σκύλων στον αερολιμένα Αλεξ/πολης”.

Διαβάστε την ανάρτηση στο Διαύγεια κάνοντας κλικ εδώ ή κατεβάστε το αρχείο PDF κάνοντας κλικ εδώ.