πάμε μπροστά

Δευτέρα

15

Ιούλιος 2013

1

ΣΧΟΛΙΑ

Εισήγηση του σημερινού 16ου τακτικού Δ.Σ. της Δευτέρας 15/07/2013

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Απολύσεις Υπαλλήλων, Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Δημοσιεύματα, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Εισηγήσεις, Ιστοσελίδες, Κινητικότητα Υπαλλήλων, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Από το Γραφείο Τύπου του δήμου λάβαμε την Παρασκευή 12/07/2013 την εισήγηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 15/07/2013.

Για να ικανοποιήσουμε και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγοριάδη, ο οποίος σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι η ιστοσελίδα pamemprosta.org λειτουργεί ως γραφείο τύπου του δημάρχου, την αναδημοσιεύουμε αυτούσια (προφανώς διαφωνούμε κάθετα ως προς τους σκοπούς και τις αρχές λειτουργίας μίας παραταξιακής ιστοσελίδας που ασχολείται με τα δημοτικά θέματα και οφείλει, εκτός από την έκφραση του αντιπολιτευτικού λόγου της παράταξης, να ενημερώνει τους συνδημότες της για θέματα κοινού ενδιαφέροντος).

Η σημερινή συνεδρίαση δε θα αναμεταδοθεί ζωντανά, κάποια σχόλια για τις εισηγήσεις και τα σχόλια των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων πιθανά να αναρτηθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΤΩΝ ΟΤΑ»

Η κατάσταση της χώρας και του λαού μετά από 3 έτη συνεχούς λιτότητας και λήψης αντιλαϊκών μέτρων έχει αγγίξει ή και ξεπέρασε τα όρια της εξαθλίωσης.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων,  ακολούθησαν στην αδράνεια τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, ενώ όφειλαν να δημιουργήσουν παραγωγικές δομές σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η πράσινη ενέργεια, για  την σταδιακή  αλλά σταθερή ανάκαμψη  της οικονομίας και  τη μείωση της ύφεσης.

Σήμερα 3 χρόνια μετά, ο λαός στερείται των βασικών, η ανεργία σκαρφαλώνει σε πρωτοφανή επίπεδα και οι νέοι μας στέκονται ακίνητοι χωρίς καμιά προοπτική.

Η Αθήνα, απόλυτα υποτελής στη λήψη των δόσεων και στην κάλυψη της προσωρινότητας και της καθημερινότητας, πανηγυρίζει για την αύξηση του τουρισμού και την επένδυση της COSCO στον Πειραιά, που όμως σε κάποιο βαθμό πρόκειται για αυτορυθμιζόμενες  καταστάσεις, συγκριτικά με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας γεωπολιτικά. Έτσι αδύναμη η Αθήνα και η δικομματική κυβέρνηση, θύμα απόλυτο στα χέρια των δανειστών μας, προσπαθεί να δημιουργήσει αριθμούς που οδηγούν στην μείωση των δημοσίων δαπανών για την διευκόλυνση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης μας.

Δεν αντιλαμβάνεται όμως, ότι με τον τρόπο που επέλεξε δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες  στρατιές δυστυχισμένων Ελλήνων, μεγεθύνει την ανεργία και την ύφεση και σπρώχνει τη χώρα στην καταστροφή.

Ταυτόχρονα βάζοντας χέρι χωρίς ουσιαστικά κριτήρια στο χώρο του α΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαλύει υπηρεσίες και δομές, απολύει χιλιάδες επιπλέον εργαζομένων σ’ αυτήν και  καταστρέφει στην ουσία το τελευταίο αποκούμπι των Ελλήνων,  δηλαδή τους Δήμους.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκέφθηκε ότι με τις απολύσεις στους Δήμους που έχουν υποστεί ήδη  68% μείωση της χρηματοδότησης τους  αν και συνεισέφεραν το 50% μέχρι τώρα στην όποια προσπάθεια (ανεπιτυχή) ανάκαμψης τα τελευταία 3 χρόνια, καταστρέφει δομές που έχουν ανταποδοτικότητα  (σπάνιο γεγονός για τον ευρύ και στενό δημόσιο τομέα).

Η Δημοτική. Αστυνομία στο Δήμο μας με 11 άτομα τους 18 τελευταίους μήνες έχει εκδώσει 18.500 πράξεις (πρόστιμα κ.λ.π.) και είναι μία από τις σημαντικότερες δομές του  Δήμου μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ

Διατηρείστε την Δημοτική  Αστυνομία ανέπαφη ως δομή του Δήμου.

Ενδοδημοτικά διακινείστε υπεράριθμους δημοτικούς υπαλλήλους σε άλλους δήμους, όπου πράγματι με μικρότερο αριθμό δημοτών έχουν 5απλάσιο αριθμό  Δημοτικών Αστυνομικών, συγκριτικά  με  τον  Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αυξήστε την ωφέλεια από την προστασία που μπορούν  να παρέχουν οι σχολικοί φύλακες, ιδιαίτερα αλλάζοντας τους χρόνους που πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία, ώστε να μην κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις από βανδαλισμούς και να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την αποκατάστασή τους.

Γιατί η ασύδοτη και άνευ ουσιαστικών κριτηρίων απόλυση όλων των ανωτέρω  εργαζομένων, δημιουργεί πλήγμα στους δήμους, στην αγορά και δυστυχία στις τοπικές κοινωνίες και εγώ ως άνθρωπος και Δήμαρχος δεν το αντέχω.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Να γίνουν μειώσεις στους συμβούλους βουλευτών, υπουργών και υπουργείων, απομακρύνοντας όσους δεν προσέφεραν το ελάχιστο (αποδεδειγμένα τα τελευταία 3 χρόνια με δεδομένο τη μη  εξασφάλιση  της ελάχιστης ανοδικής καμπύλης στην οικονομία). Διότι έτσι, περίπου 8.000 σύμβουλοι αλλά και αστυνομικοί – φύλακες τους δεν χρειάζονται.

Πέραν τούτου οι μετακλητοί σύμβουλοι δεν προσλήφθηκαν με διαδικασία ΑΣΕΠ και προτιμότερο είναι να φύγουν αυτοί οι μη παραγωγικοί και να μείνουν οι 11 Δημοτικοί Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης  και άλλων Δήμων που υπηρετώντας 50 διαφορετικά  αντικείμενα,  κατά το κοινώς λεγόμενο «έβγαλαν οι ίδιοι το ψωμί τους».

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

Εάν αισθάνεστε υποχρεωμένοι να ψηφίσετε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο άκριτα, μόνο εκ του λόγου μη λήψης (δήθεν) της επόμενης δόσης, τότε είστε απλοί υπάλληλοι – εντολοδόχοι χωρίς δικαίωμα κρίσης και επειδή  η θέση αυτή απέχει πολύ από τον ρόλο σας  ως βουλευτών, πρέπει να παραιτηθείτε, άλλως με τιμιότητα και πολιτική εντιμότητα εξαιρέστε τις δομές των δήμων  από την  διάλυση με  τις απολύσεις, διότι ο λαός μας έχει ανάγκη από άλλες λύσεις και όχι από αφαιρέσεις αριθμών που είναι προσφιλής διαδικασία  στην συμπαθή  επαγγελματική τάξη των λογιστών.

Όποιος δε προσπαθεί να με τοποθετήσει κομματικά με την κίνηση μου  αυτή, ας μην το πράξει, γιατί εγώ προσπαθώ να αποτρέψω τον θάνατο  συνανθρώπων μας  με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις  και να δια φυλάξω την ευταξία  του Δήμου μας  και οτιδήποτε άλλο ως σκέψη, θα ήταν αστείο.

Τέλος, θα ήθελα να καταγράψω με μετροέπεια ότι αναγνωρίζω  τις φιλότιμες και ανθρώπινες προσπάθειες του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά εδώ που φθάσαμε φρονώ ότι απαιτείται  θεσμική συνέργεια και έχω υποχρέωση να αντιδράσω για την απαξίωση του Α΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την επιχειρούμενη διάλυση των δομών της.

Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

1 Σχόλιο

  1. Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη