πάμε μπροστά

Παρασκευή

11

Οκτώβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανεξάρτητο ενημερωτικό blog δημοτικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Ανεξάρτητο Δημοτικό Blog ΑλεξανδρούποληςΣε συνέχεια των εξελίξεων του πρόσφατου παρελθόντος (της ουσιαστικής διαφωνίας της πλειοψηφίας της δημοτικής παράταξης “μαζί Πάμε Μπροστά” και εμού προσωπικά με τους χειρισμούς του επικεφαλής μας, κ. Γιώργου Ραπτόπουλου, όσον αφορά τις ζυμώσεις με την παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση” του κ. Νίκου Γρηγοριάδη) και με δεδομένη την ανυπαρξία συνεργασίας με τον κ. Ραπτόπουλο τους τελευταίους μήνες, νομίζω πως δεν έχει νόημα, εδώ και καιρό, η παρούσα ιστοσελίδα να παρουσιάζεται ως ιστοσελίδα δημοτικής παράταξης.

Παραμένοντας πιστός στις αρχές της παράταξής μας, όπως αυτές εκφράστηκαν στις δημοτικές εκλογές του 2010, και ειδικότερα στο θέμα της διαφάνειας και της ελεύθερης και ανεμπόδιστης διάχυσης της πληροφορίας μεταξύ των συνδημοτών μας, συνεχίζω την προσπάθεια που ξεκίνησα με τον κ. Μιχάλη Κογιομτζή με την υποστήριξη όλων των δημοτικών μας συμβούλων, μέχρι το τέλος της θητείας του τρέχοντος δημοτικού συμβουλίου ως ανεξάρτητο, πλέον, ενημερωτικό blog με ενδιαφέρον στις τοπικές ειδήσεις.

Παρά το γεγονός ότι στις περασμένες εκλογές δεν εξελέγην, προσπάθησα να αποδείξω στον εαυτό μου πρώτα και μετά στον κάθε συνδημότη μου, ότι εφόσον υπάρχει διάθεση, θέληση και χρόνος για προσφορά στα κοινά, μπορούμε ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να βάλουμε το λιθαράκι μας για να αλλάξει πρώτα η μικρή μας πόλη και στη συνέχεια η πατρίδα μας.

Παρακαλώ όλους όσοι έχουν τη διάθεση και την επιθυμία να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, να συνεχίσουν να τη στηρίζουν στέλνοντας πληροφορίες και ειδήσεις που πιθανά να ενδιαφέρουν και άλλους συνδημότες μας. Ζητώ συγγνώμη για τις ελλιπείς αναρτήσεις του τελευταίου διαστήματος. Θα προσπαθήσω εκ των υστέρων, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου αυτής της ιστοσελίδας, να αναρτήσω τα Δημοτικά Συμβούλια για τα οποία δεν υπήρξε ζωντανή καταγραφή, όπως συνηθίζεται. Η ιστοσελίδα αυτή θα παραμείνει ζωντανή και στο μέλλον, ως παρακαταθήκη πεπραγμένων και λεχθέντων της τρέχουσας δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εντός και εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, ως σελίδα αναφοράς όλων των συνδημοτών μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, κλείνοντας, τον κ. Μιχάλη Κογιομτζή για την εμπλοκή μου στα κοινά (πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά στη ζωή μου) και για την ουσιαστική στήριξη που μου παρείχε από την πρώτη μέρα μας στην αντιπολίτευση το Γενάρη του 2011, καθώς και το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας, κ. Νικόλα Γαλάνη για την αμέριστη συμπαράσταση. Επίσης ευχαριστώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους και το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, που αν και στην αρχή αντιμετώπισαν με καχυποψία το όλο εγχείρημα, τελικά βλέπω πως το αγκάλιασαν και το βοήθησαν, λίγο ή πολύ, ο καθένας με τον τρόπο του.

Οι ζυμώσεις των επόμενων μηνών θα δείξουν αν και με ποια παράταξη θα συμπορευτώ στο μέλλον. Τις παρακολουθώ όλες με ενδιαφέρον, σε κάποιες συμμετέχω και από άλλες απέχω συνειδητά, ελπίζω όμως πως κάτι καλό θα προκύψει τελικά το οποίο θα με εμπνεύσει να συνεχίσω να ασχολούμαι οργανωμένα με τα κοινά. Αν όχι, πιστεύω πως η ενημερωτική αυτή προσπάθεια δε θα σταματήσει να με ενδιαφέρει και θα συνεχιστεί μέσα από αυτή ή από άλλες, νέες μορφές.

Πασχάλης Δρακόπουλος