πάμε μπροστά

Παρασκευή

1

Νοέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Οι… “ουρές” του κ. Λάκη Φωτιάδη και οι “ιδιωτικοποιήσεις” δημοσίων ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Γκιούρδα Όλγα, Δημοτικές Εκλογές, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Τα λέει μπροSTATUS... η κ. Όλγα Γκιούρδα

Τα λέει μπροSTATUS… η κ. Όλγα Γκιούρδα

Aπολαυστική και σήμερα το πρωί, όπως και κάθε Παρασκευή στο ραδιοσταθμό Status 94,2 FM, η γνωστή Αλεξανδρουπολίτισσα κ. Όλγα Γκιούρδα.

Πάγωσε ο οικοδεσπότης, κ. Σταύρος Αποστολίδης όταν, αναφερόμενη στο χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης με φιλοξενούμενο τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Λάκη Φωτιάδη και θέμα την πώληση του κτιρίου της ΔΟΥ στην «ιδιωτική» Πανγαία Εθνική, η κ. Όλγα πέταξε την ατάκα:

«…αυτή τη στιγμή θα ήθελα να πω στο Λάκη, ναι στο Λάκη (και ξέρεις γιατί τον λέω Λάκη; γιατί τον γνωρίζω από τότε με κοντά παντελόνια), να’ ναι λιγάκι προσεκτικός, να’ ναι λιγάκι πιο χαμηλών τόνων και δεν του πάει αυτή η έπαρση έστω και αν στοχεύει στη δημαρχία της Αλεξανδρούπολης, δεν του πάει καθόλου, καθόλου, καθόλου. Και ξέρεις γιατί; Από πίσω του κουβαλάει κάποιες ουρές… μεγάλες μάλιστα.».

Φυσικό επακόλουθο; Εμφανής η αμηχανία του δημοσιογράφου, κλείσιμο της σύνδεσης και διάλειμμα για διαφημίσεις  :-)

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης της κ. Όλγας Γκιούρδα στο Σταύρο Αποστολίδη κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το βίντεο από τις βραδυνές ειδήσεις της Δέλτα Τηλεόρασης το βράδυ της Πέμπτης 31/10/2013, στο οποίο αναφέρθηκε η κ. Όλγα:

=========

Με την ευκαιρία, ας μιλήσουμε λίγο για την “ιδιωτικοποίηση” των συγκεκριμένων 28 δημοσίων ακινήτων μέσω της διαδικασίας “sale & leaseback” ή “πώλησης και επαναμίσθωσης” επί το ελληνικότερον (διαβάστε ενδιαφέρον άρθρο της εφημερίδας Αυγή για το θέμα εδώ).

Η διαδικασία “πώλησης και επαναμίσθωσης” είναι μία διεθνής πρακτική που επιτρέπει σε έναν πωλητή (στην περίπτωσή μας στο ελληνικό δημόσιο) να αποκτήσει άμεσα ρευστότητα πουλώντας το ακίνητό του σε έναν τρίτο και ταυτόχρονα νοικιάζοντάς το με ένα συμφωνηθέν μίσθωμα και για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Με αυτό τον τρόπο ο πωλητής “ξεκλειδώνει” κεφάλαια από ιδιόκτητα ακίνητα με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα χρήματα σε νέες επενδύσεις, για να εξωφλήσει παλιά του δάνεια, κλπ.

Αγοραστής της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης είναι η Πανγαία Εθνική ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία). Μέτοχός της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας (με ημερομηνία 30/06/2013) είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 84,4%, διεθνείς επενδυτές με 6,7%, ντόπιοι μικροεπενδυτές με 5,5%, ελληνικές ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες με 1,7%, ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία με 1,0%, έλληνες θεσμικοί επενδυτές με 0,4% και διάφοροι (μεταξύ των οποίων η ελληνική εκκλησία, ιδρύματα, θυγατρικές εταιρειών, ασφαλιστικές, νοσοκομεία κλπ) το 0,3%.

Μετοχική σύνθεση Εθνικής Τράπεζας της 30/06/2013

Μετοχική σύνθεση Εθνικής Τράπεζας της 30/06/2013

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΠΣ ή HFSF – Hellenic Financial Stability Fund) συστήθηκε με το νόμο 3864 του 2010 – N.3864/2010 (ΦΕΚ 119/Α’/21.7.2010) – αναφέρεται ως ιδιωτική εταιρεία και οι πόροι του προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το αρχικό του κεφάλαιο των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ αντλήθηκε από κεφάλαια που προήλθαν από το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΠΣ ή HFSF)

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΠΣ ή HFSF)

Ιδιοκτήτης των ακινήτων λοιπόν είναι πλέον το ΤΧΠΣ, μέσω της Εθνικής Τράπεζας. Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν σενάρια πώλησης της Πανγαία Εθνική ΑΕΕΑΠ σε αμερικανοϊσραηλινά κεφάλαια, αλλά η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

===================

Προσθήκη Παρασκευής 1/11/2013 ώρα 22:14

Μόλις διάβασα ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο τοπικό blog, το gatzios.blogspot.com, σχετικά με τον πρόεδρο της “Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ”… Πρόεδρος της εταιρείας λοιπόν είναι ο γνωστός πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, κ. Χρήστος Πρωτόπαππας… Ιδιοκτήτης πλέον (και διαχειριστής) του κτιρίου της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης… Τελικά όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, πάντα βρίσκεις από κάτω τους… συνήθεις υπόπτους…
Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη μου