πάμε μπροστά

Δευτέρα

11

Νοέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η “Πολιτεία Θράκης” και η σχέση της με το “διάλογο” και τα social media

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Ηχητικά, Λαμπάκης Ευάγγελος, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Φωτογραφίες/Γραφικά, Χρυσωρυχεία

Πολιτεία ΘράκηςΤην περασμένη Τρίτη 5/11/2013 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό (ακούστε τη συνέντευξη του δημάρχου στο MaximumFM 93,6 κάνοντας κλικ εδώ), με αφορμή τις αποκαλύψεις του περιοδικού Unfollow και της βουλευτίνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, περί επαγγελματικής σχέσης του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με εταιρεία-μέτοχο της Eldorado Gold. Σε αυτή άσκησε δριμεία κριτική στους χρυσοθήρες, τους “βοηθούς εκπληρώσεως” στην περιοχή μας και στις τακτικές προώθησης της συγκεκριμένης επένδυσης που υιοθετούν σε “ανενημέρωτους” συνδημότες μας (με μεταμεσονύκτια γλέντια με δωρεάν φαγητό-ποτό-μουσική).

Σε απάντηση της ραδιοφωνικής αυτής συνέντευξης, ο κ. Θανάσης Λουκάς και η παρέα του (στη ΜΚΟ “Πολιτεία Θράκης”, με γνωστό ΔΣ, άγνωστα μέλη, θολούς οικονομικούς πόρους και υπερβολική ραδιοφωνική και τηλεοπτική προβολή για το μέγεθος και τη δράση της) εξέδωσαν δελτίο τύπου το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες τοπικές ιστοσελίδες και – φυσικά – προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης (υπενθυμίζω ότι ο πρόεδρος της Δέλτα, κ. Αντώνης Καμελίδης, υπήρξε στο παρελθόν πρόεδρος της “Πολιτεία Θράκης” ενώ παλαιότερα, επί Παπανικολόπουλου, και σήμερα, επί Λουκά, προβάλλει την κάθε δράση της ολιγομελούς αυτής ομάδας, στης οποίας το ΔΣ συμμετέχει υπάλληλος της εταιρείας των χρυσωρυχείων).

Το δελτίο τύπου τους αυτό, το ανάρτησαν και στο γκρουπ τους στο Facebook ξημερώματα της Παρασκευής 8/11. Μετά τα πρώτα, κλασσικά, like που απέσπασαν, ήρθαν τα πρώτα σχόλια από ένα φίλο της ομάδας τους και από εμάς.

Η συγκεκριμένη όμως ανάρτηση, ως δια μαγείας, διαγράφτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Γιατί, άραγε; Τους ενοχλεί ο διάλογος, η αμφισβήτηση, τα ερωτηματικά; Γιατί αρκούνται στα 1-2 γνωστά like από υπαλλήλους των χρυσωρυχείων στις συχνά ανούσιες αναρτήσεις τους (σχόλια για το βροχερό καιρό, ευχές για καλό σαββατοκύριακο, εικόνες από πρωϊνό καφέ με χαμογελαστές φατσούλες);

Στο προφίλ τους δε θα βρει κανείς την επιχειρηματολογία τους υπέρ των χρυσωρυχείων, την κριτική τους σε όσους τους “λοιδωρούν”, τη λίστα των μελών τους, την προέλευση των πόρων τους που σκορπούν αφειδώς σε τηλεοπτικές-ραδιοφωνικές διαφημίσεις, συνέδρια, δημοσκοπίσεις, δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για κραυγαλέα κακή χρήση των social media. Τα μεταχειρίζονται ως πίνακα ανακοινώσεων και ενοχλούνται απ’ την κριτική και τη δυνατότητα διαλόγου που αυτά παρέχουν. Ελπίζουμε η τακτική τους αυτή να αλλάξει σύντομα και να μας αποστομώσουν με τη δύναμη των επιχειρημάτων τους και όχι με τη λογοκρισία τους.

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση της Παρασκευής 8/11, την ανταλλαγή σχολίων και την τελική διαγραφή της μέσα στο Σαββατοκύριακο :-)

"Πολιτεία Θράκης" - διεγραμμένη ανάρτηση στο FB - μέρος 1ο"Πολιτεία Θράκης" - διεγραμμένη ανάρτηση στο FB - μέρος 2ο

Λίγες ώρες μετά, το link της ανάρτησης παρουσίαζε αυτή την εικόνα:

Διαγραφή δελτίου τύπου της "Πολιτεία Θράκης" από τη σελίδα της στο Facebook

 

Κλείνοντας, ως δώρο, η ανάρτηση με τον καφέ, απ’το προφίλ της Πολιτείας….

Πρωϊνός καφές με την... Πολιτεία :-) (6/11/2013, προφίλ "Πολιτεία Θράκης" στο Facebook - ιδέα και για τίτλο πρωϊνάδικου στη Δέλτα Τηλεόραση, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο, κ. Θανάση Λουκά)