πάμε μπροστά

Τρίτη

26

Νοέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ξεκινά αυστηρούς ελέγχους για το κάπνισμα η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Εδώ;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Έλεγχοι για κάπνισμα από ΕΛΑΣΕιδοποιήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης έλαβαν τις τελευταίες ημέρες όλα τα καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου κ. Σιδηρόπουλου (του xanthipress.gr) η ανεξέλεγκτη κατάσταση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους δε θα συνεχιστεί από τη στιγμή που η αρμοδιότητα των ελέγχων πέρασε από τη δημοτική αστυνομία στην ΕΛΑΣ.

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, το ρεπορτάζ του xanthipress.gr:

Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης και στα καφέ, είναι γνωστό ότι δεν έχει ανακληθεί ποτέ. Όμως δεν έχει εφαρμοστεί και ποτέ γιατί η Δημοτική Αστυνομία – τουλάχιστον στην Ξάνθη- δεν ασχολήθηκε με το θέμα, παρά μόνο τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής ενώ τώρα πια , δεν υπάρχει καν.

Όμως με την κατάργησή της και την μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Αστυνομία, ξεκινά από την αρχή μια προσπάθεια επιβολής του νόμου, τουλάχιστον όπως αναφέρει η τοπική Αστυνομία.

Ήδη τα σχετικά μπλοκ για την βεβαίωση των προστίμων έχουν παραληφθεί – τα πρόστιμα τιμώνται σε εκατοντάδες ευρώ, τόσο για τον πελάτη όσο και για τον καταστηματάρχη- και ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση ενημέρωσε την Παρασκευή τους επαγγελματίες για να συμμορφωθούν ενόψει της έναρξης ελέγχων από το Αστυνομικό Τμήμα, της πόλης κυρίως.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, σε κάποια καταστήματα υπήρξε τήρηση του μέτρου αλλά παραμένει άγνωστη η στάση που θα έχουν οι επιχειρηματίες στο εξής και η δυνατότητα που θα έχει η Αστυνομία να είναι αυστηρή και διαρκώς παρούσα ώστε να επιβάλλει τα πρώτα πρόστιμα, που θα οδηγήσουν σε τήρηση του μέτρου. Οι δε πελάτες, με τις απόψεις τους να διίστανται, θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, όποια και αν είναι αυτή.

Στην Αλεξανδρούπολη τι γίνεται; Θα συνεχιστεί η ασυδοσία ή θα λάβει δράση η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης; Θα γίνουν, όπως και παλαιότερα, επιλεκτικοί ή καθολικοί έλεγχοι στην περίπτωση του ελέγχου της εφαρμογής του νόμου; Θα εξακολουθήσει η Ελλάδα να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο με το επιχείρημα της οικονομικής κρίσης;

Δείτε το ρεπορτάζ της Δευτέρας 26/11/2013 στο Rodopi Channel: