πάμε μπροστά

Παρασκευή

6

Δεκέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

“Επιμηθέας” και ο δήμαρχος Ξάνθης… Στο ΤΑΙΠΕΔ και το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Ξάνθης… [Βίντεο-PDF]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Αρχεία βίντεο, Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", ΤΑΙΠΕΔ

Ξενοδοχείο Elisso (πρώην Ξενία Ξάνθης)

Ξενοδοχείο Elisso (πρώην Ξενία Ξάνθης)

Δυστυχώς και στην Ξάνθη ο δήμαρχος αποδείχθηκε “Επιμηθέας” και όχι “Προμηθέας”.

Θα βρεθεί άραγε και στην Ξάνθη κάποιος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος με μαντικές ικανότητες, που θα ψέξει και τον εκεί δήμαρχο; Ή θα συστρατευτούν όλοι μαζί του διεκδικώντας τα αυτονόητα;

Τραγικό, πάντως, το γεγονός ότι και το ξενοδοχείο Ξενία της Ξάνθης, το οποίο είχε παραχωρηθεί κατά χρήση από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) στο Δήμο Ξάνθης στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στη συνέχεια εκμισθώθηκε σε ιδιώτη ο οποίος δαπάνησε περί τα 2 εκατ. ευρώ για να το ανακαινίσει εκ βάθρων, περνά κατά κυριότητα και χρήση στο ΤΑΙΠΕΔ με απόφαση 244 της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στη συνεδρίασή της την 19.11.2013.

Ξενοδοχείο Elisso (πρώην Ξενία Ξάνθης)

Ξενοδοχείο Elisso (πρώην Ξενία Ξάνθης)

Αναφέρει, το xanthipress, σε ρεπορτάζ του της 5/12/2013:

Σοκ προκαλεί το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr γύρω από τις παραχωρήσεις περίπου 170 ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων το Νοέμβριο και έχει ήδη αποτυπωθεί στο ΦΕΚ Β΄3025/28-11-13.

Και αυτό γιατί αποφασίζεται η παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, χωρίς τίμημα, το ακίνητο του Ξενία Ξάνθης ! Και είναι πράγματι σοκ αν υπολογίσει κανείς ότι τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα έχουν παραχωρήσει το συγκεκριμένο ακίνητο στο Δήμο Ξάνθης, ο οποίος το εκμεταλεύεται και το έχει εκμισθώσει σε ιδιώτη με σχετικό συμβόλαιο, όπου λειτουργεί το γνωστό ξενοδοχείο Elisso.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως από τη διατύπωση δεν φαίνεται να συνεχίζεται με κάποιο τρόπο η παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Ξάνθης (με την υποκατάσταση των Τουριστικών Ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ) αλλά αναφέρεται ότι παραχωρείται «κατά χρήση  και κυριότητα» στο ΤΑΙΠΕΔ. Το θέμα απαιτεί διευκρινίσεις και όπως είναι λογικό, δημιουργεί αναστάτωση.

Στο ίδιο ΦΕΚ μεταβιβάζονται περίπου 170 ακίνητα,  μεταξύ των οποίων αρκετά ΞΕΝΙΑ όπως της Θάσου, ιαματικές πηγές, Αρχοντικά, η Ακτή Μπάτη στην Καβάλα και άλλες εγκαταστάσεις. Αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και υπόσχεση προς την τρόικα για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Το ΦΕΚ αναφέρει για το Ξενία Ξάνθης:

Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγµα στην ανώνυµη εταιρεία µε την επωνυµία «Ταµείο Αξιο−ποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του ∆ηµοσίου Α.Ε.» κατά  πλήρη κυριότητα, νοµή και κατοχή το ακίνητο «Ξενία Ξάνθης», κείµενο στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,  στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 9 του ∆ήµου Ξάνθης, εκτάσεως 9.080,00 τ.µ. σύµφωνα µε το προσωρινό ΚΑΕΚ  370261639002 µε όλα τα συστατικά, παραρτήµατα και παρακολουθήµατα αυτού (συµπεριλαµβανοµένου του  κτιρίου του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ»), το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού και  τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων ∆ηµοσίου Α.Ε.» («ΕΤΑ∆»), όπως αυτό απεικονίζεται  στο από Ιανουάριο 1993 Τοπογραφικό ∆ιάγραµµα του  Τµήµατος Μελετών της Τεχνικής ∆ιεύθυνσης του EOT µε κλίµακα 1:200, το οποίο προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο µέρος αυτής.

Κατεβάστε το εν λόγω ΦΕΚ (ΦΕΚ B’ 3025/28.11.2013) κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Rodopi Channel της Πέμπτης 5/12/2013 το βράδυ για το θέμα: