πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Δεκέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοσιογραφία και πώς την αντιλαμβάνεται ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Αποστολίδης…

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Γκουγκουσκίδου Μαρία, Δημοσιεύματα, Ηχητικά, Ιστοσελίδες, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Μαρία Γκουγκουσκίδου & Σταύρος Αποστολίδης

Μαρία Γκουγκουσκίδου & Σταύρος Αποστολίδης στον Status

Τη Μαρία Γκουγκουσκίδου δεν τη γνωρίζω πολύ καλά. Έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες (κατά των χρυσωρυχείων), είμαστε διαδικτυακοί φίλοι, παρακολουθώ τις παρεμβάσεις της στο περιφερειακό συμβούλιο, τα άρθρα της, γενικά την εκτιμώ πολύ και πιστεύω πως η παρουσία της στα κοινά είναι πολύτιμη και ελπιδοφόρα για όλους μας.

Δεν μπορώ, λοιπόν, να μην εκνευρίζομαι όταν ακούγοντας τις πρωινές εκπομπές του Σταύρου Αποστολίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 94,2 της Αλεξανδρούπολης τον πέτυχα, τουλάχιστο δύο φορές, να ισχυρίζεται ότι καλεί τη Μαρία και εκείνη δεν του απαντά τις κλήσεις.

Την Τρίτη 3/12/2013 το πρωί στις 08:04, με αφορμή το άρθρο της Μαρίας Γκουγκουσκίδου στο προσωπικό της ιστολόγιο για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας, ο δημοσιογράφος σχολίασε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

…η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου που άμα την δείτε πέστε της, σας παρακαλώ, ότι την ψάχνουμε…”
…Για δυο πράγματα είδα την κ. Γκουγκουσκίδου να ασχολείται ως περιφερειακή σύμβουλος, για το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας και για το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας.
Κυρία Γκουγκουσκίδου, πού είστε;
Μόνο για το κολυμβητήριο ασχολείται, εκτός πια και αν είναι λίγο πιο δραστήρια η κ. Γκουγκουσκίδου και εγώ δεν το έχω αντιληφθεί, δε θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά δε θυμάμαι να είδα την κ. Γκουγκουσκίδου να ασχολείται με κάτι άλλο.
…το λέμε λίγο πριν από κάθε εκλογές, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς που θα αποφασίσουμε για [σ.τ.σ. δήμαρχους για] τον Μάιο, έτσι; Γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε, πρέπει να ενημερωθούμε, πρέπει να αποφασίσουμε και να διερευνήσουμε εξονυχιστικά την κάθε προσωπικότητα που διεκδικεί την ψήφο μας τον Μάιο…

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής του (Τρίτη 3/12/2013 ώρα 08:04) που αναφέρεται στη Μαρία κάνοντας κλικ εδώ.

Επικοινώνησα με τη Μαρία τότε, με διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν την κάλεσε στα τηλέφωνά της εκείνη τη μέρα, και μου τόνισε ότι λόγω της φύσης της δουλειάς της δεν αφήνει αναπάντητες κλήσεις από οποιονδήποτε αριθμό.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν την Τρίτη 17/12/2013 το πρωί στις 08:26 (κάτι παθαίνει τις Τρίτες και θυμάται τη Μαρία μάλλον :-) ο κ. Αποστολίδης). Είπε τότε, αναφερόμενος στο άρθρο της με τίτλο “Ο ρόλος των Δήμων στη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία”:

Κρατώ στα χέρια μου επίσης και ένα κείμενο το οποίο συνέγραψε η πολυγραφότατη, αλλά καθόλου επικοινωνιακή εγώ θα έλεγα, η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία όποτε θυμηθεί πιάνει μολύβι και χαρτί, ή τέλος πάντων πληκτρολόγιο και υπολογιστή, και γράφει από ένα πόνημα, ας πούμε, έτσι;
Σήμερα, λοιπόν, η κυρία Μαρία Γκουγκουσκίδου μας έγραψε για το ρόλο των δήμων στη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία.
Η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, ξέρετε, είναι σαν τους μαθητές στο σχολείο που τους έβαζε ο δάσκαλος έκθεση με θέμα τάδε, ‘Πώς πέρασα το σαββατοκύριακο’. Κάθεται λοιπόν, γράφει, παραδίδει, τελειώνει. Αν της πάρεις ένα τηλέφωνο και της πεις ‘Κυρία Μαρία, έλα σε παρακαλώ δηλαδή σαν περιφερειακός σύμβουλος που είσαι, έχεις άποψη ρε παιδί μου, θέλουμε να σε ρωτήσουμε με βάση αυτά που έγραψες και πέντε πράγματα ας πούμε’. ‘Ααα… Δε θέλω, ααα… δεν μπορώ…”.
Θα κάνουμε ακόμα μια απόπειρα να τη βρούμε την κυρία Μαρία Γκουγκουσκίδου σήμερα, έχει ενδιαφέρον πραγματικά γιατί μάλλον πρέπει διαφορετικά να το πάρουμε απόφαση ότι το πράγμα θα περιορίζεται εκεί, στη συγγραφή, δηλαδή, εκθέσεων τύπου ‘ο ρόλος των δήμων στη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία’. Ποιός είναι ο ρόλος, άραγε; Ε; Ποιός είναι ο ρόλος κατά την κυρία Γκουγκουσκίδου; Τι ρόλο παίζουν οι δήμοι, κύριοι, στη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία; Θα πάτε να βρείτε το πόνημα της κυρίας Γκουγκουσκίδου να το μάθετε“…

Ακούστε τα παραπάνω με τα αυτιά σας (Τρίτη 17/12/2013 ώρα 08:26), κάνοντας κλικ εδώ.

Ξαναεπικοινώνησα με τη Μαρία μετά από αυτό και η ίδια εκνευρισμένη με ξαναδιαβεβαίωσε ότι δεν την κάλεσε πάλι κανείς, δε θυμάται να έχει μιλήσει ποτέ με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ούτε να του έχει αρνηθεί συνέντευξη στο πρόσφατο παρελθόν.

Τελικά αποφάσισε να καλέσει στο ραδιοσταθμό και να παραπονεθεί για την ειρωνεία και τα σχόλια του δημοσιογράφου περί αναπάντητων κλήσεων… Το τι έγινε, ακούστε το εδώ (Τρίτη 17/12/2013 ώρα 09:04). Παρά τον εκνευρισμό της πάντως, κρατήθηκε στο ύψος της και δεν απάντησε σκληρότερα στις συνεχείς ειρωνείες του κ. Αποστολίδη…

Φυσικά, ο κ. Αποστολίδης συνέχισε τις… μπηχτές του και μετά τη συνομιλία τους. Ακούστε τι είπε στις 09:17 κάνοντας κλικ εδώ.

Πέστε μου τώρα τι το’θελα αυτό το πράγμα δηλαδή… ”
…και μας βγήκε η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Μαρία δεν την είπαμε ; Κοίταξε τώρα μην κάνω λάθος στο μικρό, γιατί… Τέλος πάντων, γνωριστήκαμε νομίζω καλά με την κ. Γκουγκουσκίδου σήμερα και της ευχόμαστε καλή πολιτική σταδιοδρομία, κυριολεκτικώς και ουχί μεταφορικώς. Τώρα βέβαια οι πληροφορίες λένε ότι η κυρία Γκουγκουσκίδου ενδιαφέρεται και για το δήμο Ορεστιάδας αλλά πού να προλάβεις να ρωτήσεις τώρα, τι να προλάβεις να της πεις της κυρίας τη στιγμή ακριβώς που όλα τα θεωρεί ειρωνικά [σ.τ.σ. ειρωνεία!], όλα τα θεωρεί εεεεεεε… σχολιασμένα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να την πλήξουν πολιτικά, λες και εμείς τώρα είχαμε πολύ μεγάλη αγωνία για το αν η κυρία Γκουγκουσκίδου εεεε… θα ανακόψει την πολιτική της πορεία και το κατά πόσον εμείς οι ίδιοι, βεβαίως, είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δηλαδή ως ένα βαθμό νομίζω πια πώς κάποιοι υπερβάλλουν γενικότερα για τον εαυτό τους, πρώτα απ’ όλα, και για όλα τα υπόλοιπα εν συνεχεία.”

Μετά από όλον το χαμό και το γεγονός ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα για τις τακτικές του και τον τουλάχιστον αγενή τρόπο που αντιμετώπισε τα δικαιολογημένα της παράπονα ζωντανά, ο δημοσιογράφος κ. Αποστολίδης επανήλθε χθες Τετάρτη 18/12/2013 αποκαλύπτοντας ότι συνεργάτιδά του επικοινώνησε με την κ. Γκουγκουσκίδου στις 10/9/2013 και η τελευταία αρνήθηκε να του μιλήσει… Είπε, σε τρία διαφορετικά σημεία της εκπομπής του, τα ακόλουθα:

18/12/2013 08:21Α… Για να μην το ξεχάσω. Η ημερομηνία που χρωστάμε την κυρία, πώς την είπαμε, Μαρία Γκουγκουσκίδου; Μαρία. Είναι 10 Σεπτεμβρίου κυρία Γκουγκουσκίδου μου. Την Τρίτη, λοιπόν, 10 Σεπτεμβρίου σας τηλεφωνήσαμε προκειμένου να μας πείτε την άποψή σας και να συζητήσουμε όλα αυτά τα οποία συχνότατα γράφετε στο προσωπικό σας ιστολόγιο [σ.τ.σ. ειρωνεία και ανακρίβεια – καμία ανάρτηση εκείνη την περίοδο στο blog της], και καλά κάνετε επαναλαμβάνω, κάτι ενδιαφέρον ή καθόλου ενδιαφέρον διαπιστώσαμε, δε θυμάμαι τώρα τι είναι, να με συγχωρήσετε δηλαδή, να με συγχωρήσετε που ξέχασα το περιεχόμενο του πονήματός σας, έτσι; Με συγχωρείτε αλλά, πάντως αν θα επιθυμούσατε να μου τα στείλετε όλα μαζί, έτσι μία επιτομή να μου κάνετε και να μου τα στείλετε, πολύ θα με εξυπηρετούσατε. Δεν σας υπόσχομαι, βέβαια, ότι θα τα διαβάσω όλα ή ότι θα ασχοληθώ και ιδιαίτερα, αλλά καλό είναι να υπάρχουν αυτά στο αρχείο μου.
Οι περισσότεροι από εσάς, μετά την συζήτηση την έντονη που είχαμε εδώ στο Status με την κυρία Γκουγκουσκίδου, φροντίσατε να με ενημερώσετε για χίλια δυο πράγματα, από το τι ακριβώς θέλει να κάνει για τις προσωπικές επιδιώξεις της η κυρία Γκουγκουσκίδου μέχρι και για χίλια δυο άλλα προσωπικά τα οποία, σας παρακαλώ πάρα πολύ, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου [σ.τ.σ. ειρωνεία; κουτσομπολιό;].
Λοιπόν, εκτός από τη γνωριμία που είχαμε την ραδιοφωνική παύλα τηλεφωνική, χθες, με την κυρία Γκουγκουσκίδου, φροντίσατε οι υπόλοιποι να μου δώσετε να καταλάβω περί τίνος πρόκειται [σ.τ.σ. γελώντας], σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντως κυρία Γκουγκουσκίδου μου, που μας λέγατε ότι ψευδόμεθα, ορίστε, λοιπόν Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου κυρία Γκουγκουσκίδου, ψάξτε τα τηλέφωνά σας κι αν θέλετε εδώ είμαστε πάλι αν αμφισβητήσετε κάτι, να ψάξουμε να δούμε ποιός ψεύδεται και ποιός εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναζήτηση της αλήθειας, αν επιθυμείτε πολύ ευχαρίστως.”

18/12/2013 09:21Να πάμε σε ένα διαλειμματάκι ενημερωτικό και να επιστρέψουμε μετά… Α.. Σας είπα την ημερομηνία για την κυρία Μαρία Γκουγκουσκίδου; Σας την είπα, έτσι; Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, κυρία Μαρία Γκουγκουσκίδου μην την ξεχνάτε την ημερομηνία, γιατί καμιά φορά όταν υποσχόμαστε πράγματα πρέπει να ανταποκρινόμαστε, έτσι; Ήτανε Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η αποφράδα ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας σας τηλεφωνήσαμε και μας είπατε ότι δε θέλετε, ‘μα δε θέλω ρε παιδί μου, τελείωσε, ότι ήταν να πω τα είπα’, τα’γραψα εννοούσε, έτσι; ‘Και δε θέλω να πω τίποτε άλλο’. Δικαιούται βεβαίως η γυναίκα, έτσι; Δεν είναι με το ζόρι τώρα να βγαίνει στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και να μιλάει, έτσι; Θέλει να γράψει κάτι, το γράφει, το στέλνει και στα αγαπημένα της blogs, στο αγαπημένο της απ’ ότι καταλαβαίνω blog, και τελειώνει η ιστορία. Ε… ‘ντάξει. Αλλά άλλο τώρα αυτό και άλλο να μας λέει ότι δεν μου τηλεφωνήσατε ποτέ και ψευδόμεθα, ψευδόμεθα. Λοιπόν, 10 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη, κυρία Γκουγκουσκίδου, θέλετε να σας πω και την ώρα; Εννέα και δεκαέξι πρώτα λεπτά. Λοιπόν, διαφημίσεις και επιστρέφουμε.

18/12/2013 09:59 (κλείσιμο εκπομπής) “Κυρία Γκουγκουσκίδου; Δέκα Σεπτεμβρίου, έτσι; Ημέρα Τρίτη 09 και 16 πρώτα λεπτά.”

Ακούστε τα παραπάνω με τα αυτιά σας (Τετάρτη 18/12/2013 ώρες 08:26, 09:04, 09:17), κάνοντας κλικ εδώ.

Ακούγοντας, όμως, την πλήρη ηχογράφηση της εκπομπής του Σταύρου Αποστολίδη της Τρίτης (πάλι!) 10/9/2013, που ισχυρίζεται ότι κάλεσε τη Μαρία για να μιλήσουν για το τότε άρθρο της, καμία αναφορά δεν έγινε στον αέρα για τη Μαρία ούτε για οποιοδήποτε άρθρο της. Τα θέματα που απασχόλησαν την εκπομπή του εκείνη την ημέρα ήταν:

  1. Νέα πρόσβαση στη Βουλγαρία από Νυμφαία Ροδόπης
  2. Πετρέλαιο θέρμανσης – πρόταση μείωσης ΕΦΚ από 15 βουλευτές της ΝΔ, κανενός όμως από Θράκη
  3. Οσμές λυματολάσπης σε Απαλό, Μαΐστρο
  4. Ξυλοδαρμός και ληστεία 77χρονης στο Τρίγωνο
  5. Μεσολάβηση αντιδημάρχου κ. Ζιώγα για να αφεθεί ελεύθερος πολίτης που πετροβολούσε αδέσποτα
  6. Συνομιλία με Ταλιατζή Σοφία (της Ένωσης Καταναλωτών) για διατηρήσιμα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ
  7. Σχόλια για λουκέτο κυβέρνησης σε 20 φορείς και ρυθμίσεις για 1η κατοικία

Η μόνη κυρία που έψαξε, εκείνη την μέρα δημοσίως στο τηλέφωνο ο Σταύρος Αποστολίδης, ήταν η κ. Ταλιατζή με την οποία η τηλεφωνική σύνδεση διακόπηκε και επανήλθε μετά από αρκετή ώρα. Aκούστε ολόκληρη την εκπομπή (αν έχετε το κουράγιο ή την περιέργεια) της 10/9/2013 (μαζί με τις διαφημίσεις) κάνοντας κλικ εδώ (στο 01:05:50 αναφέρει την ημέρα, Τρίτη 10/9).

Εντωμεταξύ, η Μαρία Γκουγκουσκίδου, προφανώς λόγω του πένθους από το χαμό του πατέρα της στις 20/8/2013, δεν προσέθεσε καμία ανάρτηση στην προσωπική της ιστοσελίδα από 13/8/2013 έως 2/12/2013.

Blog Μαρίας Γκουγκουσκίδου

Blog Μαρίας Γκουγκουσκίδου – καμία ανάρτηση από 13/8 έως 2/12/2013 (gougouskidou.blogspot.com)

Προσωπικά, ο κ. Αποστολίδης δεν με πείθει. Τα συμπεράσματά μου είναι απλά:

  • Είναι προφανές ότι στις αναφορές του της 3/12 και της 17/12 δεν προσπάθησε καν να επικοινωνήσει με τη Μαρία για να μιλήσουν για τα άρθρα της.
  • Γνωρίζει πολύ καλά ποιά είναι (περιφερειακή σύμβουλος και ενδιαφερόμενη για το δήμο Ορεστιάδας) και δεν αιτιολογούνται λογικά οι επανειλημμένες ειρωνείες του προς το πρόσωπό της, αναρωτιέται κανείς για τα κίνητρα των συχνών και αναίτιων επιθέσεών του.
  • Όταν κατηγορήθηκε από τη Μαρία ως ψεύτης, πέταξε μία ημερομηνία (10/9) χωρίς να μπορεί να αποδείξει το αληθές των λεγομένων του και χωρίς να αναφέρει για ποιό λόγο (άρθρο της;) την κάλεσε εκείνη την μέρα, όταν με απλή αναδρομή στην ιστοσελίδα της και στη θεματολογία του Status είναι προφανές ότι καμία αναφορά δεν έγινε σε άρθρο της.

Γιατί ασχολήθηκα με αυτό το θέμα;

Το Σταύρο Αποστολίδη τον γνώρισα στα παιδικά μου χρόνια ως αρχηγό του πρώτου συστήματος ναυτοπροσκόπων. Αργότερα, σαν φοιτητής, πρόσεξα ότι ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Ξανασυστηθήκαμε πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 όταν προλόγισε, αν θυμάμαι καλά, κάποια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της παράταξης του κ. Μιχάλη Κογιομτζή. Από τότε, καμία κοινωνική ή διαδικτυακή συναναστροφή.

Με ενοχλεί αισθητικά η παράλογή του επίθεση, τα ειρωνικά σχόλια και οι ανακρίβειες (περί αποτυχημένων προσπαθειών επικοινωνίας) σε μία καθόλα αξιόλογη νέα πολιτικό του Βορείου Έβρου – μακάρι να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά και, γιατί όχι, να διεκδικήσει και το δήμο Ορεστιάδας.

Η επίθεση του κ. Αποστολίδη στη Μαρία Γκουγκουσκίδου δεν είναι η μόνη. Τα ίδια έχει κάνει και με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος δε μιλά στον ίδιο, στο ραδιοσταθμό του και στο πρώην τηλεοπτικό κανάλι του. Ενδεικτικά θυμίζω την περίφημη εκπομπή της Δέλτα Τηλεόρασης για το Λύκειο Φερών (11/1/2013 – μόλις ανέβηκε στο κανάλι pamemprosta του youtube) όπου απαγόρευσε τηλεφωνική επικοινωνία επί προσωπικού στον αντιδημάρχο κ. Νίκο Γκότση και στη συνέχεια και στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη (θέτοντας νέα στάνταρ στη δημοσιογραφική δεοντολογία, στην περιοχή μας), επειδή προηγούμενα ο πρώτος είχε αρνηθεί να παραστεί στην εκπομπή ως προσκεκλημένος (για περισσότερη καζούρα απ’ το δημοσιογράφο, ακούστε και το ηχητικό-δώρο στο τέλος του άρθρου)….

Σήμερα, Λαμπάκης και Γκουγκουσκίδου. Αύριο ποιό θα είναι το επόμενο θύμα της ειρωνείας του;

Κάποτε πρέπει οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας να καταλάβουν ότι ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζονται με πολύ μεγάλη δυσκολία και καθημερινό αγώνα. Η κριτική είναι δύσκολη και λειτουργεί πάντα αμφίδρομα. Δεν περιμένω να αλλάξουν ορισμένοι, απλά ελπίζω μεγαλώνοντας και βιώνοντας σημαδιακές εμπειρίες στην προσωπική τους ζωή θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους και να κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους.

==========

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Σαμαράς: Θα εγκρίνουμε άμεσα την επένδυση της Eldorado Πηγή:www.capital.gr 21/02/2013

Σαμαράς: Θα εγκρίνουμε άμεσα την επένδυση της Eldorado Πηγή:www.capital.gr 21/02/2013 (κλικ για μεγέθυνση)

Κλείνοντας, σαν μπόνους για όσους έκαναν την υπομονή να διαβάσουν το μακροσκελές και κουραστικό αυτό άρθρο, σας παραθέτω ηχογράφηση της εκπομπής  της 22/2/2013 του Σταύρου Αποστολίδη και του τότε γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Ράσιου (και νυν ένθερμου υποστηρικτή της υποψηφιότητας του κ. Λάκη Φωτιάδη για δήμαρχο Αλεξανδρούπολης) με… καζούρα (επιπέδου νηπιαγωγείου-δημοτικού) στο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρά στη Wall Street Journal περί στήριξης της κυβέρνησης στην επένδυση της Eldorado Gold στο Πέραμα Έβρου και άμεσης αδειοδότησης (σε 10 ημέρες) του συγκεκριμένου έργου.

Ακούγοντάς το σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, είναι πολύ διασκεδαστικό καθώς ο κ. Αποστολίδης είναι φανερά ανεβασμένος από το ευχάριστο μήνυμα της επικείμενης (τότε) έγκρισης της “επένδυσης” των χρυσοθήρων στο Πέραμα :-)

Ακούστε το ηχητικό της 22/2/2013 κάνοντας κλικ εδώ.