πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Δεκέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η θρυλική εκπομπή της Δέλτα για το λύκειο Φερών απ’ όπου άρχισε η κόντρα του καναλιού με τον δήμαρχο κ. Λαμπάκη [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Καπούτσης Βασίλης, Λύκειο Φερών, Μεγάλα θέματα δήμου, Ποϊραζίδου Αλεξία, Συνεντεύξεις

Λύκειο Φερών (ΔέλταTV, Η Συνείδηση Του Πολίτη, 11/1/2013 22:03)

Λύκειο Φερών (ΔέλταTV, Η Συνείδηση Του Πολίτη, 11/1/2013 22:03)

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι και επειδή δεν το βρίσκω στα κανάλια της Δέλτα σε Youtube και Vimeo (ίσως λόγω ανικανότητάς μου), ανεβάζω το βίντεο της θρυλικής εκπομπής για το Λύκειο Φερών, απ’ όπου άρχισαν όλα.

Στην εκπομπή “Η Συνείδηση του Πολίτη” της Δέλτα Τηλεόρασης και του δημοσιογράφου Σταύρου Αποστολίδη της Παρασκευής 11/1/2013 ώρα 22:03 προσκεκλημμένοι στο στούντιο ήταν η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Λυκείου κ. Αλεξία Ποϊραζίδου, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου κ. Βασίλης Καπούτσης (και οι δύο σήμερα κοντά στον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λάκη Φωτιάδη), ο γραμματέας του συλλόγου γονέων Λυκείου κ. Δημοσθένης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου Φερών κ. Γιάννης Αρχοντάκης.

Παρενέβη τηλεφωνικά (λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή) η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου.

Στην εκπομπή αρχικά προσκλήθηκαν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του λυκείου Φερών καθώς και ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, κ. Νίκος Γκότσης, οι οποίοι τελικά δεν προσήλθαν.

Στο σημείο 48ο λεπτό και 40 δευτερόλεπτα (48:40) του βίντεο, απορρίπτεται αίτημα τηλεφωνικής παρέμβασης του κ. Γκότση (ο οποίος ήθελε να απαντήσει σε αναφορές της κ.  Ποϊραζίδου στο πρόσωπό του) με το σκεπτικό ότι ο ίδιος αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην εκπομπή αν και είχε προσκληθεί.

Στο 56ο λεπτό τηλεφωνική παρέμβαση ζήτηση (χωρίς επιτυχία) ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, τον οποίο ο κ. Αποστολίδης τον κάλεσε να πει τις απόψεις του στο δελτίο της Δευτέρας :-) (Μοναδικές στιγμές του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας!)

Από κει και πέρα, η συνέχεια γνωστή. Η κόντρα του δημάρχου με τη Δέλτα Τηλεόραση φούντωσε, δεν ξαναεμφανίστηκε για πολύ καιρό στο κανάλι, οι μοντέρ του καναλιού σε πολλές περιπτώσεις φρόντισαν να κόψουν το δήμαρχο από κάθε πλάνο σε εκδηλώσεις που παρίστατο, ο δήμαρχος εξέδωσε δελτία τύπου κατά του καναλιού, ο πρόεδρός του κ. Καμελίδης ανταπάντησε και το σήριαλ συνεχίζεται με τη στήριξη, πλέον, της υποψηφιότητας Φωτιάδη (παράλληλα με τη συνεχιζόμενη στήριξη στις δράσεις της Πολιτεία Θράκης και στην “επένδυση” των χρυσοθήρων).

Βλέποντας τα συνημμένα βίντεο, ελπίζω οι φίλοι μου Φεριώτες να αναρωτηθούν αν ο τοπικισμός και η απόσχιση ή η ενσωμάτωσή τους, ισότιμα, στη μεγαλύτερη οντότητα του Καλλικρατικού δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι η λύση για να πάει ο τόπος τους μπροστά.

Οι δε φίλοι από Αλεξανδρούπολη, μαζί κι εγώ, πρέπει να αναλογιστούμε τι δεν έγινε σωστά στα τελευταία δύο χρόνια και οι πρώην δημότες Φερών νιώθουν ριγμένοι και υποβαθμισμένοι και να πιέσουμε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες των δύο πρώην Καποδιστριακών Δήμων με πράξεις, ενημέρωση, κοινές δράσεις.

Ο μόνος δρόμος, για μένα, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο πρώην δήμων και των δημοτών τους και όχι οι αποσχιστικές τάσεις, δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των δήμων μας (ενδεικτικά θυμίζω ότι στο πρόσφατο ΔΣ της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2014, αποκαλύφθηκε ότι η ΣΑΤΑ του δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2014 θα είναι λιγότερη από αυτή που εισέπραξε ο πρώην δήμος Φερών το 2010!).