πάμε μπροστά

Τετάρτη

8

Ιανουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Επιστολή Λασκαράκη – Ζητά έκτακτη σύγκλιση ΔΣ για το Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Γιάννης Λασκαράκης, Δημοτικό Συμβούλιο, Μεγάλα θέματα δήμου, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συμπιεσμένα ZIP, Χωροταξικός Σχεδιασμός

Γιάννης Λασκαράκης, Ανεξάρτητος Δημοτικός ΣύμβουλοςΕπιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Θεόδωρο Αγγλιά, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, απέστειλε σήμερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λασκαράκης.

Σε αυτήν, αφού αφήνει αιχμές για την ενασχόληση του κ. δημάρχου με τη συγκρότηση της δημοτικής παράταξής του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μάη 2014, και με αφορμή την καταληκτική ημερομηνία της ερχόμενης Δευτέρας 13/1/2014 για την υποβολή προτάσεων από δήμους και φορείς της Περιφέρειας σχετικά με το υπό διαβούλευση Χωροταξικό Σχέδιο.

Εντυπωσιακό είναι ότι το εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ προς διαβούλευση σχέδιο  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ με ημερομηνία 22/10/2013 ενώ ήρθε στην επικαιρότητα μόλις τις τελευταίες ημέρες…

Διαβούλευση ΑΜΘ - Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού (22/10/2013)

Διαβούλευση ΑΜΘ – Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού (22/10/2013)

Λογική, αν και λίγο καθυστερημένη, η πρόταση του κ. Λασκαράκη, ελπίζουμε να εισακουστεί και να προλάβουν να ενημερωθούν και να καταθέσουν προτάσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης. Συναντήσεις φορέων και δήμου για το χωροταξικό σχεδιασμό θα έπρεπε να είναι δημόσιες και να έχουν κοινοποιηθεί πριν πραγματοποιηθούν ώστε να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν να συνεισφέρουν τις προτάσεις τους.

Θυμίζω ότι “διευρυμένη σύσκεψη” υπό το δήμαρχο με υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους φορέων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη 2/1/2014 – υπήρχε αρκετός χρόνος για σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ.

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το “Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – Α Φάση – Σταδιο Α2 – εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ (προς διαβούλευση για Β Φάση) και ενημερωθείτε, κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε την επιστολή Λασκαράκη:

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αλεξανδρούπολη 8-1-2014

                                        Προς τον
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Κοιν: Δημοτικούς Συμβούλους

                                                   Κύριε Πρόεδρε,

           Όπως  προφανώς γνωρίζετε , η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, έθεσε σε διαβούλευση το Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας, μέσα στο πλαίσιο της σύνταξης του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου της Χώρας. Ζητήθηκε μάλιστα από τους Δήμους και τους φορείς της Περιφέρειας να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου.

Δυστυχώς καμία απολύτως ενημέρωση δεν είχαμε  ως δημοτικοί σύμβουλοι, για το πολύ σημαντικό αυτό στάδιο του σχεδιασμού, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής μας για τα επόμενα είκοσι τουλάχιστον χρόνια.

Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κατ’ εξοχήν όργανο δημοκρατικού  προγραμματισμού , είναι αδιανόητο να μη συνεδριάσει για να λάβει τις αποφάσεις του για τα ζητήματα που αφορούν τον χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου μας, ο οποίος αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» της περιφερειακής χωροταξίας  και λόγω της στρατηγικής του θέσης και λόγω των πλουτοπαραγωγικών πόρων και των υποδομών που διαθέτει στα ζητήματα των μεταφορών και των δικτύων.

Επειδή  ο κ. Δήμαρχος είναι απασχολημένος με τον    συνδυασμό  της παράταξής του  για τις επόμενες εκλογές,  σας καλώ,  αναλογιζόμενος  τις ευθύνες μας απέναντι στις επόμενες γενιές,  να συγκαλέσετε  επειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο  , κινητοποιώντας παράλληλα όλο το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου,  για την λήψη απόφασης επί του σπουδαίου αυτού ζητήματος.

Με εκτίμηση

Γιάννης Λασκαράκης
Δημοτικός Σύμβουλος