πάμε μπροστά

Παρασκευή

24

Ιανουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Βίντεο & σχόλια για τη σημερινή παρουσίαση μέρους του συνδυασμού του κ. Απόστολου Φωτιάδη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Δήμος και Δημότες, Δημοτικές Εκλογές, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Χρυσωρυχεία

Απόστολος Φωτιάδης, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Απόστολος Φωτιάδης, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (23/1/2014 Επιμελητήριο Έβρου)

Παρακολουθείστε την παρουσίαση των πρώτων 22 υποψηφίων συμβούλων της παράταξης “Δήμος και Δημότες” του υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Απόστολου Φωτιάδη.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την 23/1/2014 και ώρα 14:00 στην αίθουσα διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Στο βίντεο συμπεριλαμβάνεται η εισήγηση του κ. Φωτιάδη και τα σύντομα σχόλια των παρόντων υποψηφίων συμβούλων. Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάζεται ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης.

Ο κ. Φωτιάδης για άλλη μία φορά ανέφερε τη θέση του ότι είναι υπέρ των επενδύσεων και της αειφόρου ανάπτυξης αλλά εναντίον κάθε επένδυσης η οποία ρυπαίνει το περιβάλλον. Aπέφυγε όμως πάλι να δηλώσει ξεκάθαρα αν εννοεί την “επένδυση” των χρυσωρυχείων (με την παρούσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη χρήση κυανίου) ή αν, κατά τη γνώμη του και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει όλα αυτά τα 15 τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη επένδυση είναι αειφόρος, μέσα στα όρια της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας και δε θα επιβαρύνει την περιοχή μας, σε αντίθεση με όσα ισχυριζόμαστε όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι σε αυτήν.

Ο κ. Φωτιάδης δεσμεύτηκε δημόσια ότι για τα 5 χρόνια που θα είναι δήμαρχος δε θα διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης την οποία δικαιούται εκ του νόμου. Θα πρέπει να διευκρινήσει όμως αν είναι αληθή ή συκοφαντικά όλα όσα ακούγονται περί “βουλευτικής σύνταξης την οποία ήδη εισπράττει” και το ύψος της σε σχέση με την τρέχουσα αποζημίωση της θέσης του δημάρχου την οποία και αποποιήθηκε.

Δεσμεύτηκε να ενεργοποιήσει τα “συμβούλια της γειτονιάς” και “θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής” ώστε ο πολίτης να συμμετέχει καθημερινά στη διοίκηση του δήμου. Βλέποντας την αδιαφορία της νεολαίας για τα κοινά, θα είναι ευχής έργο τέτοιοι θεσμοί να την επανενεργοποιούσαν, αλλά πιστεύω πως οι συνταγές της δεκαετίας του 1980 δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμες στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και τη δεκαετία του 2010.

Άσκησε κριτική στις επιλογές του κ. δημάρχου για τις θέσεις συμβούλων που δικαιούται βάσει του Καλλικράτη, χαρακτηρίζοντάς τους “αυλοκόλακες” και “νοσηρό φαινόμενο” και δεσμεύτηκε ότι δε θα προσλάβει κανένα σύμβουλο αλλά θα χρησιμοποιήσει υπηρεσιακούς από το υπάρχον προσωπικό του δήμου. Κατά τη γνώμη μου, ο θεσμός των συμβούλων, ακόμα και αν ο κ. Φωτιάδης και άλλοι συνδημότες μας πιστεύουν ότι δεν αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από το νυν δήμαρχο κ. Λαμπάκη, είναι πολύ χρήσιμος και δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο να αποζημιώσει (με χαμηλό πλέον μισθό) άτομα εμπιστοσύνης του από επιστημονικούς τομείς που δεν τους κατέχει, για να συνδράμουν στο έργο του. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται έτσι και υποψήφιος δήμαρχος να δεσμεύεται να μη χρησιμοποιήσει το πολύτιμο αυτό εργαλείο κάνοντας τις δικές του, “σοφότερες” επιλογές (πώς θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει κανείς το φιάσκο της καταπάτησης γειτονικού αγροκτήματος κατά την περίοδο κατασκευής του βιοαγρού από λάθος ενός από τους τότε συνεργάτες του κ. δημάρχου…)

Από τους σύντομους χαιρετισμούς των υποψηφίων, ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή του κ. Παπανίδη Ιωάννη, πρώην προέδρου Ελλήνων Ομογενών ΑΜΘ, ο οποίος θύμισε τον αγώνα του (με τη στήριξη του κ. Απόστολου Φωτιάδη) το 1997 να οργανωθεί αφορολόγητη ζώνη στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Παπανίδης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μετέβη στη Ρωσική βουλή χωρίς επιτυχία όμως, ενώ χάθηκε εισόδημα 9 δισ. δολάρια το χρόνο για το λιμάνι μας. Τίθεται άραγε θέμα δημιουργίας ΕΟΖ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και σήμερα από τον κ. Φωτιάδη ή έχει αλλάξει η θέση του επί του θέματος; Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή του.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του εκπροσώπου τύπου λάλησε ο… πετεινός από το κινητό ενός από τους παρευρισκομένους και αφού χαλάρωσε λίγο η ατμόσφαιρα ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης μας τόνισε ότι θα λειτουργήσει ως αντιαεροπορικό του συνδυασμού καταρρίπτοντας ότι ίπταται (από τα επιχειρήματα και την κριτική των πολιτικών αντιπάλων).

Κλείνοντας, ο κ. Φωτιάδης απεύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά του.

Όσον αφορά τα ονόματα των υποψηφίων, οι κ.κ. Γουμενίδης, Καπούτσης, Καραπιπέρης, Ποϊραζίδου, Χριστοφορίδης ήταν υποψήφιοι με τον πρώην δήμαρχο κ. Αλεξανδρή το 2010, οι κ.κ. Λεμονίδης, Τσιοράκης, Χατζηκερίμογλου ήταν με τον κ. Κογιομτζή και οι κ.κ. Κοζάρης και Κανδύλης ήταν υποψήφιοι με τον κ. Λαμπάκη. Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης δεν ήταν υποψήφιος το 2010, πιθανά ήταν στο συνδυασμό του κ. Λαμπάκη το 2006.

Παρακολουθείστε το βίντεο: