πάμε μπροστά

Τετάρτη

12

Φεβρουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απολαυστική, ενημερωτική, ποιοτική τηλεόραση χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Διαύγεια, Νικολάου Γεωργία, Περιφερειακό Συμβούλιο, Συνεντεύξεις

Δέλτα Τηλεόραση ΘράκηςΤο κανάλι της Δέλτα Τηλεόρασης το έχω κρίνει αυστηρά, πολλές φορές στο παρελθόν. Για τις θέσεις του υπέρ των χρυσωρυχείων, τις εμμονές του με συγκεκριμένα πρόσωπα, τη συχνά άδικη κριτική, τη φιλοξενία προσώπων στα δελτία της τα οποία με αξιοκρατικά κριτήρια δε θα είχαν ποτέ την υπερβολική προβολή που απολαμβάνουν για τα τόσα λίγα που έχουν να μας πουν και να μας προσφέρουν ως πολίτες και τηλεοπτικό κοινό.

Χθες όμως, οφείλω να παραδεχθώ πως απόλαυσα το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Δύο συνεντεύξεις αυτοδιοικητικές, προσέφεραν μαθήματα δημοκρατίας, πολιτικής και ήθους από δύο πρόσωπα που θαυμάζω: την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Η κ. Γεωργία Νικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης (11/2/2014)

Η κ. Γεωργία Νικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης (11/2/2014)

Η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, και σε συνέχεια της πρόσφατης – άδικης – απόφασης για αντικατάστασή της στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του κ. Άρη Γιαννακίδη στις προσεχείς εκλογές του Μάη, έκανε ένα μίνι απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε επί των ημερών της, άνοιξε την καρδιά της, μίλησε για τον τρόπο που προσπάθησε να πολιτευτεί τα τελευταία 3 χρόνια κερδίζοντας την εκτίμηση των συμπολιτών μας. Οι δημοσιογράφοι, χωρίς περιττές διακοπές και σχόλια την άφησαν να ξεδιπλώσει τις σκέψεις της και να μας συγκινήσει. Η κ. Νικολάου με τον τρόπο που πολιτεύτηκε αποδεικνύει σ’ όλους εμάς τους νεότερους που ασχολούμαστε με τα κοινά ότι υπάρχει και άλλος τρόπος λειτουργίας, χωρίς φανφάρες, με μέτρο, με ανιδιοτέλεια, με σεμνότητα, με σεβασμό στους συνεργάτες (αιρετούς και υπηρεσιακούς), με διάλογο χωρίς υπεκφυγές και λαϊκισμούς.

Ο κ. Βασίλης Διαμαντάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης (11/2/2014)

Ο κ. Βασίλης Διαμαντάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης (11/2/2014)

Από την άλλη, ο άγνωστος σ’ εμένα Εβρίτης συνεργάτης του δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη κ. Βασίλης Διαμαντάκης, αντιπρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πληροφόρησης Θεσσαλονίκης, μιλά για τον τρόπο δημοκρατικής λειτουργίας στην παράταξη της δημοτικής αρχής, για το συμμάζεμα του δήμου, την έμφαση στη διαφάνεια, τις προσυνεδριάσεις, την προβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μέσα από τη δημοτική τηλεόραση, τον έλεγχο του έργου των αντιδημάρχων από στελέχη της παράταξης μη εκλεγμένα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που προσωπικά με εξέπληξαν και με ενέπνευσαν… Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία στο σύντομο μέλλον να φιλοξενηθεί για μία αναλυτικότερη συνέντευξη ο κ. Διαμαντάκης, σίγουρα θα έχει πολλά ακόμα ενδιαφέροντα να μας πει.

Συγχαρητήρια στην κ. Σώκου, στον κ. Παπαθανάκη και κατά δεύτερο λόγο στους κ.κ. Σταματάκη και Ράσιο για τη χθεσινή ημέρα. Μακάρι οι προσπάθειες για ποιοτική αναβάθμιση του δελτίου ειδήσεων και των ειδησεογραφικών εκπομπών του καναλιού να συνεχιστούν, ο τόπος μας έχει ανάγκη προβολής ανθρώπων που έχουν κάτι ουσιαστικό και ενδιαφέρον να μας πουν, να μας διαπαιδαγωγήσουν και να μας κάνουν καλύτερους ενεργούς πολίτες.

Δείτε τις επόμενες δύο συνεντεύξεις, πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει και δε θα είναι χαμένος ο χρόνος σας: