πάμε μπροστά

Δευτέρα

17

Φεβρουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της 17/02/2014 ζωντανά!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη

Το δημοτικό συμβούλιο της 17/02/2014 ζωντανά!

Από εδώ θα ενημερώνεστε ζωντανά, μέσω live blogging, για τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 17/02/2014. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00.

Σε περίπτωση προβλήματος της σύνδεσης στο Internet, θα ανέβει μέρος των ανεπίσημων πρακτικών μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν. 
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com

 

18.12

Αρχίζει η συνεδρίαση σε λίγα λεπτά.

18.20

Ο κ. Δουνάκης εισηγείται ένα ψήφισμα σχετικά με τον ΕΟΓΑ που ελέγχει τα ισοζύγια γάλακτος και κρέατος. Αν κλείσει το ιδιωτικό κέντρο στα Λουτρά, και πάει στη Δράμα θα έχουμε πρόβλημα αφού δε θα υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός σε πόλη τη Θράκη.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Έκτακτο 2

Διαδικασία διαπραγμάτευσης για καύσιμα δήμου και σχολικές επιτροπές.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

18.37

Αιτήσεις (εισηγητής κ. Γερακόπουλος)

Στην πόλη μας υπάρχουν δύο παραολυμπιονίκες πρωταθλητές, ζητά την έγκριση εκ των προτέρων χρηματοδότησης για τη μετακίνηση τους στις 20/4 με ανώτατο όριο 4.500 ευρώ (σύμφωνα με τον προπονητή τους).

Μπορεί 8-9/3 να χρειαστεί να δηλώσουν αν θα συμμετέχουν, για αυτό ζητά έγκριση εκ των προτέρων.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Αιτήματα:

 • Αίτηση Συλλόγου Γυναικών και Φίλων Νέας Χιλής, πρόταση για 500 ευρώ.
 • Σύλλογος Βρυσούλας πρόταση 700 ευρώ
 • Σύλλογος Γεμιστής, πρόταση 800 ευρώ
 • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αίτημα για κάλυψη βασικών ΕΞΟΔΩΝ, πρόταση 1000 ευρώ.
 • Α.Ο. ΑΛΕΞ για τη χρονιά που διανύουμε, πρόταση για 1500 ευρώ
 • Α.Ο Καππαδοκών για ομάδα αντρών, πρόταση 1.500
 • Αθλητική Ομάδα Αρμενίων πρόταση για 500 ευρώ
 • ΜΓΣ Εθνικός ποδόσφαιρο για μπαράζ αγώνες 3.000 ευρώ
 • Εθνικός αντισφαίριση επιτραπέζια, πρόταση 1000
 • Γυμναστική εταιρεία Αλεξανδρούπολης πρόταση 1.000 ευρώ
 • Ποδοσφαιρική Ένωση Νίψας 1000 ευρώ
 • Κύκλωπας χάντμπολ πρόταση 1.500 ευρώ
 • ΑΟ Τζούντο Tiger ζητά ενίσχυση, πρόταση 1500 ευρώ.
 • Ισαάκιος Κομνηνός Αιμοδότες Φερών, 1.500 ευρώ.

Συνολικό 12.500 αθλητικά, 6.000 ευρώ πολιτιστικά.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι μία επιχορήγηση θα δίνεται σε κάθε σωματείο τη χρονιά.

Ο κ. Γρηγοριάδης θυμίζει ότι η παράταξης του κατηγορήθηκε για τις επιχορηγήσεις συλλόγων, αλλά τώρα η δημοτική αρχή λέει ναι σε όλα, η δε επιτροπή δε λειτούργησε ποτέ. Πρέπει να γίνεται έλεγχος που πάνε τα ποσά. Καλός τρόπος είναι η συνδιοργάνωση ώστε ο δήμος να έχει τον έλεγχο και την προβολή.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι η παράταξη Αλεξανδρή έδωσε 80.000 για το Γαβούστημα το 2010

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι ήταν 50.000 με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο κ. Σεφεριάδης λέει ότι ο όμιλος Καππαδοκών διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με ακαδημία 200 παιδιών

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι τις επιχορηγήσεις δεν τις δίνει ο αντιδήμαρχος αλλά ο δήμαρχος και το σώμα.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι τις επιχορηγήσεις τις δίνει το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι έγινε λεκτικό λάθος, η δημοτική αρχή ψηφίζει και το ΔΣ αποφασίζει.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι μέσα υπάρχουν και μη πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, όπως ο ερυθρός Σταυρός που έχει έσοδα, επιχορηγήσεις.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ο ερυθρός Σταυρός έχει ταμείο 550 ευρώ, πρέπει να ενισχύσουμε το έργο του. Το ίδιο και τους αιμοδοτικούς συλλόγους.

18.42

Ο κ. Σάββας Σεφεριάδης παζαρεύει την επιχορήγηση των Καππαδοκών στα 2000 με 2500 ευρώ.

Ο κ. Λασκαράκης ζητά κάθε χρονιά να συντάσσεται ένας πίνακας συλλόγων που αξίζουν να χρηματοδοτηθούν, αν και ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι χρηματοδοτούμενος αλλά αυτοχρηματοδοτούμενος.

Ο κ. Τερζής ζητά σωματεία που αγωνίζονται στις ίδιες κατηγορίες να παίρνουν τα ίδια χρήματα.

Ο κ. Γρηγοριάδης διαφωνεί, η Καππαδοκίας έχει πολλά παιδιά ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν ακαδημία.

Ο κ. Καρυπίδης λέει ότι η διαδικασία κατάντησε πλειοδοτικός διαγωνισμός. Πρέπει να γίνεται ένας σχεδιασμός στην αρχή της χρονιάς και να δίνει ο κάθε σύλλογος σχεδιασμένες δράσεις και να χρηματοδοτείται.

Ο κ. Γαλάνης ψηφίζει όχι σε όλα, λευκό ο κ. Λασκαράκης.

18.52

Θέμα 2

Ο κ. Καρυπίδης ρωτά αν έχουμε τελική εικόνα που θα πάει η ΣΑΤΑ.

1.170.000 θα είναι η ΣΑΤΑ για το 2014, ήρθαν και 230.000 ευρώ περσινά, λέει ο κ Γερακόπουλος.

Ο κ. Κατσαντούρας ρωτά τον κ. Φαλέκα για 18.000 ευρώ για φωτοβολταϊκά από ίδιους πόρους στο Πολύκεντρο στον Πέπλο.

Ο κ. Φαλέκας λέει ότι το Jessica δε χρηματοδοτεί εκτός πόλης, ΕΣΠΑ δεν υπάρχει για φωτοβολταϊκά πλην σχολικών στεγών.

Ο κ. Κολχούρης λέει ότι 10 λεπτά το χρόνο δίνει τώρα η ΔΕΗ για το ρεύμα την κιλοβατώρα, θα έχουμε έσοδα περίπου 1500 ευρώ το χρόνο. Για να πάρουμε τα χρήματά μας θα περάσουν 10 χρόνια με τις σημερινές τιμές.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι θα ψηφιστεί και αν δεν συμφέρει το δήμο τελικά δεν θα προχωρήσει το έργο.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τις παράταξεις Γρηγοριάδη, Ραπτόπουλου και λευκό η λαϊκή συσπείρωση.

19.00

Θέμα 35: τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίων

Ζητείται η τροποποίηση του άρθρου 16 και του άρθρου 24, λέει ο κ. Μανάργιας.

Ο κ. Γρηγοριάδης ζητά να ενεργοποιηθεί ο δήμος στην κατεύθυνση των χωνευτηρίου ή της καύσης των νεκρών. Να μπουν στον κανονισμό πολύ περισσότερα και γενναία θέματα.

Έχουμε γύρω στους 280 θανάτους, 50-60 πηγαίνουν στις κοινότητες. Θέλουμε περίπου ένα οικοδομικό τετράγωνο το χρόνο.

Ο κ. Αγγλιάς λέει να γίνει ενημέρωση στο μέλλον.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

19.11

Θέμα 22

Ο κ. Κατσαντούρας ρωτά για το 4ο και 5ο έργο αν είναι καινούρια ή συνεχιζόμενα

Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι είναι καινούρια έργα.

Ο κ. Λασκαράκης ρωτά για τις 3 μελέτες αποτυπώσεων. Έχει γίνει έρευνα για το κόστος αυτών των εργασιών; Θα γίνει με ανάθεση ή με διαγωνισμό;

Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι στο πρώτο έργο υπάρχει καταληκτική ημερομηνία η 30/6/2014 στην οποία πρέπει να ολοκληρωθούν οι αποτυπώσεις, στα ρέματα (Αγ. Παρασκευής και Άβαντα) πρέπει να οριοθετηθεί η κοίτη.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι υπάρχει συνεργασία με το σύλλογο τοπογράφων.

Καταψηφίζει η αντιπολίτευση, λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση.

19.14

Θέμα 23

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει να γίνουν μισθώσεις μηχανημάτων για να γίνει γρήγορα το έργο.

Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι οι εργολάβοι που μίσθωσαν τα μηχανήματα τους στο δήμο είναι ακόμα απλήρωτοι απ’ το 2011.

Καταψηφίζει η παράταξη Γρηγοριάδη

19.35

Θέμα 33

Ο κ. Μαστορόπουλος λέει ότι στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είχε περάσει μία τροποποίηση στον πεζόδρομο με τις λεύκες. Η τροποποίηση εστάλη στην Αθήνα γιατί είναι πρώτο ΟΤ από την θάλασσα. Η πρασιά μένει στα 4 μέτρα, δεν την αλλάζουμε, μετά από παρατήρηση που έστειλε το υπουργείο.

Μειώνουμε τον πεζόδρομο και αυξάνουμε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Οι λεύκες απαγορεύεται να κοπούν από τον εισαγγελέα. Η άλλη λύση είναι να κοπούν οι λεύκες, να γκρεμιστεί το κτίσμα και να ανοίξει ο δρόμος εκεί.

Ο κ. Κατσαντούρας ρωτά τα κτίρια του ΕΟΤ αν είναι νόμιμα ή όχι. Διάβασε και τις δύο προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ και δε βρήκε αναφορά στην πρασιά. Υπάρχουν νομικές ή οικονομικές συνέπειες από αυτές τις πράξεις γιατί εκεί έχουμε ιδιοκτησίες.

Ο κ. Μαστορόπουλος λέει ότι τα κτίρια είναι νόμιμα και υπάρχει ένα κτισματάκι που ελέγχεται από την πολεοδομία, τμήμα αυθαιρέτων αν θα γίνει νομιμοποίηση του και με ποιόν τρόπο. Δεν υπάρχει ουσιαστική μείωση κοινοχρήστου χώρου εφόσον μιλάμε για πάρκο.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι το πολεοδομικό καθεστώς δεν είναι ξεκαθαρισμένο και η πρόταση του δήμου επεστράφη από το υπουργείο.

Ο κ. Μαστορόπουλος λέει ότι θα παραμείνει η πρασιά ως έχει, θα μειωθεί ο δρόμος, δε θα ρυμοτομηθεί το σπιτάκι του αναψυκτήριου, δε μειώνεται η πρασιά από τη μεριά της Μέλισσας, θα μείνει στα 4 μέτρα. Μειώνεται δρόμος, ο πεζόδρομος που κατεβαίνει στην παραλία, όχι κοινόχρηστος χώρος (στην ουσία μειώνεται στα σχέδια, τα σχέδια εναρμονίζονται στην υπάρχουσα κατάσταση).

Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι δεν είναι σωστό να μειώνουμε τους δρόμους, γιατί στο τέλος δημιουργούμε αδιέξοδα. Ο χώρος του ΕΟΤ έχει παραχωρηθεί ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ. Αύριο μεθαύριο θα έρθει ένας ιδιώτης και θα είμαστε εγκλωβισμένοι, αντί να ανοίξουμε το δρόμο μέσα στο πάρκο. Οι λεύκες είναι γερασμένες, θα πέσουν σιγά σιγά.

Ο κ. Τερζής λέει ότι το ΤΑΙΠΕΔ ήρθε τώρα. Εμείς όλες αυτές τις αποφάσεις τις πήραμε πολύ νωρίτερα. Ο δρόμος αυτός σβήνει κάτω ενωμένος με το δρόμο που έρχεται από το Μαρακανά.

Η παράταξη Γρηγοριάδη θα καταψηφίσει, τώρα εμφανίσετε το ΤΑΙΠΕΔ και πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε. Να ανοίξει ο δρόμος και ας πέσουν τα κτίρια που κτίστηκαν επί χούντας. Να δούμε την αξιοποίηση της παραλίας και την αξιοποίηση του δρόμου που περνάει ο κόσμος.

19.43

Το λόγο παίρνει ο κ. Κοϊνάκης, κάτοικος της περιοχής. Αναφέρει το ιστορικό της περιοχής, ο δρόμος από 10μ το 1988 έγινε τώρα 8 μέτρα. Ζητά να ανοίξει κανονικά ο δρόμος, τα δέντρα κάποια στιγμή θα πέσουνε. Τα κτίρια εκείνα τα παλιά ήταν αποθήκες της γιορτής κρασιού.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι δε είναι απαραίτητο να έχουμε παντού δρόμους, και οι πεζόδρομοι είναι χρήσιμοι και μας βοηθούν να απολαμβάνουμε την περιοχή. Το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα υπαναχωρήσουν γιατί έτσι θέλει ο λαός, δεν πρέπει να χαθούν τα κτίρια που είναι εκεί.

Ο κ. Γρηγοριάδης ζητά να αποσυρθεί το θέμα και να επισκεφτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι το χώρο για να δουν επιτόπου τις συνθήκες. Να μη γίνει τοπικό ρυμοτομικού που είναι χρονοβόρο και αλλάζει γρήγορα. Τα κτίσματα δεν είναι σπουδαία και δεν τιμούν το χώρο.

19.48

Ραντεβού την Πέμπτη στις 14:00 μπροστά στην πύλη σ γιορτής κρασιού οπαδοί δημοτικοί σύμβουλοι το θέλουν να ενημερωθούν, αποσύρεται το θέμα.

19.52

Θέμα 41

Ορθή επανάληψη της απόφασης μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΑ.

ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι στα πάγια των οικισμών έχουμε αυξήσεις σε κάποιες περιπτώσεις 1-2%

Καταψηφίζει η αντιπολίτευση.

19.58

Θέματα 24-25

Για το θέμα 25, έχουν σταλεί 6 λογαριασμοί στον ΟΣΚ για πληρωμή και δεν έχει πληρωθεί τίποτε ακόμη…

Το 1 εκατ. ευρώ είναι από τον ΟΣΚ, γι’ αυτό η χρήση είναι για σχολεία.

Ψηφίζονται ομόφωνα

Θέματα 26

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέματα 27-32

Το θέμα 27 Είναι οριστική παραλαβή, όχι προσωρινή.

Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι παλιότερα είχαμε ένα ιστορικό του έργου, τώρα τα θέματα 27-31 δεν έχουν εισηγήσεις, είναι μονοσέλιδα. Ψηφίζει λευκό από το 27-31.

Ψηφίζονται κατά πλειοψηφία.

20.03

Θέμα 3 – Δαπάνες εκδηλώσεων Αποκριάς 2014

5.000 για Αλεξανδρούπολη

6.000 για Φέρες

Ο κ. Δημητριάδης ζητά να δοθούν χρήματα στην Τραϊανούπολη για τις εκδηλώσεις Καθαρής Δευτέρας.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι πέρσι ζητήθηκε χρηματοδότηση από τη Νίψα, φέτος δεν έχει υποβληθεί αίτημα.

Ψηφίζονται ομόφωνα.

Θέμα 4

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5

Ψηφίζεται ομόφωνα.

20.11

Θέματα 6-7

Ο κ. Γρηγοριάδης καταψηφίζει όλες τις εισηγήσεις που υπογράφει ο κι αντιδήμαρχος, ο κ. Γερακόπουλος και όχι υπηρεσιακοί παράγοντες. Θα πρέπει να τις υπογράφουν οι υπηρεσιακοί και όχι οι αιρετοί.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι είναι θέματα Φερών, τα στέλνουν οι υπηρεσιακοί από Φέρες και τα υπογράφει ο κ. Γερακόπουλος.

Ο κ. Γαλάνης διευκρινίζει ότι το συνημμένο παραστατικό στην αίτηση διαγραφής οφειλών σε κτηνοτρόφος που δηλώνει βοσκότοπο στις Φέρες το 2012, τροποποιείται η πρόταση στο θέμα 6, θα πληρώσει κανονικά για το 2012 και δε θα διαγραφεί το χρέος

Ψηφίζονται ομόφωνα.

20.17

Θέματα 8-13 Ψηφίζονται ομόφωνα

Θέμα 14

Ο κ. Μπίκος λέει ότι το θέμα ήρθε και στην επιτροπή δευτεροβάθμιας και αναβλήθηκε, ζητά αναβολή της συζήτησης.

Δεν αναβάλλεται, ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 15

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 16

Ψηφίζεται ομόφωνα.

20.21

Θέματα 17-18

15.800 και 17.700 τοπικοί για καθυστέρηση πληρωμών (τοπικοί υπερημερίας) σε δύο εταιρείες.

Ο κ. Κατσαντούρας ρωτά αν έγινε προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι δεν έχει γίνει.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι μας έδωσαν χρήματα για τις κερκίδες του κλειστού, κλπ. Αποσύρονται για το επόμενο ΔΣ.

20.29

Θέμα 19

Η εισήγηση που μοιράστηκε δεν ισχύει, σήμερα μοιράστηκε νέα.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το σημείο της λαϊκής του Σαββάτου, θα μεταφερθεί προσωρινά πάλι στη εθνικής αντίστασης από 14ης Μαΐου μέχρι Διονυσίου Σολωμού. Εκεί υπάρχει ένας μόνο κάτοικος με πάρκινγκ, η Σολωμού και η Μαζαράκη θα παραμένουν ανοικτές.

Θα δοκιμάσουμε και θα δούμε αν θα παραμείνει εκεί.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι είναι μικρός ο χώρος και είναι δύσκολη η στροφή της 14ης Μαΐου.

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τουαλέτες, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι ο κόσμος έκανε τις ανάγκες του στις αυλές των σπιτιών.

Ο κ. Λαμπάκης λέει πως θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες.

Ο κ. Θυμιανίδης λέει ότι οι παραγωγοί αυτή την περίοδο είναι λίγοι. Προτείνει το στενό Μαΐου με Καβύρη μαζί με το πάρκο.

Ο κ. Κολχούρης λέει ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα με το πάρκινγκ, θα πηγαίνει μόνο κόσμος από το κέντρο.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι μεταξύ Μαΐου και Καβύρη δεν γίνεται, υπάρχουν πολλές πιλοτές με πάρκινγκ.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

20.33

Θέμα 20

Ο συνδημότης καταπατά οικόπεδο του δήμου, έκανε αίτηση να αγοράσει ή να νοικιάσει το χώρο λόγω χρησικτησίας επειδή το χρησιμοποιεί πάνω από 20 χρόνια, το γραφείο περιουσίας διαπίστωσε ότι είναι μέσα στο ρέμα, οπότε πρέπει να γίνει διοικητική αποβολή.

Ο κ. Κατσαντούρας συμφωνεί να αποβάλλεται όποιος καταπατά δημόσια περιουσία, τι θα γίνει όμως με τα κτίσματα; Θα κατεδαφιστούν; Τα ποσά (τέλη) που οφείλονται στο δήμο πόσα είναι;

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι τα κτίσματα εφόσον τα έκτισε νομίμως έχει δικαίωμα αποζημιώσεως, αν όχι δε δικαιούται. Τα τέλη υπολογίζονται βάσει νόμου.

Ο κ. Κατσαντούρας δεν ψηφίζει τα τέλη, θέλει να ξέρει ποσά είναι πριν τα ψηφίσει.

Η παράταξη Γρηγοριάδη ψηφίζει λευκό, μαζί και ο κ. Καρυπίδης.

21.35

Θέμα 21

Αποσύρεται

Θέμα 34

Κάδος γαλβανιζέ έπαθε ζημιές από τροχαίο, αποκαταστάθηκε όμως πλήρως και μειώνεται το κόστος στο συνδημότη μας.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 36

Ψηφίζεται ομόφωνα

20.43

Θέμα 37

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 38

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 39

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι στον πίνακα οφειλών έχουν εξοφληθεί όλα εκτός από δύο. €2.880 κοστίζανε τα παιχνίδια ντόμινο που μοιράστηκαν στα παιδιά των παιδικών σταθμών τα Χριστούγεννα.

Περισσεύουν κάποια χρήματα να γίνουν ορισμένες εργασίες στο Μαρκοπούλειο και στον παιδικό στις γραμμές.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με λευκό από λαϊκή συσπείρωση, παράταξη Γρηγοριάδη και Γαλάνη-Καρυπίδη (επειδή δεν υπάρχει εισήγηση).

Θέμα 40

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέματα 42-44

Ψηφίζονται ομόφωνα

Λύεται η συνεδρίαση