πάμε μπροστά

Πέμπτη

27

Φεβρουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Κινδυνολογία πάλι από τη Δέλτα Τηλεόραση για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Διαχείριση Απορριμμάτων, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, Φωτογραφίες/Γραφικά, Χρυσωρυχεία

Συζήτηση για την Ημερίδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη (27/2/2014, 21:30, Δέλτα Τηλεόραση)

Συζήτηση για την Ημερίδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη (27/2/2014, 21:30, Δέλτα Τηλεόραση)

Άρχισε πάλι η κινδυνολογία για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων από τη Δέλτα Τηλεόραση. Κανένας λόγος για τα οικονομικά οφέλη της περιοχής από την επένδυση (σε θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά) ούτε για τον κίνδυνο επιβολής προστίμων στην περιφέρεια και τους δήμους μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο ακόμα είναι σε λειτουργία το σημερινό χάος του ΧΑΔΑ στον Άβαντα.

Οι κ.κ. Ράσιος, Σταματάκης και προφανώς και το κανάλι της Δέλτα κινδυνολογούν με κάθε ευκαιρία για οποιαδήποτε επένδυση πάει να γίνει στην περιοχή μας (για παράδειγμα τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης) πλην των χρυσωρυχείων. Μόνο οι χρυσοθήρες έχουν βρει έναν μαγικό τρόπο να τους πείσουν για το ότι η επένδυσή τους είναι “αειφόρος” και δεν επηρρεάζει το περιβάλλον της περιοχής μας και τους κατοίκους της (ας φωνάζουν πανεπιστημιακοί και φορείς)…

Ο κ. Ράσιος, ειδικότερα, σαν φίλος και συμπαραστάτης του κ. Απόστολου Φωτιάδη, υποψηφίου δημάρχου, θα έπρεπε να φροντίσει κάποιος από την παράταξη Δήμος και Δημότες να είναι παρών στη χθεσινή ημερίδα και να μας πει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την επένδυση και με ποιούς τρόπους μπορεί να αυτή να γίνει καλύτερη.

Άλλος “μεγάλος” απών από τη χθεσινή εκδήλωση ο Νίκος Τζανίδης (απασχολημένος προφανώς με τις αναρτήσεις στο γκρουπ του facebook τις οποίες “αλλάΖΕΙ τώρα”).

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα αλλάξει όλα, τώρα (τόσα χρόνια άραγε πού ήταν; πότε εξέθεσαν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της περιφέρειας και των δήμων; υπάρχει εναλλακτική; τι θα γίνει με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις; μπορούν να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση;) Θα ήταν ίσως προτιμότερο να προτείνει ρεαλιστικότερες λύσεις συμβατές με τον περιφερειακό σχεδιασμό χρόνων και τις ήδη υλοποιημένες επενδύσεις και όχι να δημιουργεί φασαρία για πιθανά προεκλογικά οφέλη.

Στη χθεσινή ημερίδα παρέστη σε πλήρη σύνθεση ο ΣΥΡΙΖΑ (υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μορφίδης, περιφερειακός σύμβουλος κ. Χαρίτου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Μιχαηλίδης, οι κ.κ. Χέλης, Δούκας, Καϊσας), το ΚΚΕ (υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Τρέλλης, υποψ. αντιπεριφερειάρχης κ. Βλισίδης, υποψ. δήμαρχος κ. Δευτεραίος), ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, ο ανεξ. δημοτικός σύμβουλος κ. Λασκαράκης, ο κ. Χατζόπουλος, ο κ. Πετρίδης της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μποζίδης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το πλήρες βίντεο θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στο pamemprosta.org (άκοπο και αμοντάριστο – η ΔέλταTV χρησιμοποίησε κασσέτες και έχασε 2 αρκετά μεγάλα κομμάτια της εκδήλωσης στη διαδικασία) ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσετε να ενημερωθείτε για τα όσα ελέχθησαν και για την ποιότητα των ρεπορτάζ των τοπικών καναλιών.

Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για την περιοχή μας και πρέπει όλοι να ενημερωθούμε καλύτερα, χωρίς κινδυνολογίες και λαϊκισμούς, ώστε να αγωνιστούμε όλοι για να υλοποιηθεί η επεξεργασία απορριμμάτων με τον καλύτερο τρόπο για την περιοχή μας και με τις μικρότερες συνέπειες. Το βίντεο της εκδήλωσης θα συνοδεύσει ανάρτηση με τις εισηγήσεις (σε slides) των εισηγητών και σχετικά έγγραφα που μοιράστηκαν στην αίθουσα την ώρα της ημερίδας.