πάμε μπροστά

Δευτέρα

31

Μάρτιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Παρουσίαση υποψηφίων παράταξης “Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι” [Προστέθηκε κείμενο ομιλίας & επιγραμματικού προγράμματος]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοτικές Εκλογές, Μεγάλα θέματα δήμου, Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι, Παρατάξεις

20140331-200439.jpg

Παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 31/3/2014 στο Grecotel Egnatia οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι” για το δήμο Αλεξανδρούπολης με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο.

Οι υποψήφιοι είναι :

 1. Αλέξανδρος Ηλιάδης του Ευδοκίμου, οικονομολόγος, ετών 47
 2. Γεώργιος Παπαδούδης του Κωνσταντίνου, Απόφ. Εμπορ. Ναυτ., ετών 43
 3. Σταύρος Παπαδάκης του Χριστοφίλη, ελεύθερος επαγγελματίας, ετών 45
 4. Ελίνα Πιστεπολίδου του Βαλέριου, νοσηλεύτρια, ετών 33
 5. Σταύρος Ιγνατιάδης του Παρασκευά, μηχανικός αυτοκινήτων, ετών 31
 6. Ελισάβετ Σαμουρκασίδου του Χαραλάμπους, απόφοιτος φιλοσοφικής, ετών 40
 7. Πασχάλης Χασανίδης του Πέτρου, κρεοπώλης, ετών 44
 8. Γεωργία Κυργίδου του Θεοδώρου, οικιακά, ετών 34
 9. Ροδίων Μαυρόπουλος του Παναγιώτη, ιατρός, ετών 35
 10. Γεώργιος Βασιλειάδης του Βασιλείου, δασολόγος, ετών 53
 11. Αλέξανδρος Κεσισεφίδης του Δημητρίου, οδηγός, ετών 52
 12. Γεώργιος Σουκιασιάν του Αλβέρτου, καθηγητής ειδικής φυσικής αγωγής, ετών 42
 13. Ταμάρα Βασιλειάδου του Αλέξανδρου, οικιακά, ετών 33
 14. Ευτυχία Λαγοπούλου του Νικολάου, θεολόγος, ετών 29
 15. Ιορδάνης Γαρουσδούδης του Πέτρου, μηχανικός αυτοκινήτων, ετών 27
 16. Δημήτριος Καπανίδης του Θεοδώρου, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, ετών 56
 17. Αναστασία Σάδου του Δημητρίου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ετών 57
 18. Δημήτριος Ποτός του Χαριλάου, ιδιωτικός υπάλληλος ετών 50
 19. Ειρήνη Δαρδαλιανίδου του Κωνσταντίνου, οδοντίατρος, ετών 43
 20. Σωτηρία Καλακίκου του Γεωργίου, οικιακά, ετών 45

20140331-202331.jpg

=================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ” Ν.Ε.Ο.Ι ΑΝΘΡΩΠΟΙ “

Η καθημερινή μας αγωνία για την ζωή, η καθημερινή μας ενασχόληση με τις υποχρεώσεις μας και την ανάγκη να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες των ημερών που διανύουμε, μας οδήγησε σε βαθύτερες αναζητήσεις .

Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε, πως φτάσαμε την πατρίδα μας μέχρι εδώ σκεφτήκαμε να μην μένουμε πλέον άπραγοι και απλοί θεατές των γεγονότων. Αποφασίσαμε λοιπόν μια ομάδα απλών ανθρώπων, χωρίς κομματικές αποχρώσεις, χωρίς πολιτική προϋπηρεσία, χωρίς την υποστήριξη κανενός φορέα να δημιουργήσουμε αυτή την νέα δημοτική παράταξη με την ονομασία “Ν.Ε.Ο.Ι ΑΝΘΡΩΠΟΙ” με κύριο σκοπό να προσκαλέσουμε αυτούς που απέχουν από τις εκλογές να ψηφίσουν, γιατί πολύ απλά n αποχή είναι συνενοχή .

Νέοι, Έλληνες, Ορθόδοξοι, Ιδεολόγοι είμαστε εμείς που στο πρόσωπο του κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου βρήκαμε αυτό που μας εκφράζει. Η αγάπη για την Πατρίδα, για την Ορθοδοξία και την Οικογένεια, οι αρχές που κράτησαν ζωντανό τον τόπο μας, είναι αυτές που μας ενέπνευσε ο κ. Γιαννόπουλος και αποφασίσαμε να συμπορευτούμε μαζί του σε αυτόν το αγώνα για την διεκδίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Άνθρωποι ειλικρινείς, τίμιοι, δίκαιοι, αγωνιστές, με ανιδιοτέλεια, άνθρωποι όπως όλοι εσείς, πρέπει να προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών μας και θα καταφέρουμε αυτό που επιδιώκουμε διότι, το πιστεύουμε και το αγαπάμε.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 30/03/2013

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε θερμά για την σημερινή σας παρουσία εδώ. Απόψε, ανακοινώνουμε και επίσημα πλέον, την “κάθοδο” του συνδυασμού μας, με την ονομασία “Ν.Ε.Ο.Ι ΑΝΘΡΩΠΟΙ”, ο οποίος θα διεκδικήσει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις προσεχείς εκλογές.

Η ταυτότητα του συνδυασμού μας αναγράφει ΝΕΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ. Με τις ιδιότητες αυτές, θέλουμε να σας συστηθούμε. Η δημιουργία του, δεν έχει καμιά σχέση εξάρτησης με πολιτικά κόμματα, με τοπικές κομματικές οργανώσεις ή με οποιονδήποτε πολιτικό παράγοντα. Δεν έχουμε στόχο να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, μα ούτε και να βοηθήσουμε κομματικές προσδοκίες. Σας κάνουμε, λοιπόν σαφές από την αρχή πως είμαστε άνθρωποι πολιτευόμενοι και όχι κομματιζόμενοι και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υποστηρίζουμε και δεν μας υποστηρίζει κάποιο από τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στην βουλή σήμερα. Πάγια θέση μας, είναι η στήριξη όχι στους επαγγελματίες πολιτικούς αλλά στους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στην ζωή τους στους ανθρώπους του μόχθου. Τα πρότυπα μας, δεν είναι οι “σταρς” πολιτικοί, οι καλλιτέχνες ή οι ποδοσφαιριστές. Πρότυπα μας αποτελούν οι Άγιοι και οι ήρωες μας. Πιστεύουμε ότι τα δημόσια κοινά-είτε αναφερόμαστε σε Δήμο, είτε σε Περιφέρεια, είτε στην Βουλή, πρέπει να τα υπηρετούν Έλληνες που διέπονται από τα ιδανικά της φιλοπατρίας, της Ορθοδοξίας, της αγάπης για την οικογένεια και να διαπνέονται από μία τουλάχιστον από τις παρακάτω αρετές: της δικαιοσύνης, της τιμιότητας, της αγάπης, της αλήθειας.

Κυρίες και κύριοι, ζητάμε από όλους τους δημότες της πόλεως μας, των χωριών και των κοινοτήτων που έχουν το δικαίωμα του “εκλέγειν”, να μην απέχουν από τις κάλπες, να μην αδιαφορήσουν αλλά να προσέλθουν και να ασκήσουν το δικαίωμα τους, διότι με το να απέχουν δίνουν το δικαίωμα στους λίγους κομματικούς να κυβερνούν.

Ψηφίζουμε λοιπόν ή επιβραβεύοντας αυτούς που διοίκησαν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια ή καταψηφίζοντας τους, αναδεικνύοντας άλλους να υπηρετήσουν τους πολίτες του Δήμου, για τα επόμενα πέντε χρόνια. Με λίγα λόγια πιστεύουμε ότι αυτό είναι το νόημα των εκλογών: ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ Η’ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ

Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα σε όλους όσους μας τίμησαν απόψε και παρευρέθηκαν στην σημερινή παρουσίαση του συνδυασμού “Ν.Ε.Ο.Ι ΑΝΘΡΩΠΟΙ”. Αυτά είναι:

 1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;
 2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;
 3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ;
 4. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;
 5. ΕΑΝ ΝΑΙ, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
 6. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Σας παρακαλώ, σκεφθείτε τα παραπάνω ερωτήματα και αφού το κάνετε, απαντήστε με το χέρι στην καρδιά. Εάν οι απαντήσεις σας, συμφωνούν με τις δικές μας, τότε νομίζουμε ότι μπορούμε να πορευθούμε μαζί γιατί προφανώς θα μας ενώνουν όλα όσα προανέφερα. Σας ευχαριστώ.

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

 1. Άμεση Δημοκρατία (Συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαδικασία λήψεις αποφάσεων που τους αφορούν).
 2. Δημιουργία τμήματος τουρισμού (Προβολή της πόλης μας, αξιοποίηση του λιμένα Αλεξ/πολης,  αναπτυξιακές προοπτικές σχετικά με τον αστικό και θαλάσσιο τουρισμό).
 3. Επαναλειτουργία του παλιού εργοστασίου της αλαντοβιομηχανίας ΘΡΑΚΗ , σαν ένας ολοκληρωμένος χώρος υποστήριξης της ζωικής παραγωγής (Διαδικασίες δημιουργίας σφαγείου στις Φέρες )
 4. Φόρος τιμής σε σημαντικούς για την πόλη μας ανθρώπους, μέσα από την δημιουργία μνημείων, προτομών, ανδριάντων και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων.
 5. Προστασία της ελληνικής οικογένειας (προτεραιότητα σε πολύτεκνους και τριτέκνους, προσφορά της απαιτούμενης κάθε φορά βοήθειας)
 6. Αξιοποίηση των άδειων κτιρίων (δημιουργία δημοτικών παιδικών σταθμών , κέντρου φιλοξενίας αστέγων και απόρων, φροντίδας αδέσποτων ζώων, κατασκευή πάρκινγκ)
 7. Απορρίμματα – Γεωθερμία – Περιβάλλον

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.