πάμε μπροστά

Τρίτη

1

Απρίλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνέντευξη Τζανίδη στο e-evros.gr χθες Δευτέρα 31/3/2014 [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία αλλάΖΟΥΜΕ τώρα, Αρχεία βίντεο, Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Τζανίδης Νικόλαος, Χρυσωρυχεία

Συνέντευξη Νίκου Τζανίδη στο e-evros.gr (31/3/2014 21:30)

Συνέντευξη Νίκου Τζανίδη στο e-evros.gr (31/3/2014 21:30)

Αρχικά να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια, για άλλη μία φορά, στο e-evros.gr για την πρωτοβουλία του να καλέσει όλους τους υποψηφίους δημάρχους και να τους θέσει ερωτήματα του κόσμου. Συγχαρητήρια και σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και την πρόκληση.

Χθες το βράδυ, στις 21:30, σειρά είχε ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα”, κ. Νίκος Τζανίδης. Όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το θέμα των χρυσωρυχείων, καθώς ήταν ο μόνος περιφερειακός σύμβουλος που ψήφισε υπέρ της επένδυσης στο Πέραμα Έβρου (και άλλοι δύο της Περιφερειακής Αναγέννησης του κ. Παυλίδη, οι κ.κ. Ζαγναφέρης της Ξάνθης και Μιχελής της Ροδόπης, ψήφισαν λευκό).

Παρακολουθείστε, λοιπόν, ένα απόσπασμα της εμφάνισης του υποψηφίου δημάρχου κ. Νικόλαου Τζανίδη στο e-evros.gr, το οποίο συμπεριλαμβάνει την εισαγωγή, το κλείσιμο και τις ερωτήσεις που δέχθηκε για τα χρυσωρυχεία μαζί με τρεις δικές μου.

Ο κ. Τζανίδης για άλλη μία φορά δήλωσε ΚΑΤΑ των χρυσωρυχείων (καθώς “δεν υπάρχει εγγύηση ότι δε μολύνει το περιβάλλον η επένδυση και δεν επηρρεάζει την αειφορία της περιοχής”), αποκάλυψε ότι είχε επαγγελματική σχέση με αθηναϊκό “νομικό γραφείο” που εκπροσωπεί νομικά την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. (επικύρωσε κάποια αντίγραφα το 2012, κατά τα λεγόμενά του), αρνήθηκε ότι είναι ή ότι θα γίνει νομικός σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι δε θα ήθελε να γίνει “Πάχτας”.

Για τη στάση του υπέρ των χρυσωρυχείων στο περιφερειακό συμβούλιο του Οκτώβρη του 2012, δήλωσε ότι πάντα ήταν υπέρ όλων των επενδύσεων, σήμερα όμως δηλώνει κατά καθώς “δεν υπάρχει απόφαση υπουργού ότι δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν εμποδίζει την αειφορία της περιοχής μας”! Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι αν υπάρξει απόφαση υπουργού ότι η “επένδυση” δε μολύνει το περιβάλλον, ο κ. Τζανίδης είναι πιθανό να πει άλλο ένα ναι στα χρυσωρυχεία του Περάματος… (Επειδή σχολίασε την ερώτησή μου λέγοντας ότι έκοψα συγκεκριμένα αποσπάσματα της εισήγησής του, παρακαλώ διαβάστε και ακούστε την ολόκληρη κάνοντας κλικ εδώ – τα ηχητικά ολόκληρης της συνεδρίασης εδώ – η εισήγηση της υπηρεσίας για τη ΜΠΕ των χρυσωρυχείων, οι εντυπώσεις μου από το περιφερειακό συμβούλιο της 3/10/2012).

Δεν απέκλεισε προεκλογική συνεργασία με τον κ. Φωτιάδη ή με άλλες δημοτικές παρατάξεις, εφόσον γίνουν γνωστά τα προγράμματά τους και “αυτοί αλλάξουν και έρθουν μαζί μας”, διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε συζήτηση για να είναι υποψήφιος στην παράταξη “Δήμος Και Δημότες” μέχρι σήμερα.

Από τους τοπικούς πολιτικούς που ασχολήθηκαν με τα αυτοδιοικητικά, θαυμάζει τους κ.κ. Σουλακάκη και Ευαγγελίδη.

Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης, διάρκειας 15:30, εδώ:

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι του e-evros στο ακόλουθο link: