πάμε μπροστά

Κυριακή

6

Απρίλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Επιτέλους απομαγνητοφωνήσεις πρακτικών ΔΣ στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Απευθείας Αναθέσεις, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικό Συμβούλιο, Διαύγεια, Επίσημα Πρακτικά, Ημερήσια Διάταξη, Φωτογραφίες/Γραφικά

Απομαγνητοφώνηση Πρακτικών ΔΣΜετά από αγώνες ετών και πολλές αναρτήσεις (δείτε ενδεικτικά εδώ: 3/2/2012 & 15/3/2012), με χαρά πληροφορήθηκα ότι στο περασμένο ΔΣ ο νέος πρόεδρός του, κ. Μπίκος, ανέφερε ότι η απομαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του 2013 έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Διαύγεια την 1/4/2014… με ΑΔΑ:ΒΙΗΗΩΨΟ-ΕΒΓ (αν και αφορά σε απόφαση απευθείας ανάθεσης του κ. δημάρχου με ημερομηνία 1/11/2013), η απομαγνητοφώνηση έχει ανατεθεί στην κ. Κοντολιά Αγγελική έναντι ποσού 6.703,50 ευρώ. Η κ. Κοντολιά συνεργάζεται με το Δήμο Αρριανών, το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, την Περιφέρεια ΑΜαΘ ενώ παλαιότερα συνεργάστηκε και με τον πρώην δήμο Φερών.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για απομαγνητοφώνηση πρακτικών ΔΣ Δήμου ΑλεξανδρούποληςΣυγκεκριμένη αναφορά ως προς το ποιές συνεδριάσεις καλύπτει η ανάθεση δεν υπάρχουν. Ο κ. Μπίκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή απομαγνητοφωνούνται οι συνεδριάσεις του Νοέμβρη 2013 και πάμε προς τα πίσω.

Υπενθυμίζω ότι στη συνεδρίαση της 5/11/2012 (ενάμιση χρόνο πριν!) (ΑΔΑ: ΒΕΥΙΩΨΟ-1ΑΤ) η οικονομική επιτροπή του δήμου με εισηγητή τον πρώην πρόεδρο Δ.Σ. κ. Θεόδωρο Αγγλιά είχε προτείνει ως καταλληλότερη εταιτεία την “ΓΡΑΦΩΛΕΞΟ” της κ. Κοντολιά, με έδρα την Κομοτηνή, με κριτίρια εγγύτητας στο δήμο μας και την προηγούμενη καλή συνεργασία με το δήμο Φερών. Ως αρχή των απομαγνητοφωνήσεων είχε οριστεί η 1/1/2013. Γιατί η συνεργασία αυτή καθυστέρησε τόσο πολύ, είναι άγνωστο.

Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 5/11/2012 για απομαγνητοφώνηση πρακτικών ΔΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης

Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 5/11/2012 για απομαγνητοφώνηση πρακτικών ΔΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ελπίζω σύντομα να δούμε στο δημοτικό συμβούλιο και στην ιστοσελίδα του δήμου τα πρώτα αποτελέσματα των απομαγνητοφωνήσεων. Η επόμενη δημοτική αρχή επιβάλλεται να πράξει το ίδιο και για τις δημόσιες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αν θέλουμε να μιλούμε για “κρυστάλλινο” δημαρχείο, το ίδιο θα πρέπει να πράξουν, αν και δεν υποχρεούνται, και τα ΔΣ των νομικών προσώπων του δήμου.

Διαβάστε το έγγραφο κάνοντας κλικ στις παρακάτω εικόνες ή πατώντας στο λινκ που δίνω παραπάνω: