πάμε μπροστά

Πέμπτη

17

Απρίλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δελτίο τύπου Απόστολου Φωτιάδη για χρυσωρυχεία και… επιλεκτική οικολογική ευαισθησία του δημάρχου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δήμος και Δημότες, Δημοτικές Εκλογές, Διαχείριση Απορριμμάτων, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Χρυσωρυχεία

Δήμος & Δημότες - Απόστολος ΦωτιάδηςΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ 16.04.2014 ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»

Επιβεβαιώνουμε για πολλοστή φορά την δήλωσή μας για την πλήρη αντίθεσή μας στην λειτουργία χρυσωρυχείων στη περιοχή Περάματος, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη επένδυση που ρυπαίνει το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα όμως δηλώνουμε ότι η οικολογική μας ευαισθησία δεν είναι επιλεκτική.

Γι΄αυτό τον λόγο δηλώνουμε την πλήρη επίσης αντίθεσή μας να γίνει η πόλη μας ο σκουπιδότοπος όλης της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, όπως με «υπερηφάνεια για το επίτευγμα του αυτό» σε παλαιότερη τηλεοπτική του δήλωση ανέφερε ο Δήμαρχος κoς Ευάγγελος Λαμπάκης.

Όπως επίσης αρνούμεθα  να αποδεχθούμε την μεθοδολογία διαχείρισης των απορριμμάτων, αυτή της καύσης, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο αξιότιμος κoς Δήμαρχος με την δική του προσωπική υπογραφή στη διακήρυξη του Δημοσίου Διεθνή Διαγωνισμού, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 722/08.11.2013) και στο αντίστοιχο Φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με την διακήρυξη που υπέγραψε ο κoς Δήμαρχος επί λέξει αναφέρεται ότι “η Αναθέτουσα Αρχή (Δήμος Αλεξ/πολης) δεν προκρίνει την χρήση συγκεκριμένης τεχνολογικής επεξεργασίας”  και “η ανάθεση της σύμβασης πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με βάση το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς”.

Βέβαια “ο λόγος τιμής” του κου Δημάρχου για όλους όσους διαθέτουν κοινή λογική, δεν μπορεί να είναι ισχυρότερος νομικά της υπογραφής του, όπως δημόσια ψέλλισε ο ίδιος.

                                                       Αλεξανδρούπολη, 16.04.2014

 Απόστολος Φωτιάδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξ/πολης
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ