πάμε μπροστά

Κυριακή

20

Απρίλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ξαναζεσταμένα (πέντε μηνών) χριστουγεννιάτικα τσουρέκια μας σερβίρει ως πασχαλινά το gatzoli.gr ;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Δήμος και Δημότες, Δημοσιεύματα, Δημοτικές Εκλογές, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Πόλη και Πολίτες, Φωτογραφίες/Γραφικά

gatzoli.gr - ΔέλταTV και παράνομο παρκάρισμαΟι εκλογές πλησιάζουν, η προεκλογική μάχη ανάβει, μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία (στον τελευταίο μήνα) για τις δημοτικές εκλογές της 18ης του Μάη και η κριτική απ’ όλες τις πλευρές εντείνεται. Κύριος στόχος όλων, και εύλογα, ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, ο κ. Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ορισμένοι όμως νομίζουν ότι απευθύνονται σε δημότες με μνήμη… χρυσόψαρου. Αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, μας ενημέρωσε ότι η ανάρτηση του Μ. Σαββάτου 19/4/2014 στο gatzoli.gr παρουσίαζε ξαναζεσταμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες ως… φρέσκιες πασχαλινές… (δεν το αναφέρει ξεκάθαρα αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι το παράπτωμα είναι συνεχές, επαναλαμβανόμενο και οι φωτογραφίες… νέες)

Μας θύμισε μάλιστα ότι οι ίδιες φωτογραφίες είχαν παρουσιαστεί από το δημοσιογράφο κ. Τάσο Παλαιστίδη ως ντοκουμέντα που απέστειλλε “ευαισθητοποιημένος και ενεργός δημότης που ασχολείται” στη Δέλτα Τηλεόραση. Η εκπομπή του, “Παράπονα στο Δήμαρχο” της Παρασκευής 8/11/2013 (5 μήνες πριν), με φιλοξενούμενο τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Λασκαράκη, είχε παρουσιάσει τις ίδιες 3 φωτογραφίες με το χθεσινό ρεπορτάζ του gatzoli.gr. Το παράνομα παρκαρισμένο ιδιωτικό αυτοκίνητο (σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου και του καταγγέλοντος) ήταν του δημάρχου, κ. Λαμπάκη.

Πραγματικά, ψάχνοντας στο αρχείο βρήκαμε το συγκεκριμένο βίντεο, αναρτημένο από τότε στο youtube του pamemprosta.org.

Θεμιτή η κριτική, οι περισσότεροι από εμάς (πρώτος εγώ) είμαστε ένοχοι για το παράπτωμα του παράνομου παρκαρίσματος, σίγουρα ο δήμαρχος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να δίνει το καλό παράδειγμα σε όλους μας.

Η εκ του πονηρού, όμως, παρουσίαση παλιών θεμάτων ως νέα φανερώνει έλλειψη επιχειρημάτων και προβληματική λειτουργία της αντιπολίτευσης που ασκούν οι επίδοξοι δήμαρχοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν.

Πρόταση; Ας αφήσουν όλοι τα τεχνάσματα αυτού του είδους και ας ασχοληθούν με τα μεγάλα θέματα που επιδέχονται ουσιαστικής κριτικής και διαφοροποιήσεως των νέων παρατάξεων από την τρέχουσα δημοτική αρχή. Ειδάλλως, και αποδυναμώνονται στα μάτια των ψηφοφόρων, και ενισχύουν το προφίλ του δημάρχου καθώς οι αντίπαλοί του αναλώνονται σε κριτική στα επιμέρους και πολλές φορές επουσιώδη θέματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δύσκολα βρίσκει ψεγάδια κανείς σε όλα τα άλλα.

Παρακολουθείστε την εκπομπή “Παράπονα στο Δήμαρχο” της 8/11/2013 (σημειωτέον, ο κ. Λασκαράκης κράτησε αξιοπρεπέστατη στάση και δεν ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια κιτρινισμού του δημοσιογράφου), εδώ:

Στο 34:00 λεπτό ο κ. Λασκαράκης μιλάει για το παρκάρισμα στην πόλη και στο 35:00 λεπτό ο δημοσιογράφος κ. Παλαιστίδης παρουσιάζει τις 3 φωτογραφίες του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου που ισχυρίζεται ότι είναι του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε και τη χθεσινή ανάρτηση στο gatzoli.gr κάνοντας κλικ εδώ ή εδώ (σε αποθηκευμένο PDF).

Δείτε τις φωτογραφίες της της 19/4/2014 (στο gatzoli.gr αριστερά) και της 8/11/2013 (στη Δέλτα Τηλεόραση δεξιά) εδώ:

Παράνομο Παρκάρισμα Νο1 - gatzoli.gr Μ. Σάββατο 19/4/2014 Παράνομο Παρκάρισμα Νο1 - Δέλτα Τηλεόραση, Παράπονα στο Δήμαρχο 8/11/2013
Παράνομο Παρκάρισμα Νο2 - gatzoli.gr Μ. Σάββατο 19/4/2014 Παράνομο Παρκάρισμα Νο2 - Δέλτα Τηλεόραση, Παράπονα στο Δήμαρχο 8/11/2013
Παράνομο Παρκάρισμα Νο3 - gatzoli.gr Μ. Σάββατο 19/4/2014 Παράνομο Παρκάρισμα Νο3 - Δέλτα Τηλεόραση, Παράπονα στο Δήμαρχο 8/11/2013

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανώνυμους και επώνυμους αναγνώστες του blog που συνεισφέρουν πολύτιμα στοιχεία και βοηθούν στο έργο μας.