πάμε μπροστά

Παρασκευή

16

Μάιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Μπλόκο και από το Gatzoli :-) Έκανα το λάθος να θυμίσω στον κ. Τζανίδη τι έλεγε το 2012!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία αλλάΖΟΥΜΕ τώρα, Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοσιεύματα, Δημοτικές Εκλογές, Ημερήσια Διάταξη, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Περιφερειακό Συμβούλιο, Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Φωτογραφίες/Γραφικά, Χρυσωρυχεία

Gatzoli - Το bloko των πολιτών (;)

Gatzoli – Το bloko των πολιτών

Πριν λίγο ο διαχειριστής του blog Gatzoli.gr μπλόκαρε τον λογαριασμό της παρούσας ιστοσελίδας στο facebook (pamemprostaAXD) :-)

Η αιτία; Σε ανάρτησή του για το Νίκο Τζανίδη με τίτλο “Απάντηση αλλάΖΟΥΜΕ τώρα στη Διανομαρχιακή Κατά Των Χρυσωρυχείων”, έκανα το λάθος να… θυμίσω στους αναγνώστες του αυτά που έλεγε ο κ. Νίκος Τζανίδης τον Οκτώβρη του 2012 στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στη συζήτηση για τη ΜΠΕ των χρυσωρυχείων στο Πέραμα Έβρου.

Μπλόκο, λοιπόν, σε κάποιον που γράφει επώνυμα τα σχόλιά του και απάντηση δεν πήρε ποτέ. Μπλόκο από το “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα”, μπλόκο και από το GATZOLI :-) 

Είναι ενδεικτικό του κατά πόσο επιδιώκουν το διάλογο και τη συννενόηση… Η αλήθεια δεν κρύβεται, η ψήφος του κ. Τζανίδη στο περιφερειακό συμβούλιο θα τον συνοδεύει πάντα…

Όσο για το Gatzoli, κρίμα… Κατά τα άλλα…  Gatzoli - Το blog των πολιτών (;)

Το σχόλιο που έγραψα ήταν το εξής:

Νίκος Τζανίδης (απόσπασμα εισήγησης στο περιφερειακό συμβούλιο για τη ΜΠΕ των χρυσωρυχείων στο Πέραμα, 3/10/2012):

Έτσι λοιπόν βασιζόμενος στην αρχή της νομιμότητας θα ψηφίσω υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είμαι θετικός σε οποιονδήποτε επένδυση προέρχεται από νόμιμο επενδυτή, που ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία, προσπαθεί να δημιουργήσει μια νόμιμη δραστηριότητα.”

Άλλαξε κάτι από τότε; Όταν δήλωνε:

Όσο για την μελέτη, σε αντίθεση με προηγούμενες, δηλώνω πλέον ικανοποιημένος από το γεγονός ότι προβλέπονται βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές που η εταιρεία προτίθεται να εφαρμόσει ακολουθώντας της οδηγίες της Ε.Ε.”

Αν άλλαξε κάτι και έχει αμφιβολίες για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπερψήφισε τότε, ας μας το πει ξεκάθαρα.

Ολόκληρη η εισήγηση, εδώ:
https://www.pamemprosta.org/2012/10/04/τοποθέτηση-περιφερειακού-συμβούλου/

=================

Το κείμενο της “απάντησης” Τζανίδη στη Διανομαρχιακή, το ΣΥΡΙΖΑ, το Λαμπάκη όπως τη δημοσίευσε πριν λίγο το gatzoli.gr (ξεχνάει και τους 13 υποψηφίους δημάρχους Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών που το υπέγραψαν, πλην του ιδίου και του κ. Κακουλίδη):

Για μια ακόμη φορά γίναμε στόχος συκοφαντιών και ανήθικων επιθέσεων από ακραίους “επαγγελματίες ακτιβιστές”, με σαφέστατη ηθική αυτουργία του απερχόμενου Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Είναι αυτοί που έχουν επενδύσει την ύπαρξη και την “καριέρα” τους στην υπόθεση των χρυσωρυχείων και πετάνε λάσπη σε όποιον τολμάει να κινηθεί αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου διακινούν έγγραφο με απόφαση που πήραν πριν από ένα μήνα, σχεδόν εν κρυπτώ μέσα στο γραφείο του Δημάρχου. Ήταν τότε που το έμαθε ο έτερος υποψήφιος κύριος Φωτιάδης, τους έπιασε επ’ αυτοφώρω να “συνεδριάζουν” και ακολούθησε το επεισόδιο με τις φωνές και τη… σπασμένη ομπρέλλα.

Έτσι έμαθαν και έτσι συνεχίζουν τόσα χρόνια. Επαγγελματίες επαναστάτες, αλλά όχι χωρίς αιτία. Μόνο έτσι έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης στην κοινωνία, μόνο έτσι μπορούν να εμφανίζονται ως εκφραστές της κοινής γνώμης. Αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά.

Εμείς το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή επίσημα. Η παράταξη αλλάΖΟΥΜΕ τώρα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τζανίδης είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ και όποιος αποφασίσει στην Αθήνα (πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) να δώσει άδεια λειτουργίας, θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους και να πείσει όλους τους δημότες.

Αυτό δεν υπάρχει, δεν έχει γίνει, δεν υφίσταται κανένα θέμα. Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε χρυσωρύχο που θέλει με πλάγιους τρόπους να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του τόπου μας. Τελεία και παύλα.

Έχουμε ήδη πει οτι εμείς δηλώσεις υποταγής δεν κάνουμε σε κανέναν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρα ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε διαβεβαιώσεις ούτε να υπογράψουμε κανένα έγγραφο που διακινεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΡΟΖΑ και οποιοδήποτε άλλα γκρουπούσκουλο της άκρας αριστεράς.

Παρά τις δικές τους επιδιώξεις, ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε ακόμα Δημοκρατία και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους δικούς τους κανόνες.

Όταν οι ίδιοι συμμαχούν με τον απόλυτο εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού και της άρχουσας τάξης στην Αλεξανδρούπολη, το Βαγγέλη Λαμπάκη, τότε τους ταιριάζει ο τίτλος του τυχοδιώκτη αμοραλιστή.

Ο Μαρξ θα στριφογυρνάει στον τάφο του, βλέποντάς τους να σιγοντάρουν και να αβαντάρουν διαρκώς τον μεγαλοαστό Λαμπάκη, προκειμένου να επενεκλεγεί.

Η πραγματική πατριωτική Αριστερά και η λαϊκή Κεντροδεξιά, εκφράζονται μέσα από το δικό μας συνδυασμό και η ανίερη και ύποπτη συμμαχία Λαμπάκη – Άκρας Αριστεράς, θα πάρει την απάντησή της την Κυριακή στις κάλπες.