πάμε μπροστά

Παρασκευή

16

Μάιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρώτες σκέψεις λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοτικές Εκλογές, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Τροφή για σκέψη... (πηγή: FB - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=604277289593767&set=a.127030467318454.16132.126207740734060&type=1&relevant_count=1)Μόλις γύρισα από την κάλυψη και της τελευταίας προεκλογικής συγκέντρωσης του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.

Η υπόσχεσή μου για κάλυψη των προεκλογικών εκδηλώσεων όλων των παρατάξεων σε αυτές τις δημοτικές εκλογές υλοποιήθηκε εν μέρει. Λόγω διεξαγωγής τους τις ίδιες ώρες με άλλες και λόγω του αρνητικού κλίματος προς το πρόσωπό μου (γεγονός πλήρως κατανοητό λόγω της κριτικής που άσκησα στο συνδυασμό τους) δεν κάλυψα καθόλου εκδηλώσεις της παράταξης “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” του υποψηφίου δημάρχου κ. Νίκου Τζανίδη. Στις υπόλοιπες πήγα, τις κατέγραψα, τις ανέβασα και θα τις ανεβάσω, τα βίντεο αποτελούν πλέον ντοκουμέντα της ιστορίας της πόλης και δημόσια περιουσία. Οι αναρτήσεις συνεντεύξεων και προεκλογικών εκδηλώσεων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμπληρώνοντας το online αρχείο της προεκλογικής αυτής περιόδου. Θα προσπαθήσω να αναρτήσω όλα τα αρχεία που κατέγραψα από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τα βίντεο από τις εκδηλώσεις των συνδυασμών.

Σε λίγα λεπτά κλείνει η περιπετειώδης αυτή προεκλογική περίοδος. Θα ήθελα να μοιραστώ ορισμένες σκέψεις μου μαζί σας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια τους ακόλουθους:

  • τον πρώην επικεφαλής της παράταξής μου, μαζί Πάμε Μπροστά, κ. Μιχάλη Κογιομτζή,  τον τελευταίο επικεφαλής κ. Γιώργο Ραπτόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Νικόλα Γαλάνη και Νίκο Καρυπίδη για την έμπρακτη στήριξη της ιδέας δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας.
  • τον υποψήφιο δήμαρχο με την παράταξη “Δήμος και Δημότες”, κ. Απόστολο Φωτιάδη. Ο κ. Φωτιάδης μου συμπεριφέρθηκε άψογα, παρά το ότι γνώριζε από την πρώτη ημέρα που συναντηθήκαμε στο γραφείο του ότι δεν ήμουν “φιλικά προσκείμενος” προς την υποψηφιότητά του. Είναι προφανές ότι είναι πολιτικός με πείρα, έχει τη δύναμη και την ικανότητα να δεχθεί την επώνυμη κριτική και να τη χρησιμοποιήσει δημιουργικά.
  • τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Δήμος και Δημότες” κ.κ. Δημήτρη Δημητριάδη, Αλεξία Ποϊραζίδου, Δαγλή Γιασάρ και Θέμη Κυριακίδη για τη συνεργασία τους όλη αυτή την περίοδο,
  • τον υποψήφιο δήμαρχο με την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Σάββα Δευτεραίο, για τη βοήθειά του σε θέματα κάλυψης των θέσεων της παράταξής του,
  • τον υποψήφιο δήμαρχο με την παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη” κ. Παύλο Μιχαηλίδη για τα δημόσια καλά του λόγια και τη δεκτικότητά του στην κριτική που του άσκησα.
  • το δήμαρχο κ. Βαγγέλη Λαμπάκη για το ότι παρά τις αρχικές μας συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης του έργου της ενημέρωσης των συνδημοτών (με την υποστήριξη της τότε παράταξής μου και των συμβούλων της), συνειδητοποίησε ότι η κριτική είναι απαραίτητη σε κάθε δημοτική αρχή, είναι εργαλείο ελέγχου των συνεργατών του δημάρχου και της συνεχούς προσπάθειας για αλλαγές προς το καλύτερο.

Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν με email, τηλέφωνα και προφορικά αυτή την προσπάθεια του ενός ατόμου. Το όνειρό μου είναι αυτή η σελίδα (ή κάποια νέα, άλλη) να συνεχίσει το έργο της ενημέρωσης γύρω από τα δημοτικά θέματα (πολιτικά και πολιτιστικά). Μία σελίδα θέσεων, έκφρασης, με υπογραφές των αναρτήσεων, με διαφορετικές απόψεις, χωρίς εμπορικούς στόχους. Είναι ίσως ουτοπικό, ελπίζω όμως να βρεθούν 2-3 άνθρωποι (απ’ όλες τις παρατάξεις), να εμπνευστούν και να βοηθήσουν ώστε να μοιραστεί το βάρος της ενημέρωσης, να γίνει δυνατή η κάλυψη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής (δημόσιες συνεδριάσεις όλες), με λεπτομερή τήρηση πρακτικών, ανάρτηση των εισηγήσεων και των αποφάσεών τους. Μία μίνι-Διαύγεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τα χέρια των εθελοντών δημοτών, ενεργών πολιτών. Μία σελίδα δημιουργικής αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης που θα βοηθήσει τους συνδημότες να γράψουν επώνυμα και να δεχθούν σχόλια επίσης επώνυμα.

Ζητώ συγγνώμη απ’ όσους πίκρανα, στεναχώρησα, αδίκησα στη διάρκεια των τελευταίων τρισήμιση ετών. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου για τις ώρες που ήμουν δίπλα τους αλλά ουσιαστικά απών…

Έντονη είναι η αίσθηση της φυσικής απουσίας του μοναδικού Νικόλα Βαβατσικλή, που άδικα και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή μας και μας αποστέρησε από τα έξυπνα σχόλιά του, την αρθρογραφία του και τη μαχητικότητά του. Αισθάνομαι ότι οι αγώνες του για το καλό του τόπου δε θα πάνε χαμένοι…

Νικόλα, μας λείπεις...

“Στο πάρτυ, στο πάρτυ να’ ρθεις!!!” (Νικόλας Βαβατσικλής, Instagram, Φλεβάρης 2014)

Ήρθε η ώρα της περισυλλογής, της αυτοκριτικής και της ενημερωμένης ψήφου. Καλή επιτυχία στους υποψηφίους, εύχομαι αρκετοί από αυτούς (ειδικά νέοι με ουσία και όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά) να καταφέρουν να εκλεγούν. Εύχομαι, τέλος, όσοι δεν καταφέρουν να εκλεγούν, να μην απαγοητευτούν και να μη το θεωρήσουν ως μία αποδοκιμασία των συνδημοτών στο πρόσωπό τους – να συνεχίσουν να συνεισφέρουν από το μετερίζι τους στα κοινά τα υπόλοιπα πέντε χρόνια.

Το “πάρτυ” της δημοκρατίας είναι την Κυριακή. Καλή ψήφο σε όλους.