πάμε μπροστά

Τετάρτη

28

Μάιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η εφαρμογή για “έξυπνα” κινητά του δήμου Αλεξανδρούπολης χρειάζεται τη βοήθειά μας!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δημοσιεύματα, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Εθελοντισμός, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε., Τουρισμός, Φωτογραφίες/Γραφικά

Ξεναγός - Xenagos AlexandroupolisΌλοι μας έχουμε παρατηρήσει την απαράδεκτη ΜΗ λειτουργικότητα του Alexandroupolis WiFi και της εφαρμογής Xenagos που είναι πια ξεπερασμένη και δεν ενημερώνεται με νέα στοιχεία…

Το μέλλον όμως είναι ήδη εδώ. Η εφαρμογή της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης (Τ.Ι.Ε.Δ.Α.), που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Softweb Greece πιθανότατα χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως τη μεγάλη δύναμη των εφαρμογών για “έξυπνα” κινητά iOS & Android σε αντίθεση με τα infokiosk που ακόμη χρηματοδοτεί ο δήμος μας, είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα για τους κατοίκους της πόλης και τους τουρίστες και ονομάζεται Alexandroupoli Travel Guide.

Το πρόβλημα είναι ότι έχει τροφοδοτηθεί με στοιχεία ξεπερασμένα και ελλειπή. Ενόψει της τουριστικής περιόδου που έχει ήδη φτάσει, είναι απαραίτητη η άμεση ενημέρωση της εφαρμογής (σε συνεργασία με εθελοντές του δήμου).

Απαραίτητα στοιχεία είναι τα κείμενα σε ελληνικά και αγγλικά και φωτογραφίες των αξιοθέατων, οι φωτογραφίες των παραλιών του δήμου, η ακριβής καταγραφή των τουριστικών υποδομών (ξενοδοχείων, δωματίων, κάμπινγκ), η προσθήκη επιχειρήσεων εστίασης και εμπορικών.

Στα άμεσα σχέδια είναι η εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λαμβάνουν χώρα στο δήμο μας, ώστε οι χρήστες (έλληνες, ξένοι, ντόπιοι ή τουρίστες) να ενημερώνονται για τα δρώμενα και να μπορούν να τα παρακολουθούν εφόσον το επιθυμούν.

Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις 19:00 η ΤΙΕΔΑ προσκάλεσε τους πολιτιστικούς φορείς για ενημέρωση ενόψει της φετινής γιορτής κρασιού στην πόλη. Θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Στους “άπιστους Θωμάδες” που θα βιαστούν να αμφισβητήσουν την παροχή δωρεάν και εθελοντικών υπηρεσιών, προσφέρεται βεβαίωση υπογεγγραμμένη από την ΤΙΕΔΑ και τη δημοτική αρχή ότι οι εθελοντές δεν αμοιβόμαστε :-)

Όσοι έχετε τη διάθεση και το χρόνο να βοηθήσετε είστε ευπρόσδεκτοι στέλνοντας email στον υπεύθυνο της SoftWeb στο vogiatz@softweb.gr ή στο pamemprosta@gmail.com ή απευθείας στην ΤΙΕΔΑ στο tourismaxd@hotmail.com.

Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS εδώ και για Android εδώ.

================

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΤΙΕΔΑ ΑΕ της 15/4/2014 σχετικά με το θέμα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΙΕΔΑ ΑΕ, σε μία προσπάθεια να ενημερώσει με ακριβή δεδομένα την εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (iOS, Android) την οποία έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την εταιρεία SOFTWeb Adaptive I.T. Solutions και ενόψει της έναρξης της ερχόμενης τουριστικής περιόδου

ΚΑΛΕΙ

Τους εθελοντές του δήμου να προσφέρουν τη βοήθειά τους στέλνοντας ένα email στην διεύθυνση vogiatz@softweb.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) και τον τομέα στον οποίο θα ήθελαν να προσφέρουν.

Θα χρειαστούν:

  1. Εθελοντές για καταγραφή των στοιχείων ξενοδοχειακών μονάδων, επιχειρήσεων, παραλιών, αξιοθέατων, με βάση φόρμα που θα τους παραδοθεί από την εταιρεία
  2. Εθελοντές για τη μετάφραση κειμένων στα αγγλικά (ενδεικτικά: περιγραφές υποδομών επιχειρήσεων, πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού, ιστορικά στοιχεία πόλης και αξιοθέατων, εκθέματα μουσείων, κλπ).
  3. Εθελοντές για την ενημέρωση της ιστοσελίδας στην οποία στηρίζεται η λειτουργία της εφαρμογής.

Ευελπιστούμε με τη βοήθειά σας και την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας να έχουμε μία αξιόλογη εφαρμογή που θα προβάλλει την πόλη μας και θα βοηθά τους επισκέπτες στις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτήν.

Με τιμή,

Ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ
Μαυρίδης Κωνσταντίνος