πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Ιούνιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανακοίνωση της “ΑΝΑ.Σ.Α.” για το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δήμου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία ΑΝΑ.Σ.Α. Για Την Αλεξπολη, Αξιολόγηση Υπαλλήλων, Δελτία Τύπου, Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις

ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη (logo)Με αφορμή τη συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη τονίζει τα εξής:

Η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» που προάγει ο Ν. 4250/2014 με ποσοστώσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα, είναι άλλο ένα μνημονιακό αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στην μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στοχεύει στην αντικατάσταση των «ακριβών» εργαζομένων των 800 και 900 ευρώ με «φτηνούς» «ωφελούμενους» ή ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα εισπράττουν βοήθημα αντί μισθού και δεν θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η εφαρμογή αυτού του συστήματος της δήθεν αξιολόγησης προωθεί τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων και μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Η εισαγωγή της ποσόστωσης και επιμερισμού της, ανά οργανική μονάδα καταργεί κάθε έννοια αντικειμενικής και δίκαιης χρήσης της αξιολόγησης που θα πρέπει να αποσκοπεί στην αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Σε καμία Δημόσια Διοίκηση προηγμένου κράτους δεν εφαρμόζεται αυτό το σύστημα, αλλά αντίθετα, οι υπάλληλοι αξιολογούνται με βάση επαρκή στοιχεία, γνωστά εκ των προτέρων κριτήρια και από αξιόπιστους αξιολογητές.

Όλη η βιβλιογραφία που αφορά στη Διοίκηση και αξιολόγηση του προσωπικού, περιγράφει το σύστημα αυτό ως άδικο και προβληματικό, με τάση εγκατάλειψής του ακόμα και από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Πέραν τούτων αυτές οι διατάξεις αξιολογήθηκαν ήδη από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής ως αντισυνταγματικές.

Τα μεγάλα προβλήματα που δοκιμάζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άλλα και κανείς δεν ασχολείται μ’ αυτά.

Ο αγώνας ενάντια στην δήθεν «αξιολόγηση» δεν είναι υπόθεση ατομική του καθενός ξεχωριστά, αλλά όλου του συνδικαλιστικού και αυτοδιοικητικού κινήματος και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Δημοτική Παράταξη, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη νέα μέθοδο δήθεν “αξιολόγησης” που προάγει ο Ν. 4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο της Κυβέρνησης.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 όπως επίσης και να μην εκδοθεί απόφαση από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου.

Αλεξανδρούπολη 19-6-2014

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ
Παύλος Μιχαηλίδης

Πηγή: ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη