πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Ιούνιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 18/6/2014… μετά τη λήξη της συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αξιολόγηση Υπαλλήλων, Δημοτικό Συμβούλιο, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Μεγάλα θέματα δήμου, Προ Ημερησίας Διάταξης, ΤΑΙΠΕΔ

Αναρτούμε εκ των υστέρων τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 18/06/2014. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:30.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν. 
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com.

=========

Ξεκινώ με ένα σύντομο σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση.  Μεγάλη προσέλευση εργαζομένων του δήμου λόγω της συζήτησης για το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Παρά τις αντιδικίες κυρίως του κ. δημάρχου με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Λασκαράκη, όλοι συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητη όχι όμως με το συγκεκριμένο τρόπο που απαιτεί να χαρακτηριστεί ως ανεπαρκές το 15% των υπαλλήλων και να οδηγηθεί εκ των πραγμάτων στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Ψήφισμα δημοτικών υπαλλήλων για αξιολόγηση (σελ. 1/2)

Ψήφισμα δημοτικών υπαλλήλων για αξιολόγηση (σελ. 1/2) (κλικ για μεγέθυνση)

Ψήφισμα δημοτικών υπαλλήλων για αξιολόγηση (σελ. 2/2)

Ψήφισμα δημοτικών υπαλλήλων για αξιολόγηση (σελ. 2/2) (κλικ για μεγέθυνση)

Θετική έκπληξη οι παρουσίες δύο νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, των κ.κ. Θέμη Κυριακίδη (από την παράταξη Δήμος και Δημότες) και Κυριάκου Αετόπουλου (από την παράταξη Πόλη και Πολίτες). Δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν και οι δύο, ο κ. Αετόπουλος είναι πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος (αν δεν κάνω λάθος) αλλά η παρουσία τους στη συνεδρίαση φανερώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα κοινά. Μακάρι μη εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις να αξιοποιηθούν από τις παρατάξεις τους και να συνεισφέρουν και αυτοί στα κοινά εφόσον το επιθυμούν.

Δυστυχώς από τη συνεδρίαση με τα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το δήμο και τους συνδημότες μας για άλλη μία φορά απουσίαζαν οι νεοεκλεγμένοι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Απόστολος Φωτιάδης και Παύλος Μιχαηλίδης. Ειδικά ο δεύτερος, ο οποίος κατά το παρελθόν αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που τροφοδότησε την πληροφορία ότι τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο δήμο από τη δεκαετία του 1980 παραδόθηκαν από το δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την… αξιοποίησή τους στο blog faros24.gr του κ. Σταματάκη, περίμενα να παραστεί και να στηρίξει το ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων κατά αυτής της πρακτικής και να συμπαρασταθεί στο δήμαρχο στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων.

===================

Προσθήκη 19/6/2014 20:30 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα το πρωί με τον κ. Μιχαηλίδη, με ενημέρωσε ότι την ώρα της συνεδρίασης του χθεσινού έκτακτου δημοτικού συμβουλίου η παράταξή του είχε προγραμματισμένη συνάντηση των στελεχών της με σκοπό την οργάνωση ομάδων για την καλύτερη άσκηση του αντιπολιτευτικού της έργου από την 1η Σεπτέμβρη.

===================

18:47
Παρουσία πολλών υπαλλήλων του δήμου η σημερινή συνεδρίαση.

Ξεκινάει με μία επιστολή του κ. Λασκαράκη με θέμα την λειτουργία του μειονοτικού σχολείου και την ελλιπή φοίτηση.
Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι τα παιδιά δεν πάνε σχολείο κατά παράβαση του νόμου, αυτό έχει πολλές συνέπειες για την ασφάλειά τους και την ζωή τους στο μέλλον. Κάνει μία σειρά προτάσεις για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.
Να γίνει μία επιτροπή απ’ όλους τους φορείς που εμπλέκονται, να έρθουν οι προτάσεις και να πάρει ο δήμος αποφάσεις.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ο κ. Λασκαράκης δεν έχει ενημέρωση ότι πριν από τρεις μήνες μαζί με περιφερειακό σύμβουλο παρακολούθησε 3 φορές μαθήματα στο μειονοτικό σχολείο. Τα περισσότερα παιδιά δεν μιλούν και δεν καταλαβαίνουν ελληνικά. Έγιναν παρεμβάσεις στο χώρο για να γίνει πιο ελκυστικός, εδώ και 3 μήνες μοιράζεται δεκατιανό, έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς ότι κινδυνεύουν με φυλάκιση αν δε συμμορφωθούν. Απορρίφθηκε από όλους τους δασκάλους η ίδρυση ενός σχολείου στο θύλακα του γκέτο του μαχαλά, καλό είναι να έρχονται στο κέντρο της πόλης, θα νοικιαστούν. 2 επιπλέον χώροι για νέες αίθουσες, έγινε αίτημα στη ΓΑΙΑΟΣΕ και ζητούνται 3 αίθουσες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της απογευματινής βάρδιας στο παλιό κτίριο του ΟΣΕ. Θα εφοδιαστεί με 3 υπολογιστές (γίνονται προσπάθειες για άλλους 3) και πρέπει να βοηθήσουν οι δάσκαλοι ώστε τα παιδιά να μάθουν να μιλούν σωστά ελληνικά.
Ευχαριστεί τον κ. Λασκαράκη για την επιστολή αλλά του ζητά να ενημερώνεται πρώτα από τη δημοτική αρχή πριν στείλει επιστολές.
Ο κ. Λασκαράκης θέλει να ενημερώνεται το ΔΣ για τις ενέργειες του δημάρχου.

18:56
Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έγιναν πολλά από όσα ζητά ο κ. Λασκαράκης στη γειτονιά. Τρόφιμα δίνονται μόνο σε όσους φέρνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης σχολείου. Ανιχνεύτηκα τα παιδιά που έπρεπε να πάνε στα σχολεία (δημοτικά και νήπια), από τα 60 βρέθηκαν τα 45 & γράφτηκαν στα σχολεία. Το αστικό ΕΣΠΑ που αφορά ρομά έχει χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ (περίθαλψη, υγιεινή, δημιουργική απασχόληση, κλπ). Μέσω ΕΣΠΑ θα γίνουν δημόσιοι λουτρώνες στην περιοχή.

19:00
Θέμα 1ο
Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι βρισκόμαστε σε μία κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος με το νόμο περί αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων (άρθρα 4, 22 παρ.1, 23, 25 παρ.1)
Ο νόμος του 2010 με το διαχωρισμό σε άριστους (60%), ικανών (25%) & ανικάνων (15%) είναι σαν να βάλαμε το λύκο να φυλάει το μαντρί. Σίγουρα υπάρχουν ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν μπορεί το κράτος να καθορίζει αυθαίρετα ότι αυτοί είναι το 15% του συνόλου. Ένα είναι ηλιθιωδώς υποταγμένος σε κομματική πειθαρχία, ζητάει την υποστήριξη των δημοτικών συμβούλων ώστε να σταλεί απόφαση του ΔΣ προς το αρμόδιο υπουργείο. Ο δήμος προσπαθεί να εμπνεύσει τους υπαλλήλους και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων δεν είναι μέσα στο 15% αλλά στους αρίστους.
Ζητά να υπερψηφιστεί η εισήγηση του συλλόγου και των λεγομένων του δημάρχου, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τους νόμους και το Σύνταγμα κυβερνώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Δεν πρέπει να βρεθεί ούτε ένας δήμαρχος που θα προχωρήσει σε αυτή την αξιολόγηση γιατί το επόμενο βήμα θα είναι η απόλυση αυτού του 15% των υπαλλήλων.

19:08
Ο κ. Δημητριάδης (της παράταξης Γρηγοριάδη) λέει ότι η αδυναμία είναι στις δημοτικές αρχές γιατί δεν αξιοποιεί κατάλληλα το προσωπικό. Η δημοτική αρχή του κ. Αλεξανδρή στο παρελθόν είχε αποφασίσει να πάει η καθαριότητα σε ιδιώτες, χωρίς να φανταστεί τις συνέπειες για το δήμο. Η αδυναμία ήταν στην αξιοποίηση και στην ικανότητα διοίκησης του δήμου. Η παράταξή του υπερασπίζεται τους υπαλλήλους σε οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει.

Ο κ. Ραπτόπουλος μίλησε για το θεσμό την μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που ήταν ανάγκη και απαίτηση. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας πού σημαίνει απόλυση, ενώ είναι δέσμευση της τρόικα (ευαγγέλιο τις λέει τις δεσμεύσεις στην Τρόικα ο υπουργός κ. Μητσοτάκης). Στοχοποιούνται κοινωνικές ομάδες κατά καιρούς, στρέφονται η μία εναντίον της άλλης, περνούν έτσι τα απεχθή και απαράδεκτα μέτρα τους. Η αξιολόγηση είναι σωστή και κάνει καλύτερους τους υπαλλήλους, αλλά η διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις.
Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι το κέρδος από τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες θα είναι 100 εκατ. ευρώ. Το 2012 οι εφοπλιστές για τους οποίους όλοι προσκυνούν, έδωσαν με στοιχεία του Spiegel 15 εκατ. ευρώ, όταν οι ναυτικοί απέδωσαν 55 εκατ. ευρώ.
Θέλουν να διαλύσουν την κοινωνία και να την κάνουν μία κοινωνία λύκων. Ο ίδιος και η παράταξή του αρνείται την διαδικασία της αξιολόγησης γιατί οδηγεί σε θυσία ψυχών και ανθρώπων.

19:17
Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι πρόκειται για ταξική κοινωνία. Το σύστημα θέλει να απολύσει το 30% του προσωπικού. Η ανεργία κρατάει τον πληθωρισμό κάτω, θέλουν να μειώσουν το μισθολογικά κόστος, δείτε πόσα πεντάμηνο δουλεύουν στο δήμο. Αυτή δεν είναι λύση, πρέπει να το παλέψουμε. Υπάρχουν και τα ζητήματα υγείας, ασφάλειας, σύνταξης.
Ο διοικητής του νοσοκομείου μας λέει ότι είναι 2ο στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία γιατί έγιναν διαγωνισμοί και γλίτωσε χρήματα. Όμως οι γιατροί έχουν μείωση γύρω στο 60% του μισθούς τους, το προσωπικό γερνάει και δεν ανανεώνεται.
Τα ποσοστά 25%, 60%, 15% δεν αξιολογούνται με κριτήρια καθορισμένα αλλά γίνεται σύγκριση υπαλλήλων, οδηγούμαστε στο χαφιεδισμό και στη μη συνεργασία των υπαλλήλων. Συμφωνεί να μη γίνει η αξιολόγηση, οι εργαζόμενοι να μη μείνουν σε αυτή την απόφαση, αυτή δε μας κατοχυρώνει. Σήμερα στο νοσοκομείο είχε απεργία για το ίδιο θέμα και απήργησαν μόνο 7 γιατροί. Πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι από κοινού, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, να καταργηθεί ο νόμος στην πράξη.

19:23
Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι αυτά που λέμε πρέπει να προσέξουμε να μη θεωρηθούν λαϊκισμός. Έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα, είναι ένα μεγάλο έλλειμμα της κοινωνίας μας. Ουδείς αξιολογείται, έχουμε φτάσει στο σημείο οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες, όσοι μπήκαν από το παράθυρο να έχουν προστασία και ασυλία. Στον ιδιωτικό τομέα ισχύει η αξιολόγηση, δεν αναβαθμίζεται ούτε έχει σίγουρη δουλειά ο ιδιωτικός υπάλληλος, οι επιχειρήσεις αξιολογούνται από τους πελάτες, οι αιρετοί από τους δημότες. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται, με σωστό τρόπο και να μην οδηγεί σε απολύσεις. Είναι λάθος να δαιμονοποιούμε την αξιολόγηση. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία βγαίνουν από κακούς εκπαιδευτικούς. Δεν πρέπει να βγάλουμε απόφαση που να δαιμονοποιεί την αξιολόγηση. Να μη δημαγωγούμε ούτε να χαϊδεύουμε αυτιά. Υπάρχει καμία αντίρρηση ότι χρειάζονται οι αξιολογήσεις; Η χώρα δεν είναι παραγωγική, δεν παράγει τίποτε. Λέει όχι στις απολύσεις αλλά πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις. Το ISO τι είναι; Δεν είναι αξιολόγηση;

Ο κ. Μπίκος λέει ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιτίθενται στην αξιολόγηση αλλά στη νέα μέθοδο αξιολόγησης.

19:28
Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα. Πιστεύει στην αξιολόγηση, ο κόσμος αξιολογεί, οι επιχειρήσεις αξιολογούν αλλά οι επιχειρήσεις άρχισαν και δεν πληρώνουν. Ο ίδιος σαν εργαζόμενος δεν ξέρει αν θα πάρει σύνταξη, εφάπαξ. Ο δήμαρχος παίρνει μισθό 1.600 ευρώ. Προσέλαβαν εταιρεία συμβούλων με χρήματα του ΕΣΠΑ για να προχωρήσει στην αξιολόγηση. Ο ίδιος πρέπει από τους 76 υπαλλήλους να κρίνει τους 12 ως ανάξιους υποχρεωτικά. Αυτό δεν το δέχεται. Πρέπει όλοι να φωνάξουμε γιατί από τα 2.600 που είχε ο ίδιος σαν μισθό έφτασε στα 1.200 ευρώ. Με δυσκολία όλοι αντεπεξέρχονται στα έξοδα.

19:33
Ο κ. Σβιντρίδης Μιχάλης (εκπρόσωπος των εργαζομένων) λέει ότι συμφωνεί με όλα όσα ακούστηκαν, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους δημάρχους ώστε οι υπάλληλοι να μη τα βάλουν με την κυβέρνηση. Είμαστε όλοι μαζί.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι στο παρελθόν συγκρούστηκε με συντεχνιακά συμφέροντα το 2011 γιατί και οι υπάλληλοι είχαν μάθει αλλιώς, ο κ. Λασκαράκης όμως τότε δεν είχε γράψει καμία επιστολή στήριξης ή άρθρο στην εφημερίδα του. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και της παράταξης του δεν τον στήριξαν, με τα δελτία απόδοσης των υπαλλήλων. Τώρα δεν έχει νόημα να γλύφει κανείς τους εργαζόμενους ή να λαϊκίσει.

Ο κ. Δευτεραίος διευκρινίζει ότι για ένα δίμηνο είχε δοθεί η καθαριότητας του κτιρίου του δήμου σε ιδιώτες. Δε θυμάται να είχε δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες, ο κ. Αλεξανδρής είχε εκφραστεί θετικά αλλά ποτέ δεν πέρασε τέτοια απόφαση από το ΔΣ.

Ο κ. Δημητριάδης λέει ότι η σύζυγός του εργαζόταν τότε στην καθαριότητα, θυμάται ότι είχε δοθεί σε ιδιώτες η καθαριότητα, το έζησε ο ίδιος.

19:40
Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι πρέπει να ψηφιστεί όχι η εισήγηση του συνδικαλιστικού οργάνου, το αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος θα το αποφασίσουν τα αρμόδια δικαστήρια.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ο δήμος έχει το δικαίωμα να κρίνει ένα νόμο ως αντισυνταγματικό. Ο νόμος είναι κατάπτυστος και αντισυνταγματικός, παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και ζητάμε να μην εφαρμοστεί. Δε λέμε όχι στην αξιολόγηση, λέμε όχι σε αυτή την αξιολόγηση.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

19:49
Διακοπή λίγων λεπτών για αποχώρηση των δημοτικών υπαλλήλων από την αίθουσα.
Παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Θέμης Κυριακίδης (από την παράταξη Δήμος και Δημότες του κ. Φωτιάδη) και ο κ. Κυριάκος Αετόπουλος (από την παράταξη Πόλη και Πολίτες)

19:51
Θέμα 2:
Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι αφορά τις δαπάνες του ΟΤΕ, 62.000 ευρώ.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 3:
Τυπικό θέμα, λέει ο κ. Γερακόπουλος, 24 δόσεις για οφειλές μέχρι 31/12/2009 με ελάχιστη δόση 150 ευρώ. Αν κάποιος δεν πληρώσει 2 δόσεις βγαίνει από τη ρύθμιση.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

θέμα 4:
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι ψηφίσαμε 49 διμηνίτες σε περασμένο ΔΣ, το υπουργείο μείωσε κατά 7 τα άτομα, χρησιμοποιούνται όσοι υπήρχαν και πέρσι, 42 άτομα.
Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 5:
Γερακόπουλος, είχαμε πάρει απόφαση να παραχωρηθεί αγρόκτημα στο σύλλογο για καλλιέργεια σιτηρών ως τροφή θηραμάτων στη φύση. Να γίνουν συγκεκριμένα τα στρέμματα.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 6:
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι θα πληρωθούν το ποσό των 16.000 ευρώ σε υπαλλήλους της ΚΔΕΤΑΦ.
Εγκρίνεται ομόφωνα.

Θέμα 7:
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι καταπατείται κτήμα στην είσοδο των Δικέλλων, έχει μπαζωθεί ρέμα και έχουν φυτευτεί δέντρα. Θα γίνει διοικητική αποβολή σε περίπτωση που έχει γίνει καταπάτηση, ενώ θα πρέπει να γίνει και καθορισμός του ρέματος.
Ψηφίζεται ομόφωνα να γίνει διοικητική αποβολή αν διαπιστωθεί η καταπάτηση.

Θέμα 8:
Εγκρίνεται να γίνει διαδικασία εκμίσθωσης του δημοτικού κυλικείου από 1/8 με νέα δημοπρασία.
Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 9:
Ο σύλλογος έχει ήδη πάρει γραφείο στο νέο κολυμβητήριο, ανά καλείται η παραχώρηση στον ΟΕΚ στη Χιλή, υπάρχει ενδιαφερόμενος να το εκμισθώσει για ψιλικατζίδικο.

Θέμα 10:
Ορίζονται η κ. Τσονίδου και ο κ. Ζητάκης, αναπληρωτές Φαλέκας και Σεφεριάδης.
Ψηφίζονται ομόφωνα

Θέμα 11:
Ορίζονται ο κ. Φαλέκας και ο δήμαρχος (ή ένας απ’ τους δύο)
Πρόκειται για εγκαταλελειμμένες εκτάσεις εδώ και 50 χρόνια, άγονες. Προορίζονται για υδροπονικές καλλιέργειες, λέει ο κ. Φαλέκας. Συνολικά είναι 43 στρέμματα.
Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι θα δοθούν εκτάσεις σε δημότες εφόσον αιτηθούν για θερμοκήπια. Υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες που για 100 στρέμματα δημιουργήσουν 120 θέσεις εργασίας.
Θα δοθούν εκτάσεις και σε μεγάλες εταιρείες. Θα τα πάρουμε για 25 χρόνια συν 5 με μονομερή δήλωση συν 5 χρόνια με μονομερή δήλωση πάλι.
Ήδη το γνωρίζουν οι ντόπιοι και μπορούν να ζητήσουν να συμμετάσχουν.
Ο κ. Φαλέκας λέει ότι μετά τις 26/6 θα γίνουν ειδικές ενημερώσεις μόλις ο δήμος εξασφαλίσει την παραχώρηση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση το είχε καταψηφίσει, εξέφρασαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα επωφεληθούν οι ντόπιοι αγρότες.
Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με 3 κατά από η Λαϊκή Συσπείρωση και 2 λευκά από την “μαζί Πάμε Μπροστά” τους κ.κ. Ραπτόπουλο και Καρυπίδη.

20:20
Θέμα 12:
Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι το ψήφισμά μας θα είναι απόλυτο και έντονο, δε θα επιτρέψουμε να παραχωρηθεί η έκταση των 150 στρ. (για τα οποία έχουμε την χρήση από το 1984) και του ακινήτου δίπλα στο υπό κατασκευή μουσείο, σε ιδιώτη. Ο χώρος δίπλα στο μουσείο που παραχωρήθηκε για 88.000 ευρώ το 2000 από την ΚΕΔ, θα έρθει στο δήμο Αλεξανδρούπολης από εισφορά σε γη που οφείλεται και δεν εισπράχθηκε ποτέ.
Η επιστολή που εστάλη πρόσφατα από τον δήμαρχο στον κ. Σαμαρά, απαντήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Στην απάντηση αυτή το ΤΑΙΠΕΔ παραδέχεται ότι ο δήμος έχει τη χρήση του χώρου μέχρι το 2037, λέει ο κ. Δήμαρχος. Ο κ. Δευτεραίος ζητά αντίγραφο της απαντητικής αποστολής του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι βοήθησε και αυτός να έρθει στο δήμο αυτή η έκταση, θυμίζει ότι δίνουμε στο ΤΑΙΠΕΔ την έκταση του δρόμου δίπλα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Λύνεται η συνεδρίαση (20:26)