πάμε μπροστά

Πέμπτη

17

Ιούλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

“Μεταλλευτικός τουρισμός” κατοίκων Αλεξανδρούπολης στα μεταλλεία Κασσάνδρας [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Μεγάλα θέματα δήμου, Τουρισμός, Χρυσωρυχεία

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικός Χρυσός αναρτήθηκε πρόσφατα βίντεο από την επίσκεψη “κατοίκων της Αλεξανδρούπολης” στα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Η εκδρομή που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος της ΜΚΟ Πολιτεία Θράκης κ. Θανάσης Λουκάς (ο οποίος τα έδωσε όλα για την εκλογή του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αλλά…) πραγματοποιήθηκε τελικά το Σάββατο 7/6/2014.

Πρωταγωνιστές του βίντεο οι κ.κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Κώστας Δάντσιος, Σοφία Χρήστου, περαστικός από κάποιο πλάνο είναι ο κ. Νίκος Παπανικολόπουλος ενώ συμμετέχουν και αρκετοί άγνωστοι “κάτοικοι Αλεξανδρούπολης”.

Ελπίζουμε η επόμενη να πραγματοποιηθεί στον παράδεισο του Kisladag της Τουρκίας με τα μαγευτικά του τοπία στο ανοικτό όρυγμα του οποίου ο χρυσός εξάγεται με χρήση κυανίου, όπως σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στο δικό μας λόφο του Περάματος.

Εκδρομή κατοίκων Αλεξανδρούπολης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Σάββατο 7/6/2014)

Εκδρομή κατοίκων Αλεξανδρούπολης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Σάββατο 7/6/2014) (Πηγή: Ελληνικός Χρυσός)

=======================================
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ελληνικός Χρυσός:

Κάτοικοι Αλεξανδρούπολης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Το Σάββατο 07/06/2014, 100 άνθρωποι από την Αλεξανδρούπολη έρχονται στα Μεταλλεία Κασσάνδρας να δουν την πραγματική μεταλλευτική ανάπτυξη. Οι επιφυλάξεις τους πολλές. Η καταστροφολογία που έχουν ακούσει τους έχει κάνει να περιμένουν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που τελικά αντικρίζουν.

«Αυτός εδώ είναι παράδεισος» επαναλαμβάνουν. «Δουλειά και χαμόγελο και χωριά γεμάτα!» Οι αντιδράσεις τους συγκινητικές. Η ελπίδα τους για το μέλλον που αξίζουν γίνεται διεκδίκηση. Δε μπορούμε παρά να ευχηθούμε να γίνει πράξη. Σίγουροι για το έργο μας, εξακολουθούμε να κρατάμε πόρτες ανοιχτές σε όποιον έχει ειλικρινή πρόθεση για ενημέρωση.

=======================================

Αεροφωτογραφία του χρυσωρυχείου στο Kisladag της Τουρκίας του Οκτώβρη 2012 (2 χρόνια πριν) από την ιστοσελίδα της Eldorado Gold:

Kisladag Gold Mine - Aerial View (October 2012) (Πηγή: https://www.egoldfields.com/s/PhotoGallery.asp?ReportID=355472)

Χρυσωρυχείο Kisladag – Αεροφωτογραφία (Οκτώβρης 2012) (Πηγή: https://www.egoldfields.com/s/PhotoGallery.asp?ReportID=355472)