πάμε μπροστά

Τρίτη

22

Ιούλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αίτηση για χορήγηση συγκεντρωτικών στοιχείων παρουσιών/απουσιών δημοτικών συμβούλων

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοτικό Συμβούλιο, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Αλεξανδρούπολη 22/7/2014

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου,

Σε συνέχεια της χθεσινής (21/7/2014) αναβολής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω μη επίτευξης απαρτίας των μελών του και ενόψει της λήξης της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής σε 6 εβδομάδες και του απαραίτητου απολογισμού πεπραγμένων που πρέπει να δημοσιοποιήσει το προεδρείο του ΔΣ για τις δράσεις του,

σας παρακαλώ

όπως με ενημερώσετε εγγράφως, με αναλυτικά στοιχεία,  για τις παρουσίες/απουσίες των εκλεγμένων 41 δημοτικών συμβούλων για τα περασμένα τρεισήμισι χρόνια, από την 1/1/ 2011 έως και σήμερα.

Νομίζω πως οι συνδημότες μας έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τίμησαν την ψήφο τους με την παρουσία τους στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια και ποιοι απουσίασαν (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) στα περισσότερα, με κατανομή παρουσιών/απουσιών τους ανά έτος.

Γνωρίζω, κ. Μπίκο, ότι ως πρόεδρος του ΔΣ κάνετε ενέργειες για να αιτιολογηθούν από τους δημοτικούς συμβούλους οι απουσίες στις συνεδριάσεις από την ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, αλλά πιστεύω ότι και τα στοιχεία της προεδρίας του κ. Αγγλιά είναι εξίσου σημαντικό να καταγραφούν και να δημοσιοποιηθούν με στόχο πάντα τη διαφάνεια και τον απολογισμό πεπραγμένων όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά του δήμου μας.

Νομίζω ότι σε δεύτερη φάση πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα ίδια στοιχεία και για τις συμμετοχές των αιρετών δημοτικών συμβούλων στα ΔΣ των Νομικών Προσώπων του δήμου (ΔΕΥΑΑ, ΑΠΟΚΔΑ, ΤΙΕΔΑ, Πολυκοινωνικό, Επιτροπών Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης) και στις επιτροπές (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Οικονομική Επιτροπή).

Ελπίζω να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μου είτε χορηγώντας μου τα αναλυτικά στοιχεία είτε δίνοντάς μου την άδεια να τα αναζητήσω προσωπικά στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου συνδράμοντας κι εγώ στο έργο της συγκέντρωσης των απαραίτητων στοιχείων από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Πασχάλης Δρακόπουλος
Διαχειριστής της ανεξάρτητης ενημερωτικής ιστοσελίδας
δημοτικού ενδιαφέροντος, pamemprosta.org