πάμε μπροστά

Τρίτη

29

Ιούλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Νέα ενδοπαραταξιακή κόντρα από χθες μεταξύ των κυριών Βρετοπούλου και Πόντικα

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Κοινότητες, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Πόλη και Πολίτες

Πρώτη ενδοπαραταξιακή κόντρα κ.κ. Πόντικα-Βρετοπούλου στο συνδυασμό του δημάρχου, Πόλη & Πολίτες (ΔΣ 28/7/2014)

Πρώτη ενδοπαραταξιακή κόντρα κ.κ. Πόντικα-Βρετοπούλου στο συνδυασμό του δημάρχου, Πόλη & Πολίτες (ΔΣ 28/7/2014)

Στα πλαίσια της συζήτησης για το 6o θέμα “Λήψη απόφασης συναίνεσης ή μη για εγκατάσταση πρόχειρου ποιμνιοστασίου σε δάσος” στην περιοχή του Ποτάμου στα βόρεια της πόλης μας ξεκίνησε η πρώτη, μετεκλογική, ενδοπαραταξιακή κόντρα στο συνδυασμό “Πόλη και Πολίτες”.

Η νυν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, κ. Πόντικα Μαρία, υπεραμύνθηκε της με πλειοψηφία 5 έναντι 1 ψηφοφορίας της Κοινότητας για το ίδιο θέμα το πρωί της Δευτέρας 28/7, με την οποία γνωμοδοτεί θετικά στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου πρόχειρου ποιμνιοστασίου.

Από την ψηφοφορία απείχε η κ. Τρέλλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς ο σύζυγός της κ. Χρήστος Τρέλλης έχει αναλάβει τις διαδικασίες αδειοδότησης του ποιμνιοστασίου, επιχειρηματολόγησε όμως υπέρ της θετικής γνωμοδότησης και από το δημοτικό συμβούλιο, ενημερώνοντας για την υπόθεση τους δημοτικούς συμβούλους πριν αποχωρήσει.

Αντιδρώντες στην αδειοδότηση ο κ. Τοπσής, μέλος της νυν Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης από την Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, η κ. Όλγα Βρετοπούλου, νεοεκλεγείσα (πρώτη μάλιστα σε σταυρούς) σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του δημάρχου κ. Λαμπάκη, δύο ιδιοκτήτες γειτονικών ποιμνιοστασίων (ο ένας ο κ. Ζούπης) και ο πρώην πρόεδρος ΕΑΣ κ. Καραμανίδης Νικηφόρος. Σημειώνω ότι η κ. Βρετοπούλου, από 1/9/2014 λογικά θα είναι η νέα πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, αντικαθιστώντας την κ. Πόντικα, καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της 18/5/2014.

Αποτελέσματα σταυροδοσίας συμβούλων δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης (πηγή: alexandroupolionline, 23.05.2014)

Αποτελέσματα σταυροδοσίας συμβούλων δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης δημοτικών εκλογών 18ης Μάη 2014 (πηγή: alexandroupoli online, 23.05.2014)

Οι ενστάσεις της κ. Βρετοπούλου αφορούσαν σε οικοδομική άδεια που έχει εκδόσει η οικογένειά της στην περιοχή όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το ποιμνιοστάσιο και σε μικρή απόσταση από αυτό (αν δεν κάνω λάθος στα 150 μέτρα). Όλες οι γνωμοδοτήσεις της υπηρεσίας και του δασαρχείου, όμως, είναι προς το παρόν θετικές. Την τελική απόφαση θα πάρει η αρμόδια Επιτροπή Σταυλισμού της Περιφέρειας.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία με κατά τους κ.κ. Μαυρίδη, Σπηλιοτόπουλο, Γκότση, Φαλέκα, Σεφεριάδη και λευκά από τους κ.κ. Δημητριάδη, Κολχούρη, Γαλάνη και Μυτηλινό.

Για να δούμε αν ο ανούσιος, εκ των πραγμάτων, θεσμός της Δημοτικής Κοινότητας θα αποκτήσει νέα πνοή υπό την προεδρία της δραστήριας και συγκρουσιακής κ. Βρετοπούλου. Προς το παρόν, από τις λίγες φορές που παρέστην στις συνεδριάσεις του την τελευταία 3ετία, περιορίστηκε σε προτάσεις επί προτάσεων και σε προσωρινές αδειοδοτήσεις καταστημάτων, αναρωτιέμαι ποιος είναι ο απολογισμός των δράσεών του και τι πέτυχε να αλλάξει στα όρια της δημοτικής κοινότητας αυτά τα χρόνια…

[σ.σ. 10/9/2014: Αναρτήθηκε στις 3/9/2014 με ΑΔΑ: ΩΩ0ΟΩΨΟ-Λ22 η “Λήψη απόφασης συναίνεσης ή μη για εγκατάσταση πρόχειρου ποιμνιοστασίου σε δάσος” για το συγκεκριμένο ποιμνιοστάσιο που προκάλεσε το πρόβλημα. Υπερψηφίστηκε η συναίνεση για την εγκατάσταση με 12 (!) υπέρ, 5 κατά, 4 λευκά, 3 απόντες (εκτός αιθούσης) και 6 απόντες από τη συνεδρίαση]