πάμε μπροστά

Τετάρτη

6

Αύγουστος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Γιορτή Κρασιού 2014 – εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Γιορτή Κρασιού, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε., Φωτογραφίες/Γραφικά

Επισκέφτηκα χθες για πρώτη φορά φέτος το χώρο της γιορτής κρασιού 2014. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Θρακιώτικη βραδιά, χθες, και ο κόσμος αρκετός αλλά όχι υπερβολικός σε σημείο να μη μπορεί να κινηθεί κανείς στο χώρο.

Η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς από το χώρο είναι η νέα είσοδος στα βόρεια του πάρκου με τις ξύλινες κατασκευές που θυμίζουν μπουκάλια κρασιού (οι κάδοι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε κάποιο σκοτεινό σημείο στη νότια είσοδο, ίσως).

20140805.221110.Giorti.Krasiou.2014

Εισητήρια προπωλούνται στο δημαρχείο, για όσους δε θέλουν να περιμένουν στα ταμεία σε ώρες αιχμής, και ισχύουν και για τις 8 ημέρες λειτουργίας της γιορτής.

Γιορτή Κρασιού 2014 - Εισητήριο Εισόδου (προαγορά από stand στο δημαρχείο)

Η μεταφορά της πίστας στο κέντρο του πάρκου, στο σημείο όπου υπήρχε μία μπαζωμένη λίμνη φυτεμένη με τριανταφυλλιές, έδωσε αναπνοές στους γύρω χώρους. Η κίνηση στους διαδρόμους περιμετρικά της πίστας είναι ευκολότερη και η ορατότητα σε αυτήν καλύτερη απ’ όλα τα σημεία του πάρκου.

Γιορτή Κρασιού 2014 - Η νέα πίστα στο κέντρο του πάρκου

Ο κ. Στάθης Μακρίδης, μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε., πολύ καλός στο ρόλο του παρουσιαστή, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι απαγορεύεται η διάθεση κρασιού σε ανηλίκους χωρίς αστυνομική ταυτότητα, παρακαλεί τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους για να φέρνουν κρασί στα τραπέζια τους. Δυστυχώς, με μία βόλτα στο πάρκο εύκολα διακρίνει κανείς πολλούς ανηλίκους με ποτήρια κρασιού στα χέρια ή αραδιασμένα μπροστά τους. Οι γονείς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί αυτές τις μέρες. Ευτυχώς έξω από τη γιορτή υπάρχει εν αναμονή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.

Τα περσινά παράπονα για την προέλευση του κρασιού, πάντως, έχουν εισακουστεί και το κρασί φέτος προέρχεται από επιχείρηση του Έβρου από το Σουφλί.

Κρασί Μπέλλας Σουφλίου

Στο χώρο του πάρκου υπάρχουν 3-4 θέσεις διάθεσης αναψυκτικών και νερού, πολύ καλή επιλογή αφού πέρσι νερά προμηθευόταν κανείς από τους συλλόγους και αναψυκτικά  από το αναψυκτήριο στην άκρη του πάρκου. Τα αναψυκτικά ήταν ντόπια, από την Εσπέρια Μιχαηλίδης Αλεξανδρούπολης και την ΕΠΑΠ Ορεστιάδας (Green Cola, Μπλε και Gr8 Cola). Οι μπύρες από τη γειτονική Κομοτηνή (Βεργίνα), νερό Δροσιά από την Έδεσσα και αγνώστου ταυτότητας Mix & Match σόδες [σ.σ. 11/8/2014: οι σόδες Mix & Match παράγονται και αυτές από την ΕΠΑΠ Ορεστιάδας]. Σε προσωπική μου επίσκεψη σε ένα από τα περίπτερα, χρειάστηκε να επιμείνω για να πάρω απόδειξη αγοράς.

Γιορτή Κρασιού 2014 - Απόδειξη Αγοράς Αναψυκτικών

Οι σύλλογοι κόβουν αποδείξεις στο όνομα της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. όταν προσφέρουν τα ψημένα τους σουβλάκια (χοιρινά, κοτόπουλο) και λουκάνικα με το απαραίτητο ψωμί.

Gr8 Cola, ένα εξαιρετικό, άγνωστο, προϊόν από την ΕΠΑΠ και την Ορεστιάδα. Δοκιμάστε το.

Gr8 Cola, ένα εξαιρετικό, άγνωστο, προϊόν από την ΕΠΑΠ και την Ορεστιάδα. Δοκιμάστε το.

Γιορτή Κρασιού 2014 - Απόδειξη Λιανικής Πώλησης για Σουβλάκια και Λουκάνικα

Εντυπωσιακή η παρουσία της νεολαίας στη γιορτή, όλων των ηλικιών.

Γενικά, η οργάνωση είναι σίγουρα καλύτερη φέτος. Ορισμένα από τα περσινά προβλήματα έχουν διορθωθεί, για άλλα γίνονται προσπάθειες. Ο ήχος από τις ορχήστρες είναι μάλλον χαμηλότερος από πέρσι και οι γειτονικές περιοχές ενοχλούνται λιγότερο, ίσως να ευθύνεται η καλύτερη διάταξη των ηχείων και της πίστας. Μακάρι να πάνε όλα καλά φέτος και του χρόνου να επιβληθεί η προσφορά ντόπιων προϊόντων κρέατος στη γιορτή μας. Οι παραγωγοί του δήμου μας (και του νομού μας) το έχουν ανάγκη.

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή βραδιά. Και του χρόνου!