πάμε μπροστά

Παρασκευή

5

Σεπτέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Σύσκεψη Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης [Δελτίο Τύπου & σχόλιό μου]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δελτία Τύπου, Τοπικών Κοινοτήτων

Ο κ. Ιωάννης Φαλέκας κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής υπό το βλέμμα του κ. δημάρχου (25/8/2014, Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης)

Ο κ. Ιωάννης Φαλέκας κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής υπό το βλέμμα του κ. δημάρχου (25/8/2014, Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης)

Είπαμε από 1/9 ότι γυρίζουμε σελίδα και κάτι φαίνεται κάτι να αλλάζει. Με email του λίγο νωρίτερα σήμερα, ο αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας μας ενημέρωσε για σύσκεψη στην Τραϊανούπολη μεταξύ του ιδίου και μελών των Τοπικών Συμβουλίων.

Μακάρι αυτό να συνεχιστεί όχι μόνο από την Τραϊανούπολη αλλά και από τις Φέρες, με τις οποίες τα τελευταία τρεισήμιση χρόνια είχαμε χάσει κάθε επαφή (δεν γνωρίζω αν συνεδρίασε ποτέ η Δημοτική Κοινότητα εκεί και οι Τοπικές Κοινότητες – πλην του πρώην προέδρου Καβησού, κ. Χρήστου Σιδερά, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μου παρών σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου).

Με την ευκαιρία αυτή απευθύνω κάλεσμα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και τους εκπροσώπους κοινοτήτων να επικοινωνούν μαζί μας, να μας καλούν στις συνεδριάσεις τους για να προβάλλουμε τα θέματα που τους απασχολούν και το έργο τους και να συνδράμουμε στο να αναβαθμίσει το ρόλο τους, στα πλαίσια του νόμου, η δημοτική αρχή.

Καλή θητεία σε όλους. Διαβάστε το κείμενο του Δελτίου Τύπου εδώ:

Παρασκευή 5/9/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 03/09/2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 στην Άνθεια, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, σύσκεψη – ενημέρωση, από τον Αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης – Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φαλέκα Ιωάννη, προς όλα τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων.

Παρουσία των τεσσάρων Προέδρων και των μελών των Τοπικών Κοινοτήτων συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα ενόψει της εγκατάστασης και ανάληψης καθηκόντων από την νέα Δημοτική Αρχή, όπως καθήκοντα και υποχρεώσεις, σφραγίδες- υπογραφές, γραφεία, έλλειψη προσωπικού, μείωση μαθητών Δημοτικού σχολείου Λουτρού, μείωση παιδιών για τον παιδικό Σταθμό Τραϊανούπολης, ζητήματα εθελοντισμού, συνεργασίας και επίλυση διαφόρων θεμάτων και άλλα. Ζητήθηκε επίσης να δοθούν εγγράφως από όλους τους οικισμούς προτάσεις – λύσεις -παρατηρήσεις για την καλύτερη λειτουργία των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας.

Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση από τον κ. Αντιδήμαρχο σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα στα θέματα της Γεωθερμίας και για τις εργασίες που ακολουθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή καθώς και οι θέσεις των πρόσφατα αποκτηθέντων εκτάσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για αγροτικές – θερμοκηπιακές παραγωγικές επενδύσεις με χρήση γεωθερμικής ενέργειας.

Συζητήθηκαν επιπλέον τα βήματα που έχουνε γίνει για το μεγάλο έργο της Κεντρικής Αποχέτευσης – Βιολογικού Τραϊανούπολης και τα στάδια ωριμότητας του για την έναρξη χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Τέλος έγινε αποδεκτό από όλους ότι η γνωριμία, η συζήτηση και η βοήθεια όλων των αιρετών της Δημοτικής Ενότητας κρίνεται απαραίτητη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Οι συσκέψεις όλων των τοπικών εκπροσώπων για ολόκληρη την Τραϊανούπολη και κατά τόπους οικισμούς πρέπει να είναι συχνές και η συμμετοχή όλων αναγκαία.

Η επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μετά από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο και την εκλογή Προεδρείου, Οικονομικής επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τον ορισμό των Αντιδημάρχων του Δήμου μας.