πάμε μπροστά

Κυριακή

7

Σεπτέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Τι διεκδικεί η “ΑΝΑ.Σ.Α.” [Δελτίο Τύπου]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία ΑΝΑ.Σ.Α. Για Την Αλεξπολη, Δελτία Τύπου, Δημοτικό Συμβούλιο, Παρατάξεις, Παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη"

ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη (logo)Ένας νέος κύκλος λειτουργίας ξεκινάει αύριο για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης με την εκλογή του Προεδρείου, της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής και των εκπροσώπων στην Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων).

Η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολησυμμετάσχει με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους και με επικεφαλή τον Παύλο Μιχαηλίδη, με πίστη στις αρχές και τις δεσμεύσεις της ιδρυτικής της διακήρυξης.

Επιλογή μας και προτεραιότητα μια σοβαρή και κυρίως σθεναρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των δημοτών, απέναντι στην ενσωμάτωση και διαχείριση της πολιτικής, που με όργανο και την Τοπική Διοίκηση Δήμων και Περιφέρειας, συνεχίζει την αφαίμαξη των πολιτών.

Μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘεμφάνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατραπεί ο ΕΝΦΙΑ στο βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, τα επόμενα χρόνια!

Η κρίση στην αυτοδιοίκηση θα παραμένει, όσο θα είναι προσδεμένη στις επιταγές της τρόικας και της κυβέρνησης, όσο θα προωθείται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των δομών της και οι απολύσεις των εργαζομένων της.

Σε αυτή την πραγματικότητα, η θέση μας για τα όργανα που εκλέγονται στη συνεδρίαση της Κυριακής, είναι:

Για τη θέση στο προεδρείο αποδεχόμαστε τη συμμετοχή μας, παρά τις μειωμένες αρμοδιότητες, αφού όπως από το άρθρο 67, παρ. 7 του νόμου, ο πρόεδρος καταρτίζει μόνος του την ημερήσια διάταξη, χωρίς τη συμμετοχή του αντιπροέδρου και του γραμματέα. Θα διεκδικήσουμε την απευθείας διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων καθώς και την  δημοσιοποίηση των επίσημων απομαγνητοφωνημένων πρακτικών. [σ.σ. η έντονη γραμματοσειρά είναι επιλογή δική μας]

Για την οικονομική και την επιτροπή ποιότητας ζωής, διεκδικούμε τη συμμετοχή μας, κατ’ αναλογία όλων των συνδυασμών, σε τακτικές και αναπληρωματικές θέσεις.

Εν όψει των εκλογών σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα μεγάλο ανοιχτό πλειοψηφικό μέτωπο συμμαχιών, για αλλαγή των συσχετισμών σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε συνδικαλιστικό όργανο της Αυτοδιοίκησης και ο από κοινού σχεδιασμός με τους πολίτες για τη χάραξη στρατηγικής μιας πόλης ή μιας ολόκληρης περιοχής, για την ανάπτυξη του κάθε τόπου. Στις επικείμενες εκλογές των συλλογικών οργάνων της Τ.Α, καλούμαστε με συνέπεια να διαμορφώσουμε αυτό το πλειοψηφικό μέτωπο συμμετοχής, αντίστασης και αλληλεγγύης.

Παύλος Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
ΑΝΑ.Σ.Α.”