πάμε μπροστά

Τετάρτη

10

Σεπτέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απορρίπτει εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και προχωρά σε νέα δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος η Οικονομική Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Απευθείας Αναθέσεις, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Διαύγεια, Επιτροπές, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης

1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης (πηγή φωτό: lepetalex.blogspot.gr)

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με την παλιά της σύνθεση την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, απόντος του προέδρου της και δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη (που βρισκόταν σε ταξίδι στην Γερμανία), τα μέλη της αποφάσισαν την μη αποδοχή της εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας και την δημοσίευση εκ νέου πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απ’ ευθείας ανάθεση δύο έργων, του “Αποκατάσταση κεραμοσκεπής και καμινάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης” και του “Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης στην κεντρική είσοδο Λουτρού”.

Και στα δύο έργα 1ος μειοδότης ήταν ο ίδιος εργολάβος (με εκπτώσεις 37% για το 1ο Δημοτικό –  έκπτωση 2ου μειοδότη στο 23% – και με έκπτωση 26% για το Λουτρό – έκπτωση 2ου μειοδότη 25%). Ο μειοδότης όμως με υπεύθυνες δηλώσεις του προς την τεχνική υπηρεσία την 28/8/2014 δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να εκτελέσει κανένα από τα δύο έργα και αιτήθηκε να μην του ανατεθούν.

Η τεχνική υπηρεσία εισηγήθηκε την απευθείας ανάθεση των δύο έργων στους δεύτερους μειοδότες τους, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όμως, αποφάσισαν ομόφωνα την μη αποδοχή της εισήγησης και την εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η λύση αυτή είναι,  κατά τη γνώμη μας, η καλύτερη δυνατή εφόσον τώρα οι υπόλοιποι 8 εργολάβοι που συμμετείχαν στην πρώτη και οι 10 στη δεύτερη θα έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμόσουν τις προσφορές τους και να διεκδικήσουν να είναι αυτοί οι μειοδότες που θα τα εκτελέσουν. Το ερώτημα που παραμένει είναι αν θα ξανασυμμετάσχει ο μειοδότης εργολάβος που αποποιήθηκε την ανάθεση εκτέλεσής τους ή όχι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν είναι δυνατός ο αποκλεισμός του από τη συμμετοχή στη νέα διαδικασία επιλογής μειοδότη… Μπράβο πάντως στην απερχόμενη Οικονομική Επιτροπή (για την ιστορία, στην τελευταία της συνεδρίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Γερακόπουλος, Βαμβακερός, Ξανθόπουλος, Αδαμάκης και Μαυρίδης).

Δείτε τις αναρτήσεις στο Διαύγεια για το 1ο Δημοτικό (ΑΔΑ: Β3Ε3ΩΨΟ-2Ψ1) και για τον Λουτρό (ΑΔΑ: 67Π8ΩΨΟ-ΧΥΛ).