πάμε μπροστά

Τετάρτη

24

Σεπτέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Οι πρώτες συνεντεύξεις του νέου προέδρου του Δ.Σ., κ. Κώστα Γκοτσίδη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Γκοτσίδης Κώστας, Συνεντεύξεις

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. από 21/9, κ. Κώστας Γκοτσίδης στην τελετή ορκομωσίας των μελών του ΔΣ την 25/08/2014

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. από 21/9, κ. Κώστας Γκοτσίδης στην τελετή ορκομωσίας των μελών του ΔΣ την 25/08/2014

Συνεντεύξεις παραχώρησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς λόγω της εκλογής του ως νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 21/9/2014, ο κ. Κώστας Γκοτσίδης.

Στο δελτίο ειδήσεων του ΘράκηΝΕΤ την Κυριακή 21/09/2014 ο κ. Γκοτσίδης δήλωσε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η επίτευξη της συναίνεσης και της συνεργασίας μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέντευξή του στο Status 94,2 FM και το δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, ο κ. Γκοτσίδης αιτιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί υπέρ του πρώην προέδρου κ. Αγγλιά μόλις αυτός δικαιωθεί από τα δικαστήρια για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων στην ΑΝ.ΕΤ.Α. στα τέλη Οκτωβρίου και αρθεί η αργία που του έχει επιβληθεί (θυμίζουμε ότι ο κ. δήμαρχος υποσχέθηκε ότι στο δεύτερο μισό της θητείας της δημοτικής αρχής θα προτείνει εκ νέου ως πρόεδρο τον κ. Γκοτσίδη).

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται ότι είναι νέο και άπειρο στέλεχος, είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την επαγγελματική εμπειρία του μέχρι σήμερα ως ιδιοκτήτης 5 επιχειρήσεων και εργοδότης πάνω από 200 εργαζομένων στην προσπάθειά του να διαχειριστεί τη σχέση του με τους πολίτες, τους δημότες και τους συναδέλφους του και να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, παλιούς και νέους,  να ξαναδιαβάσουν τον κανονισμό του, να τηρούνται οι χρόνοι στη διαλογική συζήτηση. Για το θέμα της απομαγνητοφώνηση των πρακτικών ο κ. Γκοτσίδης είπε ότι έχει ήδη ανατεθεί σε εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά, τα πρακτικά θα απομαγνητοφωνούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα (αυτές τις μέρες μιλάει με τους υπευθύνους ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ενημέρωση των συνδημοτών), σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος να μας πει ποιός θα είναι αυτός ο χρόνος.

Από τον Κώστα Γκοτσίδη και τον Στέλιο Βραχιόλογλου (στον οποίο ανατέθηκαν θέματα διαφάνειας και του “Διαύγεια”) έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Ελπίζουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο οι αναρτήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου, να μοιράζονται όλες οι εισηγήσεις σε κάθε δημοτικό συμβούλιο έγκαιρα και να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου, να γίνονται γρήγορα οι απομαγνητοφωνήσεις και να αναρτώνται και αυτές προς ενημέρωση των συνδημοτών μας και ίσως, σύντομα, να δημοσιοποιούνται οι προσκλήσεις και οι εισηγήσεις και για τις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής (να προχωρήσει το θέμα τήρησης πρακτικών και σε αυτές) και να δούμε επιτέλους ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων από το δημοτικό ραδιόφωνο.

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Status Radio 94,2 FM την Τρίτη 23/9/2014.

Δείτε τη συνέντευξή του στo ΘράκηΝΕΤ την Κυριακή 21/9/2014: