πάμε μπροστά

Τετάρτη

1

Οκτώβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Σύσταση ΕΣΡ στο Θράκη ΝΕΤ λόγω ανισομερούς προβολής των δημοτικών παρατάξεων στις δημοτικές εκλογές του Μάη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, αλλάΖΟΥΜΕ τώρα, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Εκλογές, Διαύγεια, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)Αναρτήθηκε τη Δευτέρα 29/9/2014 στο Διαύγεια η επιβολή της διοικητικής κύρωσης της σύστασης στην εταιρεία Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση Αλεξανδρούπολη Α.Ε. ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ (ΕΡΤΑ) Νομού Έβρου.

Η κύρωση επιβλήθηκε μετά από καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης κ. Νικολάου Τζανίδη, υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Αλεξανδρούπολης και την εξέταση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων που προβλήθηκαν από 15 έως 30/5/2014 καθώς και της σαρανταοκτάωρης ροής κατά την 12 και 13/5/2014.

Το ΕΣΡ στο σκεπτικό του διαπιστώνει ότι ο συνδυασμός “ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” προβλήθηκε καθ΄υπέρβαση σε σχέση με την προβολή των άλλων συνδυασμών. Ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού ισχυρίστηκε ότι αυτό οφείλεται “στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων του πρώτου συνδυασμού” [σ.σ. του Πόλη & Πολίτες] και στο γεγονός ότι “η μετάδοση της προεκλογικής εκδηλώσεως αυτού [σ.σ. του αλλάΖΟΥΜΕ τώρα;] έγινε απευθείας ενώ η μετάδοση των προεκλογικών εκδηλώσεων των άλλων συνδυασμών έγινε δια μαγνητοσκοπήσεως”.

Αυτά που διαπιστώσαμε όλοι οι τηλεθεατές με τα μάτια μας, δηλαδή, τα διαπίστωσε και το ΕΣΡ. Η αιτιολόγηση του σταθμού δεν χρησιμοποιεί τον ίσο χρόνο, όπως θα έπρεπε, αλλά σταθμίζει με μεγαλύτερο βάρος τη “ζωντανή μετάδοση” σε αντίθεση με τις μαγνητοσκοπημένες και τους περισσότερους υποψηφίους σε σχέση με τους λιγότερους!!!

Το ΕΣΡ μιλά για εκτροπή του τηλεοπτικού σταθμού και τονίζει ότι  όφειλε “να λάβει τα προσήκοντα μέτρα ώστε όλοι οι συνδυασμοί, ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφίων και ανεξαρτήτως της απευθείας ή δια μαγνητοσκοπήσεως προβολής των προεκλογικών εκδηλώσεών των, να προβληθούν με ίσο χρόνο και τρόπο, χωρίς να ευνοείται ο πρώτος συνδυασμός.”

Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, το Θράκη ΝΕΤ πρέπει “να προβάλλει τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των συνδυασμών υποψηφίων τηρώντας τους κανόνες την αντικειμενικότητας, της ίσης κατανομής του χρόνου παρουσίασής τους, όπως και της ισομερούς παρουσίασής τους στις ζώνες τηλεθέασης ή ακροαματικότητας, με απειλή επιβολής αυστηροτέρων κυρώσεων”.

Για να δούμε…

===========

Κατεβάστε την απόφαση του ΕΣΡ από το Διαύγεια: ΑΔΑ:7ΥΘΧΙΜΕ-2ΔΜ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΣΡ 303/1.9.2014 – ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ – ΕΡΤΑ TV Ν. ΕΒΡΟΥ

Δείτε ακόμα το άρθρο με τίτλο «Φωτιά» τα πρόστιμα του ΕΣΡ – Οι «καμπάνες» για τηλεπαιχνίδια, ταινίες βίας και το ξεκαθάρισμα των αστρολογικών διαφημίσεων σχετικά με επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στο Θράκη ΝΕΤ την 1/9/2014 από το ΕΣΡ “γιατί δεν προέβαλε ισομερώς τους πολιτικούς συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές”. Πιθανά το πρόστιμο αυτό μετατράπηκε σε “σύσταση”.

Από την δαγκάνα του ΕΣΡ δεν γλύτωσε ούτε το τηλεοπτικό κανάλι Θράκη Νετ στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ  γιατί δεν προέβαλε ισομερώς τους πολιτικούς συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές (aftodioikisi.gr 3/9/2014)

Από την δαγκάνα του ΕΣΡ δεν γλύτωσε ούτε το τηλεοπτικό κανάλι Θράκη Νετ στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί δεν προέβαλε ισομερώς τους πολιτικούς συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές (aftodioikisi.gr 3/9/2014)