πάμε μπροστά

Πέμπτη

2

Οκτώβριος 2014

2

ΣΧΟΛΙΑ

Ρώτησε τους βουλευτές του Έβρου – Vouliwatch.gr για ανοιχτή διακυβέρνηση, διαφάνεια, λογοδοσία και ποιοτική δημοκρατική συμμετοχή του πολίτη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Δημοσιεύματα, Διαφάνεια, Ιστοσελίδες

vouliwatch.gr

Σήμερα εγκαινιάζουμε τη συνεργασία με την ιστοσελίδα vouliwatch.gr. Η επαφή με τα παιδιά που συμμετέχουν στην προσπάθεια έγινε μέσω του κοινού μας φίλου, Παύλου Γεωργιάδη, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Κάνοντας κλικ στο banner που έχει ήδη τοποθετηθεί στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας μας, μεταφέρεστε στο Vouliwatch.gr. Κάνετε login με τα στοιχεία σας του facebook, του twitter ή δημιουργώντας ένα νέο λογαριασμό με το email και έναν κωδικό. Αποκτάτε έτσι τη δυνατότητα να ρωτήστε ότι σας απασχολεί απευθείας στους βουλευτές του νομού μας ή και ολόκληρης της Ελλάδας ή της Ευρωβουλής. Στο νομό μας, μέχρις στιγμής έχει τεθεί μία ερώτηση (χωρίς να έχει ακόμα απαντηθεί) στον κ. Δεμερτζόπουλο. Τα βήματα είναι απλά:

 • Στέλνετε μήνυμα και το βλέπετε να δημοσιεύεται στο Vouliwatch
 • Ο Βουλευτής ενημερώνεται αυτόματα για το μήνυμά σας
 • Η απάντησή του δημοσιεύεται στο Vouliwatch
 • Αξιολογείτε την απάντησή του

Το Vouliwatch είναι η απάντηση της νέας γενιάς στην κρίση θεσμών της χώρας μας.  Είναι μια πρωτοβουλία μιας ομάδας που έχει ως στόχο να δυναμώσει τη δημοκρατία και τη νομοθετική λειτουργία, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να αξιολογήσει, να ελέγξει και να επικοινωνήσει απευθείας με τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Ανέβηκε στο διαδίκτυο το Μάρτιο του 2014, υποστηρίζεται από εθελοντές, οργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις και προωθεί την ανοιχτή διακυβέρνηση, την διαφάνεια, τη λογοδοσία και την ποιοτική δημοκρατική συμμετοχή του πολίτη.

Η πρωτοβουλία εμπνεύστηκε από το ParliamentWatch που ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιρλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Γερμανία) αλλά και από άλλες προσπάθειες ανοιχτής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H ψηφιακή πλατφόρμα δίνει στους πολίτες τις δυνατότητες:

 • να απευθύνουν ερωτήσεις απευθείας στους βουλευτές και ευρωβουλευτές
 • να ελέγχουν και να αξιολογούν πως αυτοί ψηφίζουν στη Βουλή
 • να εισάγουν θέματα για δημόσια συζήτηση, ώστε το Vouliwatch να τα μεταφέρει στους βουλευτές
 • να συζητούν για επίκαιρα θέματα στην ιστοσελίδα αλλά και στις εκδηλώσεις που οργανώνονται («Θέμα του Μήνα»)
 • να ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο («Παρατηρητήριο»)
 • να γνωρίσουν πως λειτουργεί ο κοινοβουλευτισμός και να εξοικειωθούν με τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου.
VouliWatch.gr

Vouliwatch.gr – Ρωτήστε τους βουλευτές Έβρου

Περισσότεροι από 30.600 πολίτες έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα, 1.200 από αυτούς έχουν εγγραφεί ως μέλη, ενώ χιλιάδες ακολουθούν και συμμετέχουν στις σελίδες της προσπάθειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Vouliwatch.gr - Ρώτησε τον βουλευτή/ευρωβουλευτή, Μοιράσου ιδέες & προτάσεις - Σχολίασε το θέμα του μήνα

Vouliwatch.gr – Ρώτησε τον βουλευτή/ευρωβουλευτή, Μοιράσου ιδέες & προτάσεις – Σχολίασε το θέμα του μήνα

Η καμπάνια crowdfunding

Το Vouliwatch ιδρύθηκε ως πολιτικά ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Είναι ένα start up κοινωνικής καινοτομίας που υποστηρίζεται οικονομικά, διαχειριστικά και τεχνολογικά από τα μέλη της ιδρυτικής του ομάδας. Η δημιουργία ενός δικτύου υποστηρικτών και φίλων είναι, επίσης, βασική επιδίωξη των ιδρυτών της πλατφόρμας, ώστε να εμπνέει και να κινητοποιεί περισσότερους πολίτες.  Για να συνεχίσει όμως την προσπάθειά του, να αναβαθμίζει την ιστοσελίδα του και να κάνει αισθητή την παρουσία του στη δημόσια συζήτηση, χρειάζεται οικονομικούς πόρους.

Σήμερα, 2 Οκτωβρίου, το Vouliwatch ξεκινά crowdfunding καμπάνια φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει 20.000 ευρώ μέσα σε  30 ημέρες.

Απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες,  στην ομογένεια, καθώς και σε κάθε πρόσωπο και οργανισμό που πιστεύει και υποστηρίζει το στόχο για ποιοτικούς θεσμούς, καλύτερη νομοθέτηση, ουσιαστική πολιτική συμμετοχή στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Κάθε ποσό, μικρό ή μεγάλο, όσο και η διάδοση της καμπάνιας στα δίκτυα συγγενών, φίλων ή συνεργατών του καθενός, είναι εξίσου σημαντικά για την ενίσχυση της προσπάθειας.

Ενισχύοντας το Vouliwatch,
ενισχύουμε τη φωνή του πολίτη
και  δυναμώνουμε τη δημοκρατία.

Ως pamemprosta.org στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων αυτής της ενδιαφέρουσας ιδέας. Ήδη την πρώτη μέρα έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα 1.480 ευρώ. Για να ενισχύστε την καμπάνια κάντε κλικ εδώ.

Ανεξάρτητα από το αν επιλέξετε να στηρίξτε οικονομικά το vouliwatch.gr, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να απευθύνουν δημόσια ερωτήματα στους 4 βουλευτές του νομού μας.

===========

Για παράδειγμα, δείτε ένα ενδιαφέρον ερώτημα που τέθηκε μέσω του VouliWatch.gr στον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Επιτήδειο και αφορούσε την πρόσληψη της κόρης του συναδέλφου του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα, ενώ την κόρη του κ. Επιτήδειου την προσέλαβε ο τρίτος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Λάμπρος Φουντούλης (διαβάστε τις καταγγελίες στο Newsbeast στις 27/7/2014)

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Όμως για να μην γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα συμφώνησαν και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι που πλασάρονται ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας. Πάντως για να μην μείνει παραπονεμένο το κόμμα και να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές : ο κ. Επιτήδειος τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη.

Η… ενδιαφέρουσα απάντηση του κ. Επιτήδειου βρίσκεται εδώ.

2 Σχόλια

 1. Παύλος Γεωργιάδης
  • πάμε μπροστά