πάμε μπροστά

Σάββατο

4

Οκτώβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θα συνεχίσει να είναι η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. η πιο αδιαφανής εταιρεία του δήμου Αλεξανδρούπολης;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Απευθείας Αναθέσεις, Αρχεία βίντεο, Γιορτή Κρασιού, Δημοπρασίες, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Διαύγεια, Διαφάνεια, Εθελοντισμός, Εκδηλώσεις, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.

Ο νέος πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. και πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης στην τελετή ορκομωσίας των μελών του ΔΣ την 25/08/2014

Ο νέος πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. και πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης στην τελετή ορκομωσίας των μελών του ΔΣ την 25/08/2014 με τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη

Πλησιάζουμε τους 2 μήνες από την επιτυχημένη διεξαγωγή της Γιορτής Κρασιού 2014 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Παρά τις υποσχέσεις του πρώην προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. κ. Κώστα Μαυρίδη και του δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, ακόμα ουδέν νεότερο από το μέτωπο της λογοδοσίας και του απολογισμού.

Χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν τη γιορτή, δεκάδες “εθελοντές” έψησαν κρεατικά (με το αζημίωτο για τους συλλόγους τους – η λέξη “εθελοντισμός” χάνει το νόημά της στις μέρες μας), περίπτερα της εταιρείας πωλούσαν αναμνηστικά και ποτά/αναψυκτικά, εκατοντάδες κιλά κρέατος γνωστής και άγνωστης προέλευσης ψήθηκαν στις σχάρες του πάρκου αλλά ακόμα σιγή ιχθύος.

Η νέα διοίκηση που ανέλαβε αυτές τις ημέρες ελπίζουμε να δείξει άλλα δείγματα γραφής. Αν δεν το πράξει, περιμένουμε πολλά από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Δυστυχώς, τα μέλη της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν τα περασμένα χρόνια έκαναν ελάχιστο έργο στον τομέα της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης του τρόπου λειτουργίας και της οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας.

Το Διαύγεια της εταιρείας είναι από τα πιο ελλιπή σε πληροφόρηση του δήμου, ευθύνες σίγουρα είχαν οι διοικήσεις μέχρι σήμερα αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που αναρτούν με το σταγονόμετρο τους διαγωνισμούς εκμίσθωσης αιγιαλών και προμηθειών, χωρίς να βλέπουμε πουθενά αναρτημένα τα ονόματα των συμμετεχόντων σε αυτούς, τις προσφορές που δόθηκαν, τα μισθώματα που πληρώνονται και το ποιοι τα εκμισθώνουν. Η δικαιολογία τους ότι πρόκειται για “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα” είναι επιεικώς απαράδεκτη και με αυτή τη λογική θα έπρεπε να καταργηθεί τελείως το Διαύγεια… Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βλέπουμε έκπληκτοι το καλοκαίρι σε beach bar να συχνάζουν συγκεκριμένοι αιρετοί ενώ άλλες περιπτώσεις συγγενικά τους πρόσωπα να είναι μεταξύ των εκμισθωτών των παραλιών, χωρίς να έχουμε όμως ενημερωθεί εκ των προτέρων για το πώς, με ποιές προσφορές, με ποιούς συμμετέχοντες στις δημοπρασίες και με ποιο τίμημα κατάφεραν να πλειοδοτήσουν και να επιλεγούν.

Η κατάσταση αυτή πρέπει κάπου να τελειώσει. 

Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. (Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης)Η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. πρέπει να γυρίσει σελίδα και να λειτουργήσει ανοικτά, διάφανα, οι διοικήσεις τους να λογοδοτούν στο δημότη για τον τρόπο που διαχειρίζονται και το τελευταίο ευρώ του προϋπολογισμού της. Θυμίζω ορισμένα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα από την φετινή γιορτή κρασιού που πρέπει να απαντηθούν με την πρώτη ευκαιρία:

 • Ποιές ποσότητες κρέατος αγοράστηκαν μέσω διαγωνισμού και ποιες με απευθείας ανάθεση; Ποιοι οι μειοδότες και ποιο το τελικό κόστος ανά προϊόν;
 • Από πού έγιναν οι προμήθειες για τα σουβλάκια κοτόπουλο και τα λουκάνικα που δεν αναφέρονται στον αρχικό διαγωνισμό;
 • Ποια ποσότητα κρασιού καταναλώθηκε στο 10ήμερο; Η προμήθεια έγινε μόνο από την επιχείρηση που μειοδότησε στο διαγωνισμό ή έγιναν και απευθείας αναθέσεις για επιπλέον ποσότητες και από πού;
 • Με ποια κριτήρια μοιράζονται οι θέσεις των περιπτέρων στους συλλόγους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (με κλήρωση ή όχι);
 • Τι έσοδα αποκόμισαν οι σύλλογοι που βοήθησαν στο ψήσιμο; Πόσα τεμάχια πώλησαν στο 10ήμερο και τι καθαρό ποσό εισέπραξαν;
 • Θα ληφθούν υπόψη τα έσοδα των συλλόγων από αυτό το 10ήμερο για να μην ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά ή θα πάρουν και άλλες ενισχύσεις μέσω δημοτικού συμβουλίου από το δήμο Αλεξανδρούπολης;
 • Ποιός ήταν ο τζίρος από τα ποτά/αναψυκτικά και ποια τα κέρδη; Τι κερδίζει η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. από αυτά;
 • Ποια ήταν τα έσοδα από τους χορηγούς της εκδήλωσης;
 • Τι κόστισε κάθε ορχήστρα που εμφανίστηκε αυτές τις 10 ημέρες;
 • Ποιά ποσά πληρώθηκαν και σε ποιούς για την παρουσίαση και την διοργάνωση των εκδηλώσεων;
 • Πόσα εισητήρια εισόδου κόπηκαν;
 • Πόσα άτομα απασχολήθηκαν από την Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. στο χώρο, με ποιον τρόπο προσελήφθησαν και επιλέχθηκαν;
 • Δικαιούται η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. να προμηθεύεται κρεατικά και κρασί με αυτές τις διαδικασίες (εκτός του δήμου Αλεξανδρούπολης) ή ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 4 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ΤΕΥΧΟΣ Α’ 240 /12.12.2012 (που αναφέρει ρητά ότι η διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών όλων των νομικών προσώπων των δήμων πραγματοποιείται εφεξής – από 12.12.2012 – από τους οικείους δήμους μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στον ΕΚΠΟΤΑ);
 • Τι θα γίνει με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής; Θα εκμιστωθεί ο χώρος ή θα μείνει ανεκμετάλλευτος μέχρι την επόμενη Γιορτή Κρασιού;

Πολύ σημαντική και η σημερινή πρόταση του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Κατσαντούρα για δημοσιοποίηση των θεμάτων και των συνεδριάσεων των νομικών προσώπων του δήμου. Η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. έχει δική της ιστοσελίδα και δεν υπάρχει λόγος να μην αναρτά τις ημερήσιες διατάξεις και τα αποσπάσματα πρακτικών της και εκεί.

Σε πρόσφατη εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη, ο νέος πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε. και πρώην δήμαρχος, κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, εκφώνησε λόγο (που δημοσιεύτηκε και σε τοπικά blog) με τίτλο “Το όραμα και οι στόχοι του νέου Προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. κ. Αρβανιτίδη για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης”.

Στο κείμενο αυτό (με τον χωρίς λόγο πολύπλοκο τρόπο γραφής – ελπίζω κάποτε να κυριαρχήσει η καθομιλουμένη σε τέτοιου είδους ομιλίες για να κρατά το ενδιαφέρον των ακροατών, να είναι απλές και κατανοητές χωρίς πομπώδεις εκφράσεις), ο κ. Αρβανιτίδης μιλά για:

 • αξιοποίηση των ιαματικών πηγών με ανανέωση των εγκαταστάσεων στα Λουτρά Τραϊανούπολης,
 • διαμόρφωση νέων τουριστικών πακέτων ιαματικού τουρισμού προς νέα τμήματα τουριστικής πελατείας (μάλλον εννοεί νεότερους ανθρώπους),
 • θέσπιση παρατηρητηρίου τουρισμού για έρευνα στα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία των τουριστών της πόλης μας,
 • επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες
 • εξορθολογισμό των οικονομικών της εταιρείας, κατοχύρωση της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας της,
 • αύξηση των εσόδων μέσω της βελτίωσης απόδοσης των περιουσιακών της στοιχείων,
 • προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως θρησκευτικός, ιαματικός, οικοτουρισμός
 • ανάπτυξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου
 • ανάπτυξη συμμαχιών (ΕΟΤ, Περιφέρεια ΑΜΘ, Υπουργείο ΑΜΘ, ιδιωτικοί οργανισμοί και φορείς, κλπ).

Σε όλα αυτά ούτε λόγος για διαφάνεια, λογοδοσία, απολογισμό. Μακάρι να έγινε εκ παραδρομής και λόγω των απαιτήσεων της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Δ.Σ. θα δείξουν προς τα που κινούμαστε. Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει σοβαρό έλεγχο και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Καλή θητεία σε όλους, θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια προώθησης της πόλης μας (όπως η εφαρμογή Alexandroupoli Travel Guide).

Δείτε το βίντεο της 30/9/2014 στο ΘράκηΝΕΤ και τις δηλώσεις του κ. Αρβανιτίδη για τα σχέδια του δήμου για τα ιαματικά λουτρά.

==========================

Διαβάστε το κείμενο της ομιλίας του νέου προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. κ. Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη:

«Η σημερινή εκδήλωση και συνάντηση μας πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσίαση ενός εξαιρετικού βιβλίου που εστιάζεται σε μία ειδική μορφή τουρισμού και συγγραφέας του είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας, αλλά κυρίως φίλος της Αλεξανδρούπολης, του Δήμου μας, του Δημάρχου και εμού. Αναφέρομαι στον αγαπητό Κωνσταντίνο Κουσκούκη και το βιβλίο του «Τουρισμός Υγείας, Ιαματικός Τουρισμός, Θερμαλισμός: Προοπτικές Ανάπτυξης στην Ελλάδα» και στην γενναιόδωρη αποδοχή εκ μέρους του της πρότασής μου να βρεθεί σήμερα μαζί μας για να αντλήσουμε ιδέες και δράσεις από τα κείμενά του και να στοχασθούμε για το μέλλον και την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης στον τόπο μας, στην οποία κομβικό ρόλο έχει η πολυδιάστατη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Συνιστώ σε όλους όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των κοινών, σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, από την κυβέρνηση έως τις περιφέρειες, τα υπουργεία και τους Δήμους, να μελετήσουν διεξοδικά το βιβλίο του κ. Κ. Κουσκούκη. Η αποσταγμένη γνώση, η οξυδέρκεια της σκέψης, η τεκμηρίωση των προτάσεων είναι λίγες μόνο από τις αρετές του λόγου του.

Το βιβλίο του Κ. Κουσκούκη είναι μια πρωτότυπη ολιστική επιστημονική μελέτη για ένα μείζον και κρίσιμο θέμα, τον τουρισμό υγείας. Μια δημόσια κατάθεση, ένας οδηγός για δράση σε εθνικό, περιφερειακό, τοπικό επίπεδο, μια πυξίδα για να ασκηθούν πολιτικές και να αξιοποιηθούν παραγωγικοί πόροι που μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην υπέρβαση της κρίσης. Η πρόταση του συγκροτεί την πλέον τεκμηριωμένη ανάλυση για ένα τομέα της οικονομίας που είναι δυστυχώς αναξιοποίητος, αλλά έχει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να παράξει πλούτο για τη χώρα. Ένα τομέα που ενώ είναι ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες δεν επένδυσαν σε αυτόν, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί φορείς, οργανισμοί, επιχειρήσεις. Μια ανερμήνευτη αδράνεια χαμένων ευκαιριών είναι η αξιοποίηση του τουρισμού υγείας.

Το βιβλίο του κ. Κουσκούκη μας τονίζει ότι η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας στον τομέα του τουρισμού υγείας, μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην διαμόρφωση ελκυστικών τουριστικών προϊόντων που να απευθύνονται σε νέα τμήματα τουριστικής πολιτικής. Συγχρόνως μας υπενθυμίζει ότι αν θέλουμε να υπερβούμε προκαταλήψεις του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην κρίση πρέπει να ανοιχθούμε στους ορίζοντες των επενδύσεων μέσα από τη συνεργασία Ο.Τ.Α. με ιδιώτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον κλάδο αυτό. Οι Δήμοι πρέπει και μπορούν μέσα από αυτή τη συνεργασία να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση –  εκσυγχρονισμό – ανάπτυξη των τουριστικών ιαματικών υποδομών που σήμερα βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η ΤΙΕΔΑ. Θα αναζητήσουμε συστηματικά και στοχευμένα επενδυτές για την ανανέωση των εγκαταστάσεων στα Λουτρά Τραϊανούπολης για να διαμορφώσουμε σταδιακά τουριστικά προϊόντα ιαματικού τουρισμού, ελκυστικά σε νέα τμήματα τουριστικής πελατείας .

Η σημασία του Τουρισμού για την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή επιβάλλει την υιοθέτηση ενός νέου, σύγχρονου, παραγωγικού μοντέλου τουριστικής πολιτικής με γνώμονα την βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και υπηρεσιών.

Δεδομένου ότι ο κλάδος κατέγραψε αξιοσημείωτη αντοχή ακόμα και μέσα στην κρίση, με εντυπωσιακά αποτελέσματα το φετινό καλοκαίρι, είναι ασφαλές να πούμε ότι ο τουρισμός είναι μια αξιόπιστη οδός για την ανάπτυξη και τη συμβολή του στην υπέρβαση της κρίσης.

Σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία έτη ο ιδιωτικός τομέας έχει να επιδείξει ουσιαστικές κατακτήσεις και θεαματικές επιδόσεις που διαχέονται στο σύνολο της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα η καινοτόμος και εξωστρεφής τουριστική πολιτική που ασκήθηκε  από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την ΤΙΕΔΑ έθεσαν τις βάσεις για ένα προσανατολισμό που θα αναδείξει και θα κατοχυρώσει την Αλεξανδρούπολη ως τουριστικό προορισμό, θα την τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στο σύγχρονο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Το τοπικό τουριστικό προϊόν στην προσεχή κρίσιμη πενταετή προγραμματική περίοδο που συμπίπτει με τη θητεία της νέας δημαρχιακής αρχής θα ενισχυθεί μέσω της υιοθέτησης σύγχρονων εργαλείων ανάπτυξης, υλοποίησης πολυδιάστατων δράσεων μάρκετινγκ,  αξιοποίησης έργων τουριστικής υποδομής μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, την αξιοποίηση των τοπικών πόρων μας, (φυσικών και ανθρωπογενών).

Θα επιχειρήσουμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει για την άσκηση στοχευμένης και ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής με τη δημιουργία ενός τοπικού παρατηρητηρίου τουρισμού. Το παρατηρητήριο αυτό θα υλοποιήσει πρωτογενείς έρευνες στους καταναλωτές και επισκέπτες, θα επεξεργάζεται δεδομένα και στοιχεία, θα παρέχει λεπτομερή και αναλυτική πληροφόρηση σε όλους τους εμπλεκόμενους  με τον τοπικό τουρισμό. φορείς και επιχειρηματίες. Η κατανόηση των προβλημάτων και δυνατοτήτων του κλάδου, η ανάπτυξη εργαλείων μέτρησης και αποδοτικότητας του τοπικού τουριστικού προϊόντος, η καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των καταναλωτών είναι βασικές προϋποθέσεις για τον σχεδιασμό μιας τουριστικής πολιτικής που θα αξιοποιήσει πολλαπλασιαστικά τους πόρους της περιοχής και θα ανταποκριθεί θετικά στις προκλήσεις των καιρών.

Προκειμένου να καταστεί εφικτή αφενός η αντιμετώπιση των αδυναμιών του τοπικού τουριστικού κυκλώματος και αφετέρου η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η ΤΙΕΔΑ στο πλαίσιο των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων τους και των ρόλων τους ως «στρατηγείου» τουριστικής ανάπτυξης υπέρ της τοπικής κοινωνίας, θα έχουν μία συνεχή και ανοιχτή «γραμμή» διαβούλευσης και συνεργασίας με τους επιμέρους φορείς και επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την άσκηση τουριστικής πολιτικής. Η συνέργεια όλων των τοπικών δυνάμεων θα παράξει διαχύσεις προς όλους τους κλάδους και θα αποτρέψει αλληλοεπικαλύψεις και συγκρούσεις.

Ο τουρισμός λοιπόν εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική του, ως ένας από τους βασικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Η ενίσχυση του τουρισμού σημαίνει ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής. Όπως επεσήμανα απαιτείται να υιοθετήσουμε δράσεις προς την κατεύθυνση προσαρμογής σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και τις επενδύσεις, στην ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  της περιοχής.

Η νέα  τοπική τουριστική πολιτική που υιοθετούμε έχει ως κατευθυντήρια γραμμή την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος μας και τη μετάβαση σε έναν πολυθεματικό, ποιοτικό, διαφοροποιημένο, οικονομικά αποδοτικότερο τουρισμό. Αυτοί οι στόχοι θα κατακτηθούν με καινοτόμες δράσεις και έργα. Μία από αυτές είναι η επιστημονική τεκμηρίωση της ταυτότητας της πόλης. Με ολοκληρωμένη μελέτη θα συντάξουμε τους άξονες ενός αστικού μάρκετινγκ της Αλεξανδρούπολης και τη διαδικασία προώθησης της σε ένα περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού. Η συγκρότηση της ανταγωνιστικής ταυτότητας της Αλεξανδρούπολης είναι η αιχμή του δόρατος στην «κατασκευή» μιας ελκυστικής πόλης για κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρήσεις. Προτεραιότητα μας επίσης είναι η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την ΤΙΕΔΑ  και ο εξορθολογισμός των οικονομικών της για την κατοχύρωση της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας της. Η θεσμοθέτηση νέων φεστιβάλ και γιορτών, η αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, η αύξηση των εσόδων μέσα από την βελτίωση της απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων και των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι άμεσοι στόχοι που θα υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμα.

Είναι σαφές ότι η ενίσχυση της τουριστικής παρέμβασης μας στις στοχευμένες αγορές που ήδη έχει ξεκινήσει θα ενισχυθεί και θα διευρυνθεί. Η Ρωσία, η Τουρκία , η Βουλγαρία, χώρες που έχουν υψηλό ποσοστό παρουσίας επισκεπτών στην περιοχή, θα είναι στην προτεραιότητα των παρεμβάσεων μας. Συγχρόνως με την ανάδειξη και αξιοποίηση ειδικών και εναλλακτικών  μορφών τουρισμού όπως θρησκευτικός, ιαματικός, οικοτουρισμός.

Θα επιχειρήσουμε να «τοποθετήσουμε» την Αλεξανδρούπολη ως τουριστικό προορισμό σε αναδυόμενες ή ισχυρές αγορές. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα του διαδικτύου είναι ένας τρόπος προώθησης της εικόνας της πόλης που είναι οικονομικός, σύγχρονος, αποτελεσματικός. Θα επενδύσουμε σε αυτό τον τομέα οργανωμένα και συστηματικά  και είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έχουν θετικό πρόσημο.

Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι στις δράσεις και πρωτοβουλίες μας θα αναζητήσουμε συμμάχους και υποστηρικτές. Το φάσμα τους θα είναι ανοιχτό. Ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, οι ιδιωτικοί οργανισμοί και φορείς όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, ο Σύνδεσμος  Τουριστικών και Ταξιδιωτών Γραφείων Ελλάδος  κ.α. θα είναι υποψήφιοι εταίροι μας στον αγώνα μας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.»