πάμε μπροστά

Τρίτη

14

Οκτώβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Οριστικά στο δήμο έκταση-φιλέτο 9,5 στρ. από το ΤΑΙΠΕΔ με έξυπνους χειρισμούς δημοτικής αρχής και υπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Λαμπάκης Ευάγγελος, Μεγάλα θέματα δήμου, Συνεντεύξεις, Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε., ΤΑΙΠΕΔ

Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ-HRADF)

Μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Αλεξανδρούπολης (των κ.κ. Μαστορόπουλου και Πορτοκαλίδη) η σημερινή ανακοίνωση της μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο των τίτλων κυριότητας του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων δίπλα ακριβώς στο υπό κατασκευή Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε περάσει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 14/11/2013 και είχε συμπεριληφθεί σε έντυπό του με τα οικόπεδα-φιλέτα προς πώληση.

Φυλλάδιο ΤΑΙΠΕΔ σελ. 70 - Οικόπεδο στην Αλεξανδρούπολη έκτασης 17.859,92 μ2 (στο δυτικό κομμάτι κτίζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο)

Φυλλάδιο ΤΑΙΠΕΔ σελ. 70 – Οικόπεδο στην Αλεξανδρούπολη έκτασης 17.859,92 μ2 (στο δυτικό μισό κτίζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο)

Με τη σημερινή ανακοίνωση ο δήμος αυξάνει την περιουσία του, σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο, κατά 2,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ και αυτό επιτεύχθηκε με διόρθωση της προϋπάρχουσας πράξης εφαρμογής και την χρέωση της εισφοράς σε γη που όφειλε το ελληνικό δημόσιο στο ήδη παραχωρημένο στο Υπουργείο Πολιτισμού ακίνητο στο οποίο κατασκευάζεται το Μουσείο.

Ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προτείνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την ανταλλαγή αυτής της έκτασης με το σημερινό κτίριο των δικαστηρίων στην παραλία της Αλεξανδρούπολης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου δικαστικού μεγάρου και τη χρήση του παλιού για πολιτιστικούς σκοπούς (η ανακοίνωση αυτή ενόψει και της εκπόνησης της μελέτης του Γ.Π.Σ., διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, είναι λίγο βεβιασμένη – καλό θα ήταν οι προτάσεις χρήσης του οικοπέδου αυτού να προκύψουν από τη μελέτη και όχι από αιρετούς).

Σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο, για τα 151 στρ. έκτασης που είναι ακόμα στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ (έκταση κάμπινγκ, γήπεδο Μαρακανά, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής) έχει κατατεθεί ήδη τεκμηριωμένη αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε συνεργασία πάλι με την υπηρεσία δόμησης και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σημερινή του συνέντευξη ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε ειδικότερα και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στην προσπάθεια νομιμοποίησης των κτισμάτων του. Με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας ο χώρος θα χαρακτηριστεί και επισήμως “πάρκο” με αποτέλεσμα η χρήση αυτή να ισχύει για πάντα και να μη μπορεί οποιοσδήποτε ιδιώτης ή μελλοντικός ιδιοκτήτης να την αλλάξει στο μέλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αφισορύπανση και στο πρόσφατο επεισόδιο με τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ που ήθελαν να αναρτήσουν πανό στην πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου.

=============

σ.σ. Επειδή με το Διονύση Μαστορόπουλο είμαστε φίλοι από τα εφηβικά μας χρόνια και έχουμε πλέον και σχέση σχεδόν συγγενική, εξ αγχιστείας, κοινοποιώντας αυτή μας τη φιλική-συγγενική σχέση στους αναγνώστες του blog, θα ήθελα να τον συγχαρώ δημόσια για την σημερινή επιτυχία του ιδίου, της υπηρεσίας του και της αιρετής πολιτικής ηγεσίας του δήμου.
Στο παρελθόν οι σχέσεις μας είχαν περάσει μία κρίση λόγω θέματος που ανέδειξε η πρώην παράταξή μου (και δίκαια πιστεύω, στα πλαίσια της άσκησης αντιπολίτευσης και ελέγχου της δημοτικής αρχής) για απευθείας αναθέσεις σε συγγενικό του πρόσωπο. Η σημερινή αναφορά σε δελτίο τύπου παράταξης της αντιπολίτευσης, όμως, σε έγγραφο-βεβαίωση που χορήγησε παλαιότερα στο ΚΤΕΛ και η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου που αυτή έγινε, ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση. Στην επαγγελματική πορεία καθενός μας θα γίνουν και λάθη, και παραλήψεις, θα υπάρξουν και αστοχίες,  η σημερινή μέρα όμως είναι μία μέρα που ο Διονύσης πρέπει να νιώθει περήφανος γιατί προσέφερε κάτι διαχρονικά θετικό στην πόλη μας.
Τέλος, πιστεύω πως η αντιπολίτευση πρέπει να έχει το πολιτικό θάρρος να συγχαίρει δημόσια τη δημοτική αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες όταν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους είναι τόσο εξώφθαλμα θετικά για το δήμο και τους δημότες του.
Καλή συνέχεια σε όλους, ένα μεγάλο μπράβο και στο φίλο, Κώστα Πορτοκαλίδη. Θα είμαι δίπλα σε όλους, αιρετούς και υπηρεσιακούς, επικροτώντας κάθε τους ενέργεια προς τη θετική κατεύθυνση.