πάμε μπροστά

Τρίτη

21

Οκτώβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αναβολή για Δευτέρα 19/1/2015 στη δίκη των 35 – Απορρίφθηκε η πρόταση άρσης περιοριστικών όρων για τους επανεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Φωτογραφίες/Γραφικά

Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής (21/10/2014)

Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής (21/10/2014)

Αναβλήθηκε σήμερα, για 3η φορά, η εκδίκαση της υπόθεσης των 35 υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Αλεξανδρούπολης που παραπέμφθηκαν στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής με τις κατηγορίες της υπηρεσιακής κατ’ εξακολούθηση απιστίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ. υπερβ. τα 150.000 ευρώ, ηθικής αυτουργίας σ’ αυτή και άμεσης συνέργειας στην ηθική αυτουργία.

Η συζήτηση της υπόθεσης, μετά την διακοπείσα χθεσινή συνεδρίαση, συζητήθηκε τελικά στις 14:10 με την κ. Πρόεδρο να καλεί έναν έναν τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους.

Η αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον 1ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής

Η αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στον 1ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής

Μετά από τον έλεγχο παρόντων και απόντων, διαπιστώθηκε ότι από την αίθουσα απουσίαζαν οι συνήγοροι των κ.κ. Καραπιπέρη και Γουμενίδη (ο κ. Φωτιάδης που βρισκόταν σε δικαστήριο στην Ορεστιάδα) και των κ.κ.Τσίχλη και Κιτσικίδη (ο κ. Δημήτραινας, δικηγόρος από Αθήνα με ανειλημμένες υποχρεώσεις λόγω ταυτόχρονης εκδίκασης υποθέσεων άλλων πελατών του).

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι η απουσία ειδικά του κ. Δημήτραινα είναι καθοριστική (τον κ. Φωτιάδη θα μπορούσαν να τον περιμένουν να επιστρέψει από Ορεστιάδα) και πρότεινε αναβολή για τη Δευτέρα 19/1/2015.

Ο κ. Αγγλιάς έθεσε το θέμα των δημοτικών συμβούλων που επανεξελέγησαν και είναι σε αργία, ζητώντας την άρση των περιοριστικών όρων (στους περισσοτέρους είχε οριστεί εγγύηση 1000 ευρώ, σε έναν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και σε έναν η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα).

Ως μάρτυρα για την άρση των περιοριστικών όρων κάλεσε το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη ο οποίος μίλησε νομικό κενό του Καλλικράτη λόγω της μείωσης των δημοτικών συμβούλων και της ερμηνείας του όρου “απόλυτη πλειοψηφία”, τους “άπειρους δημοτικούς συμβούλους” που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. και για σοβαρότατα θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ. που θα επηρεάσουν την πορεία του δήμου για τα επόμενα 50 χρόνια, υποστηρίζοντας ειδικά τον συνάδελφό του δημοτικό σύμβουλο και ιατρό κ. Γιαννέλο.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να γίνει δεκτό το αίτημα άρσης των περιοριστικών όρων, τουλάχιστον για όσους αυτό είναι το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και η παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα (και όχι για την απαγόρευση εξόδου από την χώρα).

Το προεδρείο αποσύρθηκε για να συνεδριάσει και αφού επανήλθε στις 15:41 αποφάνθηκε ότι η δίκη αναβάλλεται για τη Δευτέρα 19/1/2015.

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά την αίτηση άρσης περιοριστικών όρων των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να λειτουργεί, λοιπόν, κουτσουρεμένο ως έχει τουλάχιστον μέχρι την 19/1/2015 οπότε και θα διεξαχθεί, πιθανά, η δίκη. Μακάρι να εκδικαστεί η υπόθεση το Γενάρη και να μη διαιωνίζεται αυτή η ιστορία. Ας μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και ο έλεγχος των 900 αναθέσεων μεταξύ του 2007 και του 2010 τους φακέλους των οποίων έψαχναν τις τελευταίες εβδομάδες οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.