πάμε μπροστά

Τρίτη

21

Οκτώβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η απάντηση της κ. Ζάχαρη: “Η επίσκεψη έγινε χωρίς την χρήση του θεσμικού μου ρόλου αλλά ως εκπροσώπου πολιτιστικού φορέα της πόλης μου”

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αντιπεριφερειάρχες, Μεγάλα θέματα δήμου, Περιφερειακό Συμβούλιο, Χρυσωρυχεία

Ζηνοβία Ζάχαρη - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Έβρου (Μάιος 2014)

Ζηνοβία Ζάχαρη – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Έβρου (Μάιος 2014) – από 13/10/2014 θεματική αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

Χθες Δευτέρα 20 Οκτώβρη 2014 στις 21:11, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ζάχαρη απάντησε με μήνυμα μέσω του Facebook στην ανάρτησή μας σχετικά με επίσκεψή της στη Χαλκιδική.

“Καλησπέρα σας.
Η παράταξη μου και εγώ είμαστε αρνητικοί στα μεταλλεία χρυσού!!! Όπως γνωρίζετε από την προεκλογική περίοδο. Γνωρίζω πολύ καλά για τις αρνητικές επιπτώσεις του θέματος. Θα ήταν λάθος τακτική να μπω σε αυτή την διαδικασία από τη στιγμή που νοιάζομαι και αγωνίζομαι για το καλό του τόπου μου. Τον τόπο που έχω γεννηθεί. Τον τόπο που έχω μεγαλώσει. Τον τόπο που εργάζομαι. Τον τόπο του μεγαλώνει η οικογένεια μου και πιο σημαντικό το παιδί μου μόλις ενός έτους.
Η επίσκεψη έγινε χωρίς την χρήση του θεσμικού μου ρόλου αλλά ως εκπροσώπου πολιτιστικού φορέα της πόλης μου. Η επίσκεψη αυτή ήταν σε πολιτιστικό πλαίσιο με συλλόγους της περιοχής που συνεργαζόμαστε εδώ και πέντε χρόνια και έχουμε αναπτύξει τις καλύτερες σχέσεις.
Λάθος έχετε τοποθετηθεί.
Ευχαριστώ πολύ

Το μήνυμα το έστειλα κ χθες μόλις σας αποδέχτηκα αλλά δεν παραδόθηκε.
Ευχαριστώ για την κατανόηση

Επειδή περιμένουμε ακόμα να μας καλέσει τηλεφωνικά για κάποιες διευκρινίσεις που της έχουμε ζητήσει, σε περίπτωση που τις λάβουμε θα ενημερώσουμε αυτή την ανάρτηση.

=================

Προσθήκη 22/10/2014 12:30

Σε τηλεφωνική μας συνομιλία χθες το πρωί, η κ. Ζάχαρη είπε τα ακόλουθα:

Η ίδια είναι πρόεδρος του συλλόγου Θράκες της Ορεστιάδας και έχει τις καλύτερες σχέσεις με συλλόγους του βορείου Έβρου. Ο σύλλογός της σε κάθε εκδήλωση που συμμετέχει πληρώνει τα δικά του έξοδα από ίδιους πόρους, δεν έχει χορηγούς.

Η οικογένειά της αποκλείεται να στήριζε “επενδύσεις” τέτοιας μορφής. Δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική, είναι άτομο καθαρό που αγωνίζεται για τον τόπο του, δεν θα έκανε τέτοιο βήμα στον πρώτο μήνα των δραστηριοτήτων της για να ανατρέψει τη θέση της παράταξής της.

Εκείνη την μέρα με 2-3 φίλες της μετέβη στη Θεσσαλονίκη για προσωπικές της υποχρεώσεις αλλά και για να συναντήσει τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ενημερωθεί για το κομμάτι του πολιτισμού. Μετά εκείνη τη συνάντηση συναντήθηκε με τους πολιτιστικούς συλλόγους που συνεργάζεται (Μαρώνεια, Μαρμαρά, Αμμουλιανή, Στρατώνι), οι “Θράκες” έχουν προσκληθεί άλλωστε να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στο προσεχές διάστημα, στις 3/12. Κάποια στιγμή και ενώ έτρωγε σε ταβέρνα στο Στρατώνι, δίπλα τους ήταν μία παρέα από άντρες που δούλευαν στα χρυσωρυχεία της περιοχής. Κάποιος από τους συνοδούς της τη σύστησε στους άντρες ως αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και περιβάλλοντος της ΠΑΜΘ και τότε γνωρίστηκαν με τον κ. Μαρκόπουλο. Δεν ξεναγήθηκε όμως στα χρυσωρυχεία από τον κ. Μαρκόπουλο. Κυρίες από το χορευτικό σύλλογο Στρατωνίου προσφέρθηκαν να την ενημερώσουν για το πώς λειτουργούν τα χρυσωρυχεία στο Στρατώνι, καθώς οι σύζυγοί τους εργάζονται εκεί, η κ. Ζάχαρη όμως είπε ότι σε τέτοια περίπτωση η ενημέρωση θα έπρεπε να είναι σφαιρική και απ’ όλες τις απόψεις.

==================

Προσθήκη 11/11/2014 09:40

Aλεξανδρούπολη 4.11.2014

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου Αντωνιάδη Κωνσταντίνο
  • κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού Ζηνοβία Ζάχαρη
  • Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων: κ.κ.  Φ. Καραλίδη, Κ. Μορφίδη, Τ. Κουϊκ,  Β. Τραϊφόρο, Κ. Γεροστεργίου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, την επίσκεψη της κ. Αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αρμόδιας για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, ,κ. Ζηνοβίας Ζάχαρη, στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, συνοδευόμενης μάλιστα από τον διευθυντή της «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» κ. Γιώργο Μαρκόπουλο.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης, για να δικαιολογήσει το πολιτικό ολίσθημα, εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «….Η επίσκεψη έγινε χωρίς τη χρήση του θεσμικού μου ρόλου αλλά ως εκπροσώπου πολιτιστικού φορέα της πόλης μου. Η επίσκεψη αυτή ήταν σε πολιτιστικό πλαίσιο με συλλόγους της περιοχής που συνεργαζόμαστε εδώ και πέντε χρόνια και έχουμε αναπτύξει τις καλύτερες σχέσεις…»

Η εταιρία «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τρόπους (διαφημίσεις στα ΜΜΕ, χορηγίες σε αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, διοργάνωση εκδρομών, προσλήψεις προσωπικού κ.α.), ώστε να δημιουργήσει θετικό κλίμα για να αναπτύξει της εξορυκτικές της δραστηριότητες και στην περιοχή μας. Για το σκοπό της αυτό έχει μέχρι σήμερα με το μέρος της, όλες τις κυβερνήσεις. Το ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη καθολική αντίδραση-αντίσταση του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής.

Για την κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι θεμιτό να επισκέπτεται τα χρυσωρυχεία  στη Χαλκιδική και μάλιστα συνοδευόμενη από τον διευθυντή της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.», δήθεν ως εκπρόσωπος πολιτιστικού φορέα της πόλης της; Αλήθεια, ποιόν πολιτιστικό φορέα εκπροσωπούσε; Ποια είναι η θέση του φορέα που εκπροσωπούσε, για την εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή μας;

Οι επαφές και οι συζητήσεις που είχε η κ. Αντιπεριφερειάρχης με στελέχη των εταιριών, συνάδουν με τις θέσεις και τις απόψεις που έχει εκφράσει επανειλημμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ ενάντια στη εξόρυξη του χρυσού, αλλά και η παράταξη στην οποία ανήκει;

Άραγε οι εκπρόσωποι των εταιρών, κατά τις συναντήσεις που είχαν με την κ. Ζ. Ζάχαρη, παρέβλεψαν την ιδιότητα της, ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, ή είδαν στο πρόσωπό της το φορέα που θα ανοίξει δρόμους να υπηρετήθούν τα εξορυκτικά τους σχέδια στη περιοχή;

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης:

  1. Αν είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη επίσκεψη – συναντήσεις της κ. Αντιπεριφερειάρχη με τα στελέχη των εταιριών «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». και «Ελληνικός Χρυσός».
  2. Αν η κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει το δικαίωμα να αποποιείται, όταν της βολεύει, την ιδιότητα ως Περιφερειακή Σύμβουλος καθώς και τη θέσης της ως Αντιπεριφερειάρχης.
  3. Αν μετά το πολιτικό της ολίσθημα θα παραμείνει ως Αντιπεριφειάρχης, υπεύθυνη για τα ζητήματα περιβάλλοντος και χωροταξίας.
  4. Αν έχει υπάρξει αλλαγή της θέσης σας, ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

==================

Προσθήκη 11/11/2014 09:45

Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κ. Ζάχαρη εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Θα ήθελα σε απάντηση των τελευταίων δημοσιευμάτων που αφορούσαν στην επίσκεψη μου στα χρυσορυχεία, στη Χαλκιδική να τοποθετηθώ και να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μου.

 

Πρώτον, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επίσκεψη με το θεσμικό μου ρόλο ως Αντιπεριφερειάρχης ή ακόμη ως Πρόεδρος του Συλλόγου που ηγούμαι.

 

Δεύτερον, εμμένω ρητά και κατηγορηματικά και στηρίζω και συμφωνώ  απόλυτα με τη θέση της παράταξης μου για τα χρυσορυχεία Θράκης.

Η άποψη αυτή είναι παγιωμένη και συγκεκριμένη και έχει να κάνει με την άρνησή μας στη δημιουργία μιας τέτοιας επένδυσης στην περιοχή μας.

Στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου που μου ανέθεσε  ο Περιφερειάρχης ο κος  Γ. Παυλίδης και της ευθύνης που μου ανέθεσαν ως περιφερειακή σύμβουλος οι συμπολίτες μου παραμένω σταθερή και ξεκάθαρη στη θέση μου για τα χρυσορυχεία όπως την παρουσίασα στον προεκλογικό μου αγώνα.

Αυτή η άποψη δεν θα αλλάξει, δεν θα τροποποιηθεί, είναι λόγος τιμής για εμένα , με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τρίτον, οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή έχω και δε σχετίζεται με το θεσμικό μου ρόλο αλλά και με το ρόλο της Προέδρου στο Πολιτιστικό Σύλλογο που εκπροσωπώ θεωρώ ότι δε θίγει την ακεραιότητα μου και δεν αναιρεί όλα όσα πρεσβεύω.

Ζάχαρη Ζηνοβία,

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Έβρου,
Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.
zzaxarh@yahoo.gr