πάμε μπροστά

Τετάρτη

22

Οκτώβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το θέμα του χρυσού θα συνεχίσει να μας απασχολεί μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από αυτό, κ. Αποστολίδη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Χρυσωρυχεία

 

Τα λέει μπροSTATUS...

Στην ανάρτησή μας για την επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη κ. Ζάχαρη στη Χαλκιδική και την πληροφορία ότι συνοδεύτηκε από τον διευθυντή της Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. κ. Μαρκόπουλο αναφέρθηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης 22/10/2014 ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Αποστολίδης.

Μας χαρακτήρισε “γνωστούς άγνωστους“, ντρέπεται να αναφέρει τα ονόματά μας ή κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, και συνέχισε σχολιάζοντας όσα διάβασε ειρωνευόμενος τη σπουδαιότητα του θέματος και την ενασχόλησή μας με αυτό, ένα θέμα “που απασχολούσε κατά το παρελθόν την τοπική κοινωνία“.

Το αν η αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος επισκέφτηκε τα χρυσωρυχεία συνοδεία του κ. Μαρκόπουλου φυσικά και είναι μεγάλο θέμα για όλους όσοι ασχολούνται και νοιάζονται για το αγκάθι αυτό στα πλευρά της περιοχής μας που μας απασχολεί εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά ακόμα χρόνια. Οι θέσεις του κ. Σταύρου Αποστολίδη, ο ρόλος του εκείνο το διάστημα της κινητικότητας του θέματος μέσα από τηλεόραση και ραδιόφωνο, οι ειρωνείες για τον αγώνα κατά του χρυσού και τους αγωνιστές του δεν έχουν ξεχαστεί. Διαβάστε και ακούστε τι είπε σήμερα:

Επίσης έχουμε πάρα πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε. Αυτοί οι οποίοι έχουν τις εμμονές τους γενικώς με όλα όσα απασχολούσαν κατά το παρελθόν την τοπική κοινωνία, ξέρετε, οι γνωστοί άγνωστοι, ασχολούνται με το αν η αντιπεριφερειάρχης κ. Ζάχαρη πήγε στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός μαζί με το διευθυντή της Χρυσωρυχεία Θράκης ή δεν πήγε… Τελικά πήγε, εντάξει; […] Εντάξει; Το λύσαμε κι αυτό; Κι αν πήγε, γιατί πήγε; Για σιγά, γιατί τώρα έγινες αντιπεριφερειάρχης, κ. Ζάχαρη. Γενικώς έπεσε η ζάχαρη στο νερό. Βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε μια πολύ σημαντική πληροφορία που ανακάλυψαν όλοι όσοι ασχολούνται σθεναρώς με την υπόθεση αυτήν και ανακάλυψαν πραγματικά μία πάρα πολύ σημαντική πληροφορία την οποία βεβαίως, για τους ίδιους, κανείς θα πρέπει να την αναγάγει σε πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης γιατί αναμφίβολα η κ. Ζάχαρη, η κ. Αντιπεριφερειάρχης, αν πήγε ή δεν πήγε στη Χαλκιδική είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας είδηση. Τελικά πήγε, εντάξει; Ησυχάσαμε. […] Κάτσε κυρά μου, πώς πηγαίνεις στη Χαλκιδική δηλαδή χωρίς να ρωτήσεις τα παιδιά; Περίμενε λίγο. Γιατί πήγες στη Χαλκιδική; Δεν έπρεπε. Από μακριά έπρεπε. Όποιος πηγαίνει στη Χαλκιδική καθίσταται ύποπτος. Τι είναι αυτά ρε παιδί μου! Έτσι για να μην τύχει και μπερδευτεί κανείς και θεωρήσει ότι έχουμε παρατήσει το θέμα. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία επ’ αυτού, καμία, ότι το παρατήσατε δηλαδή. Δεν το παρατήσατε, είμαστε ήσυχοι, ‘ντάξει.

Κλείνοντας, παραθέτω για άλλη μία φορά ηχογράφηση της εκπομπής της 22/02/2013 του Σταύρου Αποστολίδη και του τότε γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Ράσιου στο Status Radio 94,2 με… καζούρα (επιπέδου νηπιαγωγείου-δημοτικού) στο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρά στη Wall Street Journal περί στήριξης της κυβέρνησης στην επένδυση της Eldorado Gold στο Πέραμα Έβρου και άμεσης αδειοδότησης (σε 10 ημέρες) του συγκεκριμένου έργου.

Σαμαράς: Θα εγκρίνουμε άμεσα την επένδυση της Eldorado Πηγή:www.capital.gr 21/02/2013

Σαμαράς: Θα εγκρίνουμε άμεσα την επένδυση της Eldorado (Πηγή: www.capital.gr 21/02/2013)

Ακούγοντάς για πολλοστή φορά σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, είναι πολύ διασκεδαστικό καθώς ο Σταύρος ήταν τότε φανερά ανεβασμένος (παρά τη βροχή και το… συννεφιασμένο καιρό) από το ευχάριστο μήνυμα της επικείμενης έγκρισης της «επένδυσης» των χρυσοθήρων στο Πέραμα :-)

Πώς αλλάζουν οι καιροί… Πώς το θέμα “που απασχολούσε κατά το παρελθόν την τοπική κοινωνία” και τον ίδιο, τώρα δεν θέλει καν να το ακούει…

Βαγγέλη πού είσαι; Είσαι καλά; Ρε παιδιά περάστε κάποιος από το δημαρχείο… και αν τον δείτε να φεύγει κρατήστε τον, δε χάθηκε και ο κόσμος… Τι πράγμα είναι αυτό; Τώρα εάν είναι κοντά σας πέστε του να κλείσει το ραδιόφωνο, δεν ξέρω αν θα το αντέξει, είναι η δήλωση του πρωθυπουργού που αφορά την επένδυση χρυσού στην περιοχή μας… […] Εντάξει, εκεί στο δημαρχείο ξανανοίξτε το ραδιόφωνο… Βρε Βαγγέλη, μην κάνεις έτσι, τι είναι αυτό βρε παιδί μου…
Ο Αντώνης μαζί με τη Γλυκερία με ρωτάνε να πούμε τίποτα για την επένδυση των χρυσοθήρων. Τι να πούμε ρε παιδιά; Να, σε 10 μέρες, τα’πε ο Σαμαράς όλα… Και όχι ξεκάθαρα, απολύτως ξεκάθαρα. Σε 10 μέρες λέει, θα αδειοδοτήσουμε να τελειώνουμε και τη θέλουμε την επένδυση πολύ… Καλού κακού μην περνάτε σήμερα μπροστά από τη δημαρχεία, από το απέναντι το πεζοδρόμιο παιδιά, δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Βαγγέλης, να σας έρθει τίποτα στο κεφάλι…

Συλλαλητήριο κατά των χρυσωρυχείων (Αλεξανδρούπολη 4/3/2013) (Πηγή: alexpolisonline.blogspot.com)

Συλλαλητήριο κατά των χρυσωρυχείων (Αλεξανδρούπολη 4/3/2013) (Πηγή: alexpolisonline.blogspot.com)