πάμε μπροστά

Δευτέρα

17

Νοέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση και ανεπίσημα πρακτικά Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της Παρασκευής 7/11/2014

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Αρχεία, Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης, Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινότητες, Πρόσκληση Δημ. Κοινότητας Αλεξ/πολης, Φωτογραφίες/Γραφικά

της δημοσιογράφου Έμυς Αδαμίδου

Αλεξανδρούπολη 03/11/2014
Αριθμ. Πρωτ. : 67841

Σας καλούμε να προσέλθετε την Παρασκευή 07/11/2014 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88, του Ν. 3852/2010) για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

  1. Χορήγηση προέγκρισης αδειών ίδρυσης κατ/των και χορήγηση αδειών λειτουργίας μουσικής (Εισηγ. κ. Βρετοπούλου Όλγα).
  2. Πρόταση για παρεμβάσεις διαγράμμισης σε οδούς της πόλης μας (Εισηγ. κ. Βρετοπούλου Όλγα).
  3. Πρόταση για παρεμβάσεις αποκατάστασης δρόμων στον ιστό της πόλης λόγω της επικινδυνότητας τους (Εισηγ. κ. Καλυμνιός Παντελής).
  4. Πρόταση οργάνωσης δράσης για άμεση δεντροφύτευση στο πάρκο Προσκόπων (Εισηγ. κ. Καλυμνιός Παντελής).
  5. Πρόταση για παραχώρηση θέσης στάθμευσης σε δημότη μας ως άτομο ΑΜΕΑ απέναντι από την οικία του(Εισηγ. κ. Χιτζή Σοφία).
  6. Πρόταση συμμετοχής της Δημοτικής Κοινότητας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Ανεξαρτησίας (Εισηγ. κ. Βρετοπούλου Όλγα).
  7. Πρόταση για συμμετοχή αιρετών προσώπων σε δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Erasmus Plus (Εισηγ. κ. Βρετοπούλου Όλγα).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

==========

Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης (7/11/2014)

Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης (7/11/2014, φωτό: Έμυ Αδαμίδου)

Ανεπίσημα Πρακτικά Συνεδρίασης

Από τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης έλειπαν (δικαιολογημένα) η κ. Βαϊδου Άννα (από την ΑΝΑ.Σ.Α.) και ο κ. Τρέλλης Αποστόλης (από τη Λαϊκή Συσπείρωση). Στη συνεδρίαση παρέστη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος και Δημότες” κ. Απόστολος Φωτιάδης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Απόστολος Μάκρας.

ΘΕΜΑ 1ο : Επρόκειτο για ένα τυπικό υπηρεσιακό θέμα και ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΘΕΜΑΤΑ 2ο & 3ο : Τα θέματα συζητήθηκαν μαζί αφού αφορούν παρόμοιες παρεμβάσεις. Πρόκειται για την επικινδυνότητα πολλών δρόμων στον ιστό της πόλης αλλά και δρόμων με κυκλοφοριακό κομφούζιο, που χρήζουν άμεσων αλλαγών και παρεμβάσεων ώστε να γίνουν πιο λειτουργικοί για τους κατοίκους. Ένα παράδειγμα είναι η οδός Βενιζέλου, ειδικά στο τετράγωνο που βρίσκεται και το ΚΤΕΛ, που προτάθηκε να γίνουν διαγραμμίσεις ώστε το παρκάρισμα να γίνεται πλέον πλάγια, για να μην υπάρχει και η δυνατότητα διπλοπαρκαρίσματος. Κάτι ανάλογο προτάθηκε να ισχύσει και για το δρόμο μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό, στη Μ. Αλεξάνδρου. Και τα δύο θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης (7/11/2014)

Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης (7/11/2014, φωτό: Έμυ Αδαμίδου)

ΘΕΜΑ 4ο: Πρόκειται για την πρόταση του κ. Καλυμνιού Παντελή για δεντροφύτευση στο Πάρκο Προσκόπων ή αλλιώς στο Πάρκο Εγνατία, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο να λέγεται. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Απόστολος Μάκρας, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεντροφυτεύσεις στο συγκεκριμένο χώρο χωρίς να γίνει οργανωμένη μελέτη αρχικά αφού το έδαφος δεν είναι πρόσφορο για οποιαδήποτε φύτευση. Ακόμα ανέφερε πως πρέπει να κοπούν ορισμένα δέντρα στο πάρκο αφού είναι επικίνδυνα και να αντικατασταθούν από άλλες καλλιέργειες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ψηφιστεί ομόφωνα το να ζητήσει η Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, την όσο πιο άμεση εκπόνηση μελέτης για το συγκεκριμένο πάρκο.

ΘΕΜΑ 5ο: Το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε την παραχώρηση θέσης στάθμευσης σε δημότη ως άτομο ΑΜΕΑ απέναντι από την οικία του, επί της οδού Γερβασίου. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 6ο: Επρόκειτο για τη συμβολή και την παρουσία των μελών της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στο πάρκο Χριστουγέννων που λαμβάνει χώρα στο Πάρκο Ανεξαρτησίας. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 7ο: Αναβλήθηκε για το επόμενο ΔΣ καθώς δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να συζητηθεί διεξοδικώς.

Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης (7/11/2014)

Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης (7/11/2014, φωτό: Έμυ Αδαμίδου)