πάμε μπροστά

Σάββατο

29

Νοέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Εισηγήσεις της 36ης τακτικής συνεδρίασης ΔΣ τη Δευτέρα 1/12/2014

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Εισηγήσεις, Ημερήσια Διάταξη

Ευχαριστούμε θερμά τον συνεργάτη του δημάρχου κ. Δημήτρη Καρυπίδη που μας απέστειλε σε ηλεκτρονική αλληλογραφία τις εισηγήσεις της ημερησίας διάταξης του 36ου τακτικού ΔΣ της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλεκτρονική μορφή pdf.

Τα έγγραφα αυτά τα παραλάβαμε ταξινομημένα με τον αριθμό του θέματος της εισήγησης σε κύκλο στην πρώτη σελίδα κάθε θέματος. Να δώσουμε συγχαρητήρια σε προεδρείο, υπηρεσιακούς και δημοτική αρχή για την καθαρότητα των εισηγήσεων (με ελάχιστα κακο-σκαναρισμένα έγγραφα, κυρίως από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και μία σελίδα από την εισήγηση του θέματος 59 από τον κ. Βαμβακερό για το Πολυκοινωνικό, που θα έπρεπε να είχε σκαναριστεί σε μέγεθος Α3 γιατί τώρα δε διακρίνεται τίποτε) και για το γεγονός ότι οι περισσότερες εισηγήσεις είναι υπογεγραμμένες από τους εισηγητές, τους διευθυντές ή/και τους αντιδημάρχους.

Πίνακας εισήγησης Θέματος 59 από τον κ. Αντώνιο Βαμβακερό (Δ.Σ. 1/12/2014)

Πίνακας εισήγησης Θέματος 59 από τον κ. Αντώνιο Βαμβακερό (Δ.Σ. 1/12/2014) (κλικ για μεγέθυνση σε πραγματικό μέγεθος – υπόδειγμα κακής και δυσανάγνωστης εισήγησης)

Από τις εισηγήσεις απουσιάζουν οι ακόλουθες:

Θέμα 6ο: Έγκριση Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Θέμα 23ο: Ενημέρωση από τους Εκκαθαριστές της ΔΕΠΕΑ για την μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης σε συνδυασμό με τη διερεύνηση της δυνατότητας έγκρισης παράτασης των εργασιών της ή της υποβολής σχεδίου επιτάχυνσης περαίωσης της. (Εισηγ: κ. Δήμαρχος)
Θέμα 24ο: Ορισμός Επιτροπής για τον έλεγχο των μέχρι σήμερα πεπραγμένων εκκαθάρισης της ΔΕΠΕΑ και την σύνταξη του σχετικού προς τούτου πορίσματος. (Εισηγ: κ. Δήμαρχος)
Θέμα 25ο: Κατανομή Πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες Δ’ δόση 2014 (Χ.Ε 2014) των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και κάλυψης της δαπάνης για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ν. Έβρου» (Εισηγ: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)
Θέμα 52ο: Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (Εισηγ: κ. Δήμαρχος)
Θέμα 53ο: Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» (Εισηγ: κ. Δήμαρχος)
Θέμα 54ο: Ίδρυση Ινστιτούτου Θρακικών Ερευνών (Εισηγ: κ. Δήμαρχος)
Θέμα 55ο: Συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (Άρθρο 78 του Ν.3852/2010) (Εισηγ: κ. Δήμαρχος)
Θέμα 62ο: Έγκριση Οδοιπορικών του Αντιδημάρχου Δημ. Ενότητας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Φαλέκα Ιωάννη (Εισηγ: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)
Θέμα 63ο: Έγκριση Οδοιπορικών, Δημοτικού Συμβούλου, κ. Ζητάκη Παναγιώτη, στην Αθήνα, για Εκπροσώπηση του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Υγειών Πόλεων. (Εισηγ: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)
Θέμα 64ο: Έγκριση Οδοιπορικών Δημάρχου (Εισηγ: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)

Για όλες τις παραπάνω εισηγήσεις θα μπορούσε κανείς να διατυπώσει λόγους για τους οποίους δεν μοιράστηκαν, το γεγονός όμως παραμένει ότι αν υπάρχει θέληση θα μπορούσαν να υπήρχαν αναλυτικές έγγραφες εισηγήσεις για όλα τα θέματα, και τα έκτακτα που συζητιώνται προ ημερήσιας διάταξης. Εχθρός του καλού το καλύτερο, ελπίζουμε το προεδρείο να συνεχίσει να προσπαθεί και να πιέζει για βελτίωση και συμπλήρωση των εισηγήσεων.

Σε περίπτωση που μοιραστούν επιπρόσθετες εισηγήσεις πριν τη συνεδρίαση, θα ενημερώσουμε την παρούσα ανάρτηση.

Όλα τα έγγραφα (πρόσκληση σε ΔΣ και εισηγήσεις), εδώ:

Προσθήκη Κυριακή 30/11/2014 23:10

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννη Φαλέκα για την αποστολή αναλυτικού προγράμματος της ημερίδας στην οποία θα συμμετάσχει στη Θεσσαλονίκη και για την οποία ζητά την κάλυψη των οδοιπορικών του (Θέμα 62ο). Η επιστοφή του κ. αντιδημάρχου στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει αυθημερών, λόγω των ανηλειμμένων υποχρεώσεών του.

Παραδείγματα άμεσης ανταπόκρισης και έμπρακτης συνεισφοράς στη διαφάνεια και την ενημέρωση όπως αυτό του κ. Φαλέκα είναι παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους αιρετούς του δήμου μας.

Προσθήκη Τετάρτη 3/12/2014 17:10

Προστέθηκαν οι εισηγήσεις που μοιράστηκαν πριν τη διεξαγωγή του Δ.Σ. της Δευτέρας.

 • Επιπρόσθετες εισηγήσεις τακτικού Δ.Σ. της Δευτέρας 1/12/2014, μοιράστηκαν πριν τη συνεδρίαση και αφορούν:
  • Θέμα 6ο, συμπληρωματική εισήγηση 16ου θέματος
  • έκτακτο θέμα (διαγραφή οφειλής τέλους 2% και 0,5% λόγω λανθασμένης εγγραφής)
  • έκτακτο θέμα (διεξαγωγή πρώτης συνεδρίασης Δ.Σ. παίδων)
  • έκτακτο θέμα “Αίτηση παραχώρησης Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας για παραχώρηση της οικίας του κληροδοτήματος της Αντουανέτας Δεμτζιάν”
  • έκτακτο θέμα “Επιχορήγηση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης με 10.000 ευρώ”
  • έκτακτο θέμα: “Έγκριση 2ης παράτασης Έργων Υποδομής στον Οικισμό Τέρμα Άβαντος”

Για τα υπόλοιπα 10 θέματα που αναφέρονται πιο πάνω δεν μοιράστηκαν έγγραφες εισηγήσεις.