πάμε μπροστά

Σάββατο

29

Νοέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ημερίδα για το LNG από την ΑΝΑ.Σ.Α. τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη – απούσα η εταιρεία από το πάνελ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία ΑΝΑ.Σ.Α. Για Την Αλεξπολη, Αρχεία, Δελτία Τύπου, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη", Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, Φωτογραφίες/Γραφικά

Ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. με θέμα την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη. Από το πάνελ απουσιάζει η εταιρεία GASTRADE η οποία θα έπρεπε να είναι σίγουρα παρούσα για να δώσει ορισμένες εξηγήσεις γιατί τα σχέδια της επένδυσης έχουν τροποποιηθεί απ’ όσα μας παρουσίασε στην αίθουσα του Δ.Σ. πριν 2 χρόνια (τότε μιλούσε αποκλειστικά για κλειστό κύκλωμα αεριοποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου, σήμερα στην ιστοσελίδα της μιλά για μεικτό-υβριδικό σύστημα ανοικτού και κλειστού κυκλώματος).

================

Η δημοτική παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη” σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: “Εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη. Επιπτώσεις – οφέλη – γεωπολιτικές στρατηγικές στους δρόμους της ενέργειας”.

Ομιλητές:

  • Γκαϊντατζής Γεώργιος – (BSc, MEng, MBA, PhD Επίκουρος Καθηγητής – Εργαστήριο Περιβαλλοντικής & Βιομηχανικής Οικολογίας, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
  • Δρ. Μάνος Κουτράκης – Βιολόγος-Ιχθυολόγος, τακτικός ερευνητής Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας – ΕΛΓΟ, Πρόεδρος Δ.Σ. Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας
  • Πετράκος Θανάσης – Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου Έβρου (Λεωφ. Δημοκρατίας 307).

Πρόσκληση ημερίδας για LNG από ΑΝΑ.Σ.Α. τη Δευτέρα 8/12/2014

Πρόσκληση ημερίδας για LNG από ΑΝΑ.Σ.Α. τη Δευτέρα 8/12/2014

Φυλλάδιο ημερίδας για LNG από ΑΝΑ.Σ.Α. τη Δευτέρα 8/12/2014

Φυλλάδιο ημερίδας για LNG από ΑΝΑ.Σ.Α. τη Δευτέρα 8/12/2014

================

σ.σ. Η διαδικασία αεριοποίησης όπως περιγράφεται, πλέον, στη σελίδα της εταιρείας Gastrade Α.Ε.:

Διαδικασία αεριοποίησης ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (από την ιστοσελίδα της Gastrade Α.Ε.)

Διαδικασία αεριοποίησης ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (από την ιστοσελίδα της Gastrade Α.Ε.)

================

Γνωρίστε καλύτερα τους (μέχρι στιγμής) εισηγητές:

1) Γκαϊντατζής Γεώργιος

Γκαϊντατζής Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής  Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης

Γκαϊντατζής Γεώργιος
Επίκουρος Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης

Βιογραφικό σημείωμα – ιστοσελίδα

2) Δρ. Μάνος Κουτράκης

Τακτικός Ερευνητής Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας
Τηλ. +30 2594 0 29037
E-mail: manosk@inale.gr

Δρ. Μάνος Κουτράκης, 2ος εισηγητής ημερίδας για ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (08/12/2014)

Δρ. Μάνος Κουτράκης, 2ος εισηγητής ημερίδας για ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (08/12/2014)

Ο Δρ. Μάνος Κουτράκης, Βιολόγος – Ιχθυολόγος, έχει 20ετή εμπειρία σε θέματα αλιευτικής έρευνας και είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) από το 1996. Αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής του εργαστηρίου Εσωτερικών Υδάτων και Λιμνοθαλασσών του ΙΝ.ΑΛ.Ε. Η διδακτορική του διατριβή εξετάζει την βιολογία και τη δυναμική των πληθυσμών του Κέφαλου σε ένα εκβολικό σύστημα του Βορείου Αιγαίου. Τα τελευταία 20 χρόνια δουλεύει πάνω στα πεδία της ιχθυοπανίδας, της αλιευτικής βιολογίας, των αλιευτικών αποθεμάτων, της αλληλεπίδρασης των κητοειδών με την αλιεία, τα οστρακόδερμα, τη μελέτη και διαχείριση λιμνοθαλασσών και άλλων υγροτοπικών περιοχών, την οικο-υδρολογία καθώς και την ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων ζωνών (ΟΔΠΖ). Είναι συγγραφέας πάνω από 150 δημοσιεύσεων (επιστημονικών εργασιών, βιβλίων, πρακτικών συνεδρίων, κ.τ.λ.), 30 εκ’ των οποίων σε επιστημονικά περιοδικά που περιλαμβάνονται στο Science Citation Index, κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και μέλος της εκδοτικής επιτροπής του Transitional waters Bulletin (Ιταλία).

Υπήρξε συντονιστής αρκετών Ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα του Στρυμονικού, ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επίδειξης για την ΟΔΠΖ και το πρόγραμμα Beachmed-ICZM-MED για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παρακτίων ζωνών της Μεσογείου. Είναι επίσης εμπειρογνώμων της Επιστημονικής, Τεχνικής και Οικονομικής Επιτροπής για την Αλιεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή αξιολόγησης των εθνικών προγραμμάτων των χωρών μελών , σχετικά με τη συλλογή αλιευτικών δεδομένων (STECF-SGRN).

Επί του παρόντος μελετά την ιχθυοπανίδα του ποταμού Νέστου, και την ιχθυοπανίδα ως δείκτη της ποιότητας νερών των μεταβατικών νερών (λιμνοθαλασσών, εκβολικών συστημάτων) της Βορείου Ελλάδας.

Βιογραφικό στα αγγλικάΙστοσελίδα στο ΙΝ.ΑΛ.Ε.

3) Πετράκος Θανάσης

Θανάσης Πετράκος, 3ος εισηγητής ημερίδας για ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (08/12/2014)

Θανάσης Πετράκος, 3ος εισηγητής ημερίδας για ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (08/12/2014) (πηγή φωτό: thanasispetrakos.blogspot.gr)

Γεννήθηκε το 1954 στην Kορώνη Μεσσηνίας από γονείς αγρότες. Tελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στην Kορώνη.

Tο 1972 εγγράφηκε στο Mαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης.

Ανέπτυξε έντονη πολιτική, κοινωνική, επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου Mεσσηνίων Φοιτητών του οποίου υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρός του.

Από το 1982 κατοικεί μόνιμα στη Μεσσηνία και έχει συνεχή πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα για τα προβλήματα του νομού.

Στέλεχος του ενιαίου KKE μέχρι το 1991 και έκτοτε στο ΣΥΝασπισμό. Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣYN.

Ήταν υποψήφιος νομάρχης επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» στις εκλογές του 1994, 1998, 2002 και 2006. Όλο αυτό το διάστημα ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», ανέπτυξε πλούσια δράση για τα προβλήματα της Μεσσηνίας, γεγονός που εκτιμάται ευρύτερα.

Υπηρέτησε στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός. Σήμερα είναι βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.