πάμε μπροστά

Δευτέρα

1

Δεκέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση και εισηγήσεις Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ./Α.Μ.Θ. την Τρίτη 2/12/2014 στις 14:00

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Αρχεία, Εισηγήσεις, ΠΕΔ-ΑΜΘ, Πρόσκληση ΔΣ

Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ευχαριστούμε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη” και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ/ΑΜΘ), κ. Παύλο Μιχαηλίδη για την κοινοποίηση της πρόσκλησης και των εισηγήσεων του αυριανού Δ.Σ. της ΠΕΔ.

Στη συνεδρίαση θα παραστούμε για να παρακολουθήσουμε την ανταλλαγή απόψεων των δημάρχων και να σας ενημερώσουμε, το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον, όσο αυτό είναι δυνατόν.

================

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ./Α.Μ.Θ. σας καλεί σε συνεδρίαση στις 2 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της Π.Ε.Δ./Α.Μ.Θ. στην Κομοτηνή, δ/νση Στίλπωνος Κυριακίδη 17 (3ος Όροφος), σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 16, παρ.1 του Π.Δ. 75/2011 (ΦΕΚ 182/22-8-2011 τ.Α’), με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Κρατικός Προϋπολογισμός 2015 και οι δήμοι – Διατύπωση θέσεων Π.Ε.Δ./Α.Μ.Θ.

Ο πρόεδρος του
διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Δ./Α.Μ.Θ.

Ευάγγελος Λαμπάκης
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

================

Κατεβάστε τις εισηγήσεις του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ./Α.Μ.Θ. σε ένα αρχείο PDF εδώ.

Τις παραπάνω εισηγήσεις συνοδεύει η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη προς τα μέλη των κατά τόπους ΠΕΔ:

================

Κ.Ε.Δ.Ε.
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Αθήνα 27/11/2014
Αριθμ.Πρωτ.: 2752

Προς τους
Προέδρους & τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Π.Ε.Δ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2015 εισάγεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων, οφείλει να επεξεργαστεί μεθοδικά και οργανωμένα τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, προκειμένου να διατυπώσει τις θέσεις και τις τελικές της προτάσεις, που θα απαντούν σε εκείνα από τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών που ευθέως συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, μετά από τις πρώτες διερευνητικές επαφές με συναρμόδιους Υπουργούς, συζήτησε διεξοδικό στη χθεσινή συνεδρίασή του και διατύπωσε κατ’ αρχήν απόψεις και προτάσεις όχι μόνο για τον Προϋπολογισμό του 2015 αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο σας επισυνάπτω.

Όμως στη διαδικασία της τελικής διατύπωσης των θέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον Προϋπολογισμό, οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι.

Προς τούτο, σας καλώ, σε συνεδριάσεις των Διοικητικών σας Συμβουλίων να διαμορφώσετε τις θέσεις της Περιφερειακής σας Ένωσης, τις οποίες παρακαλούμε να μας στείλετε το αργότερο έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014.

Καλούμε επίσης τα Προεδρεία σας και τους Επικεφαλής των Παρατάξεων των Διοικητικών σας Συμβουλίων σε συνάντηση με τα όργανα της ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.30 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, προκειμένου να επεξεργαστούμε αναλυτικά όλες τις προτάσεις και μέσα από μία συνθετική διαδικασία να συνδιαμορφώσουμε τις τελικές θέσεις μας, τις οποίες την επόμενη ημέρα θα επιδώσουμε στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.

Συνάδελφοι,

Οι Δήμοι μας έχουν συμβάλλει όσο κανένας άλλος φορέας, στην προσπάθεια της χώρας μας να αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική κρίση, στηρίζοντας ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο, τις τοπικές κοινωνίες ώστε να παραμείνουν όρθιες. Έχει όμως προ πολλού ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα και Πολίτες.

Γιώργος Πατούλης

Πρόεδρος ΚΕΔΕ