πάμε μπροστά

Τρίτη

2

Δεκέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αφαιρέθηκε ομόφωνα η ιδιότητα του κομματικού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ από την κ. Γεωργία Αγγελινά, ειδική σύμβουλο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία ΑΝΑ.Σ.Α. Για Την Αλεξπολη, Δημοτικό Συμβούλιο, Ειδικοί Σύμβουλοι Δημάρχου, Παρατάξεις

ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική γενική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 5/11/2014 ψήφισε ομόφωνα (με 45 παρόντες από τους συνολικά 82 και 2 λευκά) την απώλεια της ιδιότητας ως κομματικού στελέχους της κ. Γεωργίας Αγγελινά.

Την απόφαση αυτή επικύρωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα στη συνεδρίασή της την Κυριακή 23/11/2014.

Η σύμβουλος του δημάρχου κ. Γεωργία Αγγελινά στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της 15/10/2014 στις 18:44

Η σύμβουλος του δημάρχου κ. Γεωργία Αγγελινά στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της 15/10/2014 στις 18:44

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τακτικής Γ.Σ., η απώλεια της ιδιότητας του κομματικού στελέχους έγινε βάσει του άρθρου 7 του καταστατικού του κόμματος και αφορά:

  1. την αποδοχή δημοσίου αξιώματος σύμφωνα με την απόφαση δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αριθμό 2638 που την προσέλαβε από τις 23/10/2014 ως ειδική σύμβουλο του Δήμου Αλεξανδρούπολης (θέση που σύμφωνα με το σκεπτικό της γ.σ. της Ο.Μ. υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχει προσληφθεί και δεν εξυπηρετεί διαρκείς ανάγκες όπως όσοι έχουν προσληφθεί ως Ειδικό Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις)
  2. την ενεργή στήριξη άλλου ψηφοδελτίου από αυτό που είχε αποφασίσει το κόμμα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18/5/2014 (σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, η κ. Αγγελινά στις δημοτικές εκλογές του Μάη δε συμμετείχε στη δράση της “ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη”, αντίθετα συνεπικουρούσε το ψηφοδέλτιο της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του δημάρχου στην οποία ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος), και
  3. την παραβίαση αρχών του κόμματος (εδώ το σκεπτικό αναφέρεται σε αήθεις χαρακτηρισμούς επί συντρόφων της επί μακρόν, στάση αντικομματική και πέρα των αρχών, των κανόνων και του αξιακού φορτίου του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς).

Η κ. Αγγελινά δε συμμετείχε στη συνέλευση αλλά επέλεξε να αποστείλει επιστολή η οποία και διαβάστηκε στους παρόντες.

==================

Διαβάστε παλιότερη ανάρτηση για το διορισμό της κ. Αγγελινά ως ειδικής συμβούλου του δημάρχου Αλεξανδρούπολης της 30/10/2014.