πάμε μπροστά

Τετάρτη

3

Δεκέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, χωρίς προβλήματα! Ένα βίντεο, έμπνευση για όλους μας!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο

No Arms, No Legs, No Worries - Nick Vujisic

Ο Νικ Βούισιτς γεννήθηκε πριν 32 χρόνια χωρίς χέρια και πόδια. Ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του, Κάναελ. Η ιστορία της ζωής του πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας, καθώς ο ίδιος είναι σε θέση να κάνει πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, όντας απασχολημένοι στο να παραπονιόμαστε και να μη δεχόμαστε τη ζωή μας όπως είναι.

Ο Νικ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η γέννησή του χωρίς άκρα ήταν ένα σοκ για τους γονείς του. Παρόλα αυτά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τον κρατήσουν στο γενικό σχολείο και να του δώσουν κάθε ευκαιρία να ζήσει τη ζωή του στο έπακρο.

Στην ηλικία των οκτώ, ο Νικ δεν μπορούσε να διακρίνει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του και πέρασε μία φάση κατάθλιψης. Όταν έφτασε την ηλικία των δέκα χρόνων αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του από πνιγμό μέσα σε μία μπανιέρα. Μετά από μερικές προσπάθειες, συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να νιώσουν τα αγαπημένα του πρόσωπα το βάρος και την ενοχή που θα προέκυπτε από την αυτοκτονία του.

Στην ηλικία των δεκατριών χτύπησε το πόδι του, το οποίο το χρησιμοποιούσε για πολλά πράγματα όπως να δακτυλογραφεί, να γράφει και να κολυμπά. Αυτός ο τραυματισμός τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να είναι ευγνώμων για τις ικανότητές του και να εστιάζει λιγότερο στην αναπηρία του.

Όποιος και αν είσαι, απ’όπου κι αν είσαι και με οτιδήποτε ασχολείσαι, ελπίζω ότι θα εμπνευστείς από την ιστορία μου και το μήνυμά μου. Ονειρέψου μεγάλα πράγματα φίλε και μην τα παρατάς ποτέ. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά κανείς από εμάς δεν είναι λάθος. Πάρε τις μέρες μία τη φορά. Αγκάλιασε τις θετικές στάσεις, τις προοπτικές, τις αρχές και τις αλήθειες που μοιράζομαι και θα ξεπεράσεις τα προβλήματά σου κι εσύ!
Νικ Βούισιτς

Όταν ήταν δεκαεπτά χρονών, ένας επιστάτης στο λύκειό του τον ενέπνευσε να αρχίσει να μιλά για την υπέρβαση των αντιξοοτήτων. Εργάστηκε με έναν προπονητή ομιλίας ο οποίος τον βοήθησε να καλλιεργήσει τις ικανότητές του σαν παρουσιαστής. Δούλεψε ιδιαίτερα στη γλώσσα του σώματος, αφού αρχικά τα χέρια του “πετούσαν” παντού!

 

Πηγές: Βίντεο: cosmos11.com, κείμενο achhikhabre.com, φωτογραφίες: dailymail.co.uk achhikhabre.comfameflynet