πάμε μπροστά

Δευτέρα

8

Δεκέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δεύτερη ματιά με το Βαγγέλη Λαμπάκη [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Λαμπάκης Ευάγγελος, Συνεντεύξεις

Ευάγγελος Λαμπάκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (2η Ματιά, ΘράκηΝΕΤ 1/12/2104)

Ευάγγελος Λαμπάκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (2η Ματιά, ΘράκηΝΕΤ 1/12/2104)

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στον δημοσιογράφο κ. Σταύρο Κονδύλη και το ΘράκηΝΕΤ την περασμένη Δευτέρα 1/12/2014.

Ο δήμαρχος εμφανίζεται δίπλα στον κ. Κονδύλη για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του το Μάη του 2014 και μιλά για διάφορα θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής (περισσότερο) και δημοτικού ενδιαφέροντος (λιγότερο, προς το τέλος).

Ο κ. Κονδύλης ξεκίνησε εκθειάζοντας τη συνεχή δραστηριοποίηση του δημάρχου μετεκλογικά, σε όλα τα μέτωπα προς όφελος του δήμου και των δημοτών και παρά το μεγάλο ποσοστό που έλαβε το οποίο θα μπορούσε να τον κάνει να “ρίξει” τους ρυθμούς του για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο θέλουν εδώ και δυόμιση χρόνια οι Ρώσοι αλλά δεν τους αφήνουν να το εκμεταλλευτούν οι Αμερικάνοι, εμείς σαν Έλληνες δεν μπορούμε να διαφεντεύουμε τον τόπο μας.

Για την “αριστερή ιδεολογία με τις 16 συνιστώσες” (σ.σ. αναφερόμενος σαφώς στο ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε ότι “τον τρομάζει” (σ.σ. η ειδική του συνεργάτης, κ. Γεωργία Αγγελινά από ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται η οποία δεν τον τρομάζει, άραγε, για να την έχει επιλέξει για ένα σημαντικό πόστο στο δήμο;)
Αναρωτήθηκε πώς θα δημιουργηθεί καινούριος πλούτος στη χώρα μας (και άρα ανάπτυξη) όταν:

  • έχουμε πλήρη απαξίωση των ναυπηγείων μας
  • ακυρώθηκε ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολης, άσχετα αν περιβαλλοντικά συμφωνεί ή διαφωνεί
  • ακυρώθηκε ο αγωγός South Stream
  • καθυστερούν οι νέες επενδύσεις της Cosco στον Πειραιά
  • απορρίφθηκαν οι ρώσικες επενδύσεις στη ΔΕΠΑ
  • αποκλείστηκαν οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες από την κατασκευή του αγωγού TAP

Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ το ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για τα παραπάνω θέματα και για το πώς θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει, κατά τον κ. Λαμπάκη, ανάγκη από κομματικούς σχηματισμούς άλλους, όχι από τέτοιους που κοιτάζουν να πάρουν γρήγορα-γρήγορα την εξουσία χωρίς να ξέρουν πώς θα τη διαχειριστούν.

“Καταντήσαμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να φορούν το ίδιο πουκάμισο και να αναρωτιόμαστε εμείς οι ψηφοφόροι ποια είναι η φοβερή ιδεολογική διαφορά τους που μας έλεγαν για 35 χρόνια”. Με αυτά που βλέπει να γίνονται σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, λέει “Παναγία μου, μία από τα ίδια”… Ζήτησε να συνεργαστούν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί της Αθήνας για το καλό της χώρας.

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής ξεκινά με το “ρεζίλεμα”, κατά τον κ. Κονδύλη, του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο όπου παρουσίασε τις απόψεις του για την οικονομική πολιτική. Ο κ. Λαμπάκης ο κ. Λαμπάκης υπογράμμισε ότι για την “καταστροφή” της Ελλάδας ευθύνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πράγμα στο οποίο συμφώνησε με τον οικοδεσπότη του.

Ο κ. Δήμαρχος συγκρίνοντας τις συνθέσεις του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και από το Σεπτέμβρη και μετά είπε ότι ποιοτικά είναι περίπου το ίδιο, αλλά συγκεκριμένες μονάδες μιας παράταξης παρουσιάζουν μία παθογένεια αφού προσπαθούν να “αναρριχηθούν” στην πολιτική μέσω του δημοτικού συμβουλίου, και αυτό είναι ότι χειρότερο. Μίλησε συγκεκριμένα για την παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α. Για την Αλεξανδρούπολη” που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τον επικεφαλής της από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχει από κανάλι σε κανάλι, από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο, από facebook σε blog και ασχολείται χτυπώντας όχι με ουσιαστική αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με μία παθογένεια η οποία δημιουργεί μία προσβολή στο δ.σ. και προσβολή στα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου. Για τις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ είπε ότι δεν είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η αξιοποίησή τους, αυτό μπορεί να συμβεί στο μέλλον όταν θα είναι συμφερότερο να γίνει. Έδωσε τα εύσημα σε όλες τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ειδικά στη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία “λέει το όχι αλλά με βοηθάει με την τοποθέτησή της και λέει με τον τρόπο της, ”εντάξει αντιλαμβάνομαι, σύστημα ανοικτής αγοράς έχουμε, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά” ”. Το ισοπεδωτικό όχι σε όλα της ΑΝΑ.Σ.Α. δεν το αντέχει.

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης αναφέρθηκαν στα έργα που είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζονται. Η μικρή περιφερειακή οδός παραδίδεται σε 3-4 μήνες, η μεγάλη περιφερειακή οδός δημοπρατείται μέσα στον Ιανουάριο (ένα έργο 57 εκατ. ευρώ), η σιδηροδρομική γραμμή φεύγει από την οδό Κωνσταντινουπόλεως και πάει έξω από την πόλη (έργο 80 εκατ. ευρώ).

Ο κ. Κονδύλης εντυπωσιασμένος από την αμεσότητα του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη στην “ταραχή” που δημιούργησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην Αθήνα, ο κ. δήμαρχος ευχαρίστησε την θεσμική κοινωνία για τη στήριξη (λέγοντας ότι “του έρχεται να κλάψει”), αν πήγαινε μόνος δε θα γινόταν τίποτε. Ο “χαμός” έγινε από πολλούς μαζί, και έγινε αυτό το τρομακτικό γεγονός για τον Έβρο και τη Θράκη (σ.σ. οι εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη). Ο κ. δήμαρχος θύμισε ότι ως δήμος έχουμε ιδιόκτητη έκταση 500 στρ. ανάμεσα στο λιμάνι και το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, η οποία μπορεί να αγοραστεί από τον οποιονδήποτε επενδυτή και να δώσει χρήματα στο δήμο για νέα έργα.

Για το θέμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (σ.σ. ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης του ομίλου Κοπελούζου) ο κ. δήμαρχος είπε ότι στην Καβάλα σχεδιάζεται σε απόσταση 1,5 χλμ από την ακτή ενώ σ’ εμάς είναι στα 10 χλμ από την ακτή. Η οποιαδήποτε εκτόνωση στο μεγαλύτερο ατύχημα που μπορεί να συμβεί εκτονώνεται μέσα στα 4-5 χλμ. Όσοι λένε άλλα θα έπρεπε να ντρέπονται. Αν χρειάζονται κάποια άλλα πράγματα, όπως εξοπλισμός στο λιμενικό, προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού, αυτά ναι να τα δούμε και να τα ζητήσουμε. Το έργο έχει μηδενική προσβολή στο περιβάλλον, δημιουργεί 70 θέσεις εργασίας άμεσες και 30 έμμεσες, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Υπάρχουν επενδυτές που σκέφτονται να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο κ. Κονδύλης διακωμώδησε τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν στο δήμο για την παράνομη απομάκρυνση αμμοχάλικου από οικόπεδο ιδιοκτησίας Κοπελούζου στον Άβαντα, ο κ. δήμαρχος επανέλαβε ότι το αμμοχάλικο το προόριζε για να σβήσει φωτιές στο ΧΑΔΑ που υπάρχει δίπλα.

Για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ο κ. Δήμαρχος είπε ότι χαίρεται για την ταχύτητα που εξελίχθηκε η διαδικασία, αφού έχουμε φτάσει τις άλλες 4 περιοχές που προηγήθηκαν και σε 2 χρόνια θα έχουμε άλλες 100 θέσεις εργασίας με μηδενική προσβολή του περιβάλλοντος.

Έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Δερμεντζόπουλο για τα ερευνητικά κέντρα, το μουσικό και το πρότυπο γυμνάσιο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ στο τέλος με αφορμή ομιλία του κ. Λαμπάκη σε εκδήλωση για τις κακοποιημένες γυναίκες, αστειεύτηκαν για τη “λεκτική βία” των γυναικών που είναι ανυπόφορη, γυναικών που όμως… αγαπάνε…