πάμε μπροστά

Τρίτη

9

Δεκέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ελάτε για προπονήσεις στην Αλεξανδρούπολη!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αθλητικά, Δελτία Τύπου, Κολύμβηση

Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης (πηγή: novasports.gr)

Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης (πηγή: novasports.gr)

Σκληρό δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για το θέμα της λειτουργίας των κολυμβητηρίων ανά την Επικράτεια. Μετά από ανώνυμη καταγγελία και λόγω έλλειψης των απαραίτητων αδειών σφραγίστηκε το κλειστό καταδυτήριο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά στο οποίο πραγματοποιούσε την προετοιμασία της η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης ενόψει των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεών της και 20 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Είμαστε πολύ τυχεροί που η πόλη μας κατέχει αυτό το διαμάντι του νέου κλειστού κολυμβητηρίου και το διατηρεί (με θυσίες των δημοτών και συνεχή προσπάθεια των υπαλλήλων και των αιρετών) σε πλήρη λειτουργία, την ώρα που πολλοί δήμοι ταλαιπωρούνται για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες και να πληρώσουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους.

Γι΄αυτό λοιπόν και επειδή θέλουμε να ξαναζήσουμε εμπειρίες σαν αυτή του φετινού καλοκαιριού, προτείνουμε το ακόλουθο:
κ. δήμαρχε, προσκαλέστε την Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης για προπόνηση στο κλειστό μας κολυμβητήριο!
Είναι κρίμα αθλητές αυτού του εντυπωσιακού αθλήματος να ταλαιπωρούνται επειδή κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και κωλυσιεργούν στην έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΚΟΕ:

Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Έξωση της Εθνικής ομάδας Συγχρονισμένης από τον Άγιο Κοσμά

Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 14:11

«Η ΚΟΕ αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχει επισημάνει και καταγγείλει προς κάθε αρμόδιο, τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται με την μη ομαλή λειτουργία των Κολυμβητηρίων ανά την Επικράτεια, γεγονός που επιφέρει σημαντική αναστάτωση στην ομαλή προετοιμασία των αθλητών/τριών μας αλλά και στην διεξαγωγή των αγωνιστικών της εκδηλώσεων.

Η ΚΟΕ, χωρίς να έχει καμία δικαιοδοσία στα Κολυμβητήρια τα οποία και ανήκουν είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε στην Πολιτεία, από την πρώτη στιγμή που τα προβλήματα αυτά άρχισαν να δημιουργούνται, ζήτησε την εύρεση των κατάλληλων και άμεσων λύσεων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δράση των έξι (6) Αθλημάτων της.

Δυστυχώς όμως, διαπιστώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα προβλήματα όχι μόνον εξακολουθούν να υφίστανται αλλά εντείνονται και επιδεινώνονται, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δημιουργούνται μείζονα ζητήματα ιδιαίτερα στην προετοιμασία των Εθνικών της ομάδων, αλλά και την ομαλή ροή των εσωτερικών της διοργανώσεων.

Τελευταίο παράδειγμα, η χτεσινή έξωση της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης από το κλειστό Καταδυτήριο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, όπου και πραγματοποιούσε την προετοιμασία της ενόψει των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Με το πρόσχημα της έλλειψης άδειας καταλληλότητας και μετά από ανώνυμη υποτίθεται καταγγελία κάποιου ή κάποιας, η Αστυνομία προχώρησε στην εντολή προς το ΕΑΚ Αγίου Κοσμά να «σφραγίσει» ουσιαστικά την εγκατάσταση με αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα που είχε βρει στέγη εκεί να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο και χωρίς να διαφαίνεται αυτή τη στιγμή κάποια λύση στον ορίζοντα.

Σημειώνουμε ότι, το κλειστό Καταδυτήριο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, που αποτελεί τον μοναδικό κατάλληλο χώρο προετοιμασίας στο Λεκανοπέδιο τόσο για τη Συγχρονισμένη κολύμβηση όσο και τις Καταδύσεις,  άνοιξε με τεράστιες προσπάθειες αλλά και με δαπάνες της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε λοιπόν, μετά από όλα αυτά, άλλη μια φορά τους αρμόδιους αλλά και όσους είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για την ομαλή λειτουργία των Κολυμβητηρίων, να αναλάβουν δράση, πριν τα προβλήματα που προκύπτουν καταφέρουν να ξεσπιτώσουν εξ ολοκλήρου τα Αθλήματα μας από τους φυσικούς τους χώρους και πριν φυσικά η κατάσταση ως προς την προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων, γίνει μη αναστρέψιμη.

Δεδομένου μάλιστα πως βρισκόμαστε μόλις 20 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με ότι αυτό συνεπάγεται και ήδη οι διαδικασίες πρόκρισης στα Αθλήματα μας έχουν αρχίσει».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Πηγή: koe.org.gr