πάμε μπροστά

Δευτέρα

12

Ιανουάριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνέντευξη τύπου Πάνου Καμμένου στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Βουλευτικές, Εκλογές, Φωτογραφίες/Γραφικά

Συνέντευξη τύπου Πάνου Καμμένου (Ανεξαρτήτων Ελλήνων) στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 6/1/2015

Συνέντευξη τύπου Πάνου Καμμένου (Ανεξαρτήτων Ελλήνων) στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 6/1/2015

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας, γενικότερα, παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel ανήμερα των Φώτων την Τρίτη 6/1/2015.

Στη συνέντευξη αυτή θέσαμε το ερώτημα αν πιστεύει ότι η ανάπτυξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τις οικονομίες των δύο λαών.

Ο κ. Καμμένος φάνηκε επιφυλακτικός, είπε ότι δεν βλέπει διάθεση για αμοιβαίες καλές σχέσεις, αντιθέτως φοβάται την κακή θέληση, τον επεκτατισμό και τις προκλήσεις των Τούρκων. Για το θέμα του τουρισμού, ειδικότερα, πρότεινε τη δημιουργία εμπορικών κέντρων που θα πουλάνε κατά 20-30% φτηνότερα ηλεκτρονικές συσκευές, αρώματα και ρούχα (!) (τι λένε άραγε οι καταστηματάρχες της περιοχής που πωλούν αντίστοιχα είδη;) (προηγουμένως είχε μιλήσει για δημιουργία ζωνών πολύ χαμηλής φορολογίας σε Έβρο, Μακεδονία, Ήπειρο, νησιωτική Ελλάδα…)

Δείτε το απόσπασμα της ερώτησής μας στον κ. Καμμένο, διαβάστε την απομαγνητοφώνησή του και δείτε την πλήρη, αμοντάριστη συνέντευξη τύπου της Τρίτης 6/1/2015.

Παρακολουθείστε την ερώτηση του pamemprosta.org στον κ. Πάνο Καμμένο:

==============================

Απομαγνητοφώνηση ερώτησης pamemprosta.org στον κ. Πάνο Καμμένο

pamemprosta.org: Καλημέρα, καλή χρονιά και καλό προεκλογικό αγώνα εύχομαι. Πασχάλης Δρακόπουλος από το pamemprosta.org, ένα τοπικό, μικρό blog. Ήθελα να σας ρωτήσω…

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενείται σήμερα η συνέντευξη τύπου σας, πριν από κάποιες μέρες δήλωσε ότι το 80% των κρατήσεων την περίοδο των εορτών ήταν από ταξιδιώτες από Τουρκία και από Βουλγαρία.

Ο ελληνικός, εσωτερικός τουρισμός, λόγω κρίσης έχει πέσει πάρα πολύ και τα ξενοδοχεία και πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας συντηρούνται στη ζωή από τον τουρισμό, κυρίως από την Τουρκία αλλά και από τη Βουλγαρία, τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, ήθελα να πω επειδή αναφέρεστε στη μικρή τράπεζα που υπάρχει στη Θράκη, τη Ziraat Bank, ότι η Finansbank της Τουρκίας, μία πολύ μεγάλη τράπεζα, έκτη-έβδομη νομίζω σε μέγεθος με 500 υποκαταστήματα αυτή τη στιγμή ήταν πλήρως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος…

Πάνος Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ.): Και πόσο πουλήθηκε;

pamemprosta.org: …τώρα λόγω τρόικας υποχρεώνεται η Εθνική Τράπεζα να κάνει μια αύξηση κεφαλαίου και να μειώσει το ποσοστό της σε 60%. Παρόλα αυτά η κερδοφορία της Finansbank είναι το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας αυτή τη στιγμή. Ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να συσφίξουμε τις εμπορικές μας σχέσεις με την Τουρκία, τη Βουλγαρία, με τους γείτονές μας γενικότερα, και τον τουρισμό ώστε να έχουμε και οι δύο αμοιβαία οφέλη, γιατί η περιοχή μας ειδικά τα τελευταία αυτά χρόνια συντηρείται πάρα πολύ από τον τουρισμό.

Πάνος Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ.): Εμείς είμαστε φιλόξενος λαός και μακάρι να έρχονται εδώ οι τουρίστες και να αφήνουν τα λεφτά τους εδώ και να τους περιποιούμαστε κιόλας και οι Έλληνες δεν ήμασταν ποτέ εχθρικοί απέναντι σε κανέναν, ούτε ρατσιστές. Αλλά να σας πω για τις καλές σχέσεις.

Μακάρι να υπήρχαν καλές σχέσεις αμοιβαίες και καλή θέληση αμοιβαία.

Αλλά καλές σχέσεις είναι να βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο φυλάκιο και να χαιρετάει τον Τούρκο αξιωματικό και από την άλλη μεριά να ανακοινώνεται άσκηση στο Καστελόριζο, ναυτικού αποκλεισμού του Καστελορίζου από τη μεριά του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας;

Καλή θέληση είναι εμείς να κάνουμε δυό βήματα πίσω και εκείνοι να συνεχίζουν τις παραβιάσεις πίσω από το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο και τον Άη-Στράτη;

Καλή θέληση είναι εμείς να λέμε “πάμε να κάτσουμε στο τραπέζι το διακυβερνητικό, να συζητήσουμε” και την ίδια στιγμή το Μπαρμπαρός να αμφισβητεί την ΑΟΖ την Κυπριακή και το ίδιο την υπόσταση του Κυπριακού κράτους που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Οι καλές σχέσεις και το ταγκό θέλουν δύο. Εμείς πάντα κάνουμε τον καλό και τελικά υπαναχωρούμε με αποτέλεσμα να είμαστε εμείς οι χαμένοι και εκείνοι κερδισμένοι. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε από την άλλη πλευρά καλή πραγματικά θέληση. Δεν τη βλέπω. Το αντίθετο. Φοβούμαι πολύ ότι υπάρχει και κακή θέληση και ο επεκτατισμός και η πρόκληση συνεχίζεται.

Όσον αφορά το θέμα του τουρισμού να σας πω και κάτι παραπάνω.

Εγώ θα ήθελα αυτοί που έρχονται, ως τουρίστες από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, να μην έρχονται απλώς να μένουν στο ξενοδοχείο. Σκεφτείτε τι θα γινότανε εάν υπήρχαν εδώ εμπορικά κέντρα που θα πουλούσανε φτηνότερα κατά 20-30% ηλεκτρονικές συσκευές ή αρώματα ή ρούχα απ’ ότι θα τα βρίσκαν στην πατρίδα τους; Θα γινόταν όλη η Ελλάδα ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, θα δουλεύανε τα μαγαζιά, θα γινόντουσαν προσλήψεις. Αυτό θέλουμε να κάνουμε.

(σ.σ. η δημόσια τράπεζα Ziraat Bank είναι η 2η μεγαλύτερη τράπεζα στην Τουρκία βάσει συνολικού ενεργητικού και η πρώτη σε αριθμό υποκαταστημάτων, στην Ελλάδα έχει 4 υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ρόδο, Ξάνθη και Κομοτηνή. Η ιδιωτική Finansbank είναι η όγδοη σε μέγεθος τράπεζα βάσει συνολικού ενεργητικού με 500 υποκαταστήματα στην Τουρκία, θυγατρική κατά 99,81% της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ποσοστό που θα πέσει μέχρι το 60% ως το τέλος του 2015 μετά από συμφωνία με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Το Α’ εξάμηνο του 2013 από τα 344 εκατ ευρώ καθαρών κερδών του ομίλου της ΕΤΕ τα 332 προήλθαν από τη Finansbank. Η Finansbank συνεχίζει να είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση της ΕΤΕ και το εννιάμηνο του 2014, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα).

Εκτίναξη κερδών 1,176 δισ. για τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας το εννεάμηνο (7/11/2014 εφημερίδα Καθημερινή)

Εκτίναξη κερδών 1,176 δισ. για τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 (Πηγή: εφημερίδα Καθημερινή 7/11/2014)

==============================

Παρακολουθείστε ολόκληρη, άκοπη και αμοντάριστη (όπως έλεγε και ο κ. Κουίκ), τη συνέντευξη τύπου του κ. Πάνου Καμμένου στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 9/1/2015:

==============================

Και ένα παραπολιτικό… Στο 04:30 του βίντεο δείτε τον Τέρενς Κουίκ να τραβάει selfie και μετά να την ποστάρει στο twitter δημοσιοποιώντας την ανακοίνωση, νωρίτερα, του προέδρου ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας :-)

Tweet με selfie του Τέρενς Κουίκ στη συνέντευξη τύπου Καμμένου στην Αλεξανδρούπολη

Tweet με selfie του Τέρενς Κουίκ στη συνέντευξη τύπου Καμμένου στην Αλεξανδρούπολη

Selfie του Τέρενς Κουίκ στη συνέντευξη τύπου Καμμένου στην Αλεξανδρούπολη

Selfie του Τέρενς Κουίκ στη συνέντευξη τύπου Καμμένου στην Αλεξανδρούπολη