πάμε μπροστά

Τρίτη

20

Ιανουάριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Διακοπή για Τετάρτη 28/1/2015 στη δίκη των αιρετών & υπηρεσιακών του Δήμου Αλεξανδρούπολης [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Διαφάνεια, Μεγάλα θέματα δήμου, Φωτογραφίες/Γραφικά

Διακοπή για την ερχόμενη Τετάρτη 28/1/2015 στις 09:00 για τη δίκη των 34 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ο 35ος εντωμεταξύ απεβίωσε) σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις του 2006 στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Αλεξανδρούπολης (ΑΝ.ΕΤ.Α.), η οποία είχε τότε απορροφήσει την Δημοτική Επιχείρηση Έργων και Ανάπτυξης (Δ.ΕΠ.Ε.Α.).

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων στην Κομοτηνή λίγο μετά τις 12:30 για να διακοπεί, καθώς ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί η εκδίκασή της ενόψει και του αυριανού κλεισίματος των δικαστηρίων για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 25/1/2015.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων πρόλαβαν να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους για την εκδίκαση της υπόθεσης και να καταθέσουν στους δικαστές τα έγγραφά τους (η διαδικασία ονομάζεται “αυτοτελείς ισχυρισμοί” των δικηγόρων, όπως περιέγραψε ο κ. Αγγλιάς στο παρακάτω βίντεο).

Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, Τρίτη 20/1/2015 (εκδίκαση 35 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αλεξανδρούπολης)

Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, Τρίτη 20/1/2015 (εκδίκαση 34 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αλεξανδρούπολης)

Παρακολουθείστε το απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης της Τρίτης 20/1/2015 το οποίο αναφέρεται στο θέμα. Ο κ. Αγγλιάς, κατηγορούμενος και δικηγόρος κατηγορουμένων (σε αργία δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης γι’ αυτό τον λόγο), μιλά για τη διαδικασία και τη διακοπή για την ερχόμενη Τετάρτη

Δείτε τι είχε δηλώσει ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης (ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας) την 4/12/2013 γι’ αυτό το θέμα (αναφέρθηκε σε βλάβη του δήμου αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ):